Εξελίξεις σημαντικές δρομολογούνται στην ευρύτερη γειτονιά της Πατρίδος μας και τις οποίες η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Ο όρος «γειτονιά» αναφέρεται σε κάθε ζώνη Ελληνικού γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού και εγγύτητας. Αρκεί η εκάστοτε περιοχή να διαθέτει Ελληνικούς πληθυσμούς, προηγούμενη ιστορική παρουσία και Ελληνικά συμφέροντα που επιτρέπουν την αναβάθμιση του ρόλου και επιβάλλουν την παρουσία του Μητροπολιτικού Ελληνισμού.
Μια τέτοια πολιτική περίσταση συντρέχει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και αφορά την διενέργεια βημάτων επίλυσης του χρονίζοντος Παλαιστινιακού ζητήματος. Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα στερεί από έναν ολόκληρο λαό το δικαίωμα της δημιουργίας κρατικής οντότητας και διαιωνίζει τις διαπάλες μεταξύ των γειτνιαζόντων χωρών με ευθύνη ενός κράτους που έχει χαρακτηρισθεί εν πολλοίς, όχι αδικαιολόγητα, ως ο ταραξίας της υπόθεσης, του Ισραήλ. Η Ελλάς έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να συμμετέχει στις τοπικές εξελίξεις για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Πρώτον, η σημερινή παράτυπη κατάσταση είναι απότοκος του γνωστού Αραβοισραηλινού Πολέμου που οδήγησε στην επικράτηση έξωθεν επιβαλλομένων ρυθμίσεων ακόμη και στην ίδια την Πατρίδα μας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αείμνηστος Γεώργιος Παπαδόπουλος ανετράπη από τον…Αμερικανωθούμενο αλλά περιορισμένης νοητικής εμβέλειας Δ. Ιωαννίδη επειδή στους διακαείς πόθους των Η.Π.Α για παραχώρηση αεροδιαδρόμου προκειμένου να ενισχύσουν το συνεταιράκι και αδερφό Ισραήλ απάντησε αρνητικά. Το Πολυτεχνείο, ο Ιωαννίδης και ο Αττίλας στη πολυβασανισμένη Κύπρο Μας ήταν τα κτηνώδη αντίποινα του Διεθνούς Σιωνισμού.
Δεύτερον, η ύπαρξη Ελληνόριζων πληθυσμιακών ομάδων σε μεγάλο εύρος της Μέσης Ανατολής επιβάλλει την εμπλοκή της Ελλάδος και τη συμβολή της στην προάσπιση των δικαίων τους από κάθε άποψη. Η λαϊκή αυτοδιάθεση, τα ανθρώπινα δικαιωμάτων και η Ελληνικότητα είναι στοιχειώδη αγαθά του πολιτισμού. Οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι, οι Συροκρήτες και άλλοι κάτοικοι ομιλούν καθαρά για την Ελληνική καταγωγή τους. Και βέβαια τα προαιώνια δικαιώματα του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή τεκμαίρονται και βασίζονται σε στέρεα θεμέλια που έχει οικοδομήσει το Σεπτό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και η Αγιοταφική Κοινότητα του Ελληνισμού Μας. Κατά συνέπεια η πολιτική και ενδεχομένως στρατιωτική παρουσία της Ελλάδος πρέπει να παρέχεται όπου γης εδράζεται και δραστηριοποιείται ο μείζων Ελληνισμός. Κι αν ακόμη ευρίσκεται κάπου ένας και μόνον Έλληνας, η Ελλάς οφείλει να τον προστατεύσει, οφείλει να δηλώσει την παρουσία της.
Τρίτον, η Μέση Ανατολή αποτελεί κρίσιμη γεωπολιτική περιφέρεια και έχει δώσει συχνά πυκνά σημαντικά πολιτικά μηνύματα και διακρατικές τριβές που έχουν εξαχθεί στον διεθνή περίγυρο. Οι σχέσεις συνεργασίας που τηρεί το Ισραήλ με την Τουρκία αποδεικνύονται στην πράξη πολλαπλά. Και οι δύο αυτές χώρες ασκούν στην ευρύτερη περιοχή τους ρόλο χωροφύλακα, παρεμβαίνουν στα εσωτερικά των γειτονικών τους χωρών, εκφράζουν παρανοϊκές διεκδικήσεις και είναι δέσμιες του Διεθνούς Σιωνισμού. Συνεπώς η συμμετοχή της χώρας μας στις αποφάσεις που θα παρθούν στη συνδιάσκεψη που θα λάβει χώρα Δευτέρα και Τρίτη στην Ανάπολη των Η.Π.Α για το μέλλον της περιοχής, την επίλυση του Μεσανατολικού και τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους είναι μείζονος Εθνικής σημασίας για την Ελλάδα. Αφενός μεν για να περιορίσουμε τις Εβραϊκές βουλιμίες και να ποδηγετήσουμε τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης υπέρ του μείζονος Ελληνισμού, αφετέρου για να εγκλωβίσουμε τον Τουρκοεβραικό Παράγοντα απολύτως ελεγχόμενο και περιορισμένο.
Η ανωτέρω συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των αμέσων εμπλεκομένων μερών( Παλαιστίνιοι, Ισραηλίτες), της τετράδος για το Μεσανατολικό( Ε.Ε, Η.Π.Α, Ρωσία, Ο.Η.Ε), των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Αραβικού Συνδέσμου, 10 χωρών της Ε.Ε συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος και των χωρών της περιοχής της Μέσης Ανατολής, ανάμεσά τους και η Τουρκία. Ήδη οι Άραβες, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αιγύπτιος Αμρ Μούσα, προσέρχονται για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστινίους και να αξιοποιήσουν πρόταση του Σαουδάραβα βασιλιά Αμπντάλα περί αραβικής αναγνωρίσεως του Ισραήλ αν και μόνο αν το τελευταίο αποσυρθεί από τα αραβικά εδάφη της Δυτικής Όχθης, τα Συριακά υψώματα του Γκολάν και την περιοχή Σεμπάα, στο Λίβανο.
Ωστόσο στο περιθώριο προπαρασκευαστικής συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα προσέλθει έστω και απρόθυμα γιατί «δεν θέλει να αντιταχθεί στη συναίνεση που φαίνεται να διαμορφώνεται στα αραβικά κράτη». Έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι δεν θα πάρει μέρος σε θεατρικά σώου και υποκριτικές χειραψίες με τους Ισραηλινούς. Η Συρία απαιτεί να συζητηθεί το ζήτημα των υψωμάτων του Γκολάν, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών δηλώνει επιθυμία για την ειρήνευση αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα και οι Ισραηλινοί θέτουν τα δικά τους όρια.
Η Ελληνική παρουσία λοιπόν καθίσταται πολλαπλά χρήσιμη και κρίσιμη. Η ΥΠΕΞ κα. Μπακογιάννη οφείλει να είναι προσεκτική. Οι διμερείς επαφές της πρέπει να κατευθυνθούν προς την πορεία της ενημερώσεως επί των Ελληνικών θέσεων για το ζήτημα της Μακεδονίας Μας και τη φάση που αυτό εισέρχεται, ενώ τα συμφέροντά μας και το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλουν να σταθούμε δίπλα στον Αραβικό Παράγοντα. Οψόμεθα…
Σπυρίδων Καραχάλιος
Πρώην Πρόεδρος Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://polapopsis.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου