H πολιτική είναι ένα λειτούργημα που επιδέχεται ποικίλλων υποβοηθητικών διεργασιών και μεθοδεύσεων προκειμένου να επιφέρει θετικά αποτελέσματα υπέρ της Εθνικής Κοινότητας στην οποία αναφέρεται. Είναι λειτούργημα μέχρι του σημείου εκείνου που η δραστηριότητά της είναι αυτόφωτη και λειτουργεί ανιδιοτελώς προς όφελος της Πατρίδος που έχει ταχθεί να υπηρετεί. Εκεί που σταματά η πολιτική και η καθαρότητα προθέσεων και θέσεων αρχίζει ο πολιτικαντισμός και οι θολές διαθέσεις και αναθέσεις. Γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφέντες με την ίδια πίστη, δίχως να προδώσει τον ένα.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σέβεται κάποιον που δεν σέβεται πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό. Αλλά και η πολιτική δεν μπορεί να προσαρμόζει την παρέμβασή της στα μέτρα και τα σταθμά ξένων κέντρων αποφάσεων. Τίποτα δεν χαρίζεται αλλά και δεν χαρακτηρίζεται εκ προοιμίου ανέφικτο. Η ίδια η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης που αναδεικνύει μέσα από αντιξοότητες τον δυνατό και άξιο μαχητή που ξέρει να επιβάλλεται. Αυτός ο ακατάλυτος νόμος της φύσεως ισχύει απαράλλαχτος και στη ζωή του Έθνους. Όταν πρέπει να σταθείς όρθιος και να μείνεις ελεύθερος, όταν διαθέτεις αυτοσεβασμό και επιθυμείς να αναγνωρίζεται το δικαίωμά σου στη διάκριση και την αναγνώριση, τότε ασφαλώς δεν επιλέγεις δεσμά και δεν προσδιορίζεις τον αντίπαλο με ποσοτικά κριτήρια. Δεν σταματάς πουθενά και δεν αναγνωρίζεις κανέναν που δεν σε σέβεται.
Όταν άρχεις ενός Έθνους, είσαι υποχρεωμένος να διεκδικείς τις ανώτερες καταγραφές σ’ όλα τα επίπεδα της μαχόμενης πολιτικής. Στα ζητήματα της Εθνικής Κυριαρχίας, του Εδαφικού και Γεωπολιτικού Παράγοντα, της Οικονομίας, της Κοινωνικής Συνοχής, της Διεθνούς Επιρροής. Φροντίζεις να προσδιορίζεις σαφώς και να προστατεύεις ρητώς το άβατο της Εθνικής Γης, εξασφαλίζεις πρόσβαση σε ζωτικά εδάφη και παρεμβαίνεις διεθνώς ως καταλύτης ελέγχου των εξελίξεων, αξιοποιείς και επεκτείνεις την πρόσβαση στα οικονομικά αγαθά, διευκολύνεις τους πολίτες του Εθνικού Κράτους και ενισχύεις τους συνεκτικούς δεσμούς τους, βρίσκεσαι πίσω από κάθε εξέλιξη καλύπτοντας κάθε κενό.
Το στοιχείο του εφικτού καθίσταται γνώρισμα της πολιτικής τότε και μόνον όταν καταδεικνύεται ως συνώνυμο του ωφέλιμου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι σκέψεις, οι αποφάσεις και οι δράσεις του ηγήτορα δεν προσδιορίζονται από τη διαφαινόμενη δυνατότητα αλλά από την επιβαλλόμενη αναγκαιότητα. Δεν αναζητεί αν μια ενέργεια μπορεί να συμβεί, αλλά τι επιβάλλεται προκειμένου να επιτευχθεί. Είναι υποχρεωμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά και λαϊκώς αποδεκτά.
Δυστυχώς η εικόνα που εκπέμπει η Ελληνική Κυβέρνηση στο εξωτερικό πολιτικό περιβάλλον και τον τομέα ευθύνης των Εθνικών θεμάτων απηχεί μια προσωπικότητα που διακατέχεται από ανασφάλεια και τάση ηττοπάθειας. Οι πρωθυπουργικές αποφάσεις είναι πασιφανές ότι λαμβάνονται υπό το κράτος εντόνου πιέσεως και έκδηλου φοβικού συνδρόμου. Το βαρύ κλίμα επιβαρύνει η εσωτερική αποσύνθεση του κυβερνητικού σχήματος μετά την επιδημική εμφάνιση εκφυλιστικών φαινομένων και παράτυπων συμπεριφορών από κορυφαία στελέχη.
Τα συμπεράσματα της κυβερνητικής ευθυνοφοβίας προκύπτουν από τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα και την αναβλητικότητα που σημειώνονται σε σημαντικά ζητήματα αμέσου προτεραιότητας. Το Ασφαλιστικό καθηλώνεται και οι πολιτισμικές «μέριμνες» ναρκοθετούνται, γιατί τα προσωπικά οφέλη και οι ιδιοτελείς απολαύσεις υποτάσσουν τη συναίσθηση του καθήκοντος. Οι εγχώριοι Προπαγανδιστικοί Μηχανισμοί που ασκούν ρόλο Νεοταξικού Τοποτηρητή αναμένουν το στραβοπάτημα εκείνο που θα επιτρέψει την εκχώρηση της σκυτάλης στον επόμενο κομματικό…αρχοντοραγιά!
Όποιος αμφισβητεί τον συσχετισμό των πολιτικών γεγονότων πείθεται από τις εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση του Τουρκικού παράγοντα. Οι προκλήσεις των Τουρκομογγόλων κορυφώνονται με απίστευτη θρασύτητα, εστιαζόμενες για μια ακόμη φορά γύρω από τα Ίμια που τα αναγορεύουν διά ανακοινώσεων σε Τουρκική επικράτεια. Το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ διατείνεται σαφώς και με διεκδικητικές προθέσεις για παραβίαση χωρικών τους υδάτων!
Επιπλέον η Άγκυρα αναγνωρίζει, όπως αναμενόταν, τα Σκόπια ως «Μακεδονία» στηλιτεύοντας παράλληλα τις Ελληνικές θέσεις. Να σημειωθεί ότι έχει δεσμεύσει εδώ και δυο μήνες μεγάλες περιοχές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις. Τα δε τουρκικά αεροσκάφη φτάνουν ως την Άνδρο! Η Ελληνική Κυβέρνηση φοβάται θερμό επεισόδιο στα Ίμια ενόψει της επισκέψεως Καραμανλή στην Άγκυρα.
Στο μεταξύ σε επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ταλάτ στην Τουρκία, ο τελευταίος δηλώνει ότι οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν μετά τις εκλογές στην ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι σημαδιακές, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ κάνει λόγο ότι επισκεπτόμενος τις Η.Π.Α θα ζητήσει από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την επανέναρξη των «ειρηνευτικών» διαδικασιών στην Κύπρο. Ποιος ξέρει, ίσως μ’ ένα «νέο» σχέδιο τύπου Ανάν!
Παρόλα αυτά το Υπουργείο Εξωτερικών επιμένει στην πραγματοποίηση της επισκέψεως Καραμανλή στην Άγκυρα και ο Πρωθυπουργός κάμπτεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Το Ελληνικό Έθνος όμως υποχρεούται να ζήσει και να αναπτυχθεί, οι δε Έλληνες να αποδώσουν τα σκήπτρα της ηγεμονίας σ’ εκείνους που τιμούν την καταγωγή τους και άρχουν δίχως να άρχονται. Σε μια Εθνικοκοινωνική Διακυβέρνηση για μια Αδέσμευτη και Μεγάλη Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://polapopsis.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου