ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΘΗΝΑ 4-8-2020.


Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

 

Εισήλθαμε στον Αύγουστο τής υπερευλογημένης Μάνας μας Παναγιάς, τής βαθιάς ιστορικής μνήμης των αγώνων για την αναγέννηση τής Ελλάδος μας και των θυσιών για την εθνική μας ελευθερία. Η Κοίμηση τής Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγιάς μας, η αναγεννητική κυβέρνηση τής 4ης Αυγούστου τού Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, ο τορπιλισμός τού καταδρομικού πλοίου Έλλη ως σύμβολο αυτοθυσίας των Ελλήνων, η θυσία των Ισαάκ και Σολωμού για λυτρωμό στην μαρτυρική Κύπρο μας, η θυσία τού Αριστοτέλη Γκούμα για την ελληνική λαλιά και λευτεριά τής Βορείου Ηπείρου μας είναι η Αγία, Ζωντανή και Μεγάλη Ελλάς μας.

 

Το Έθνος των Ελλήνων έχει ευλογία μεγάλη στην ένδοξη ζωή του για πίστη, ελευθερία και πολιτισμό αξιών και ιδανικών. Η Θεοτόκος Παναγιά μας σκέπει τον Ελληνισμό μας και τον φυλάει σε όλες τις στιγμές που οι σκοτεινοί εχθροί μας ζητούν την υποδούλωσή μας. Από τα χρόνια τού Βυζαντίου μέχρι τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο και ίσαμε τις μέρες μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός μας είναι πάντα στο πλευρό τής Αγίας Ελλάδος μας. Στην εισβολή των Αβάρων στον καιρό τού Βασιλέως Ηρακλείου και στην πολεμική καταιγίδα που θέλησε να βάλει την Πατρίδα μας στο μάτι τού κυκλώνα μέσα τόσο από εχθρικά όσο και από κομμουνιστικά και διεθνιστικά πυρά, η Αγία Σκέπη είναι το Ουρανόθεν Κάστρο τής Ελληνικής Φυλής. Κι όταν ακόμη η Παναγιά μας εκοιμήθη, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον κόσμο αυτό, όπως μάς διασώζει η Εκκλησία μας με τούς ύμνους της και όπως ακριβώς μάς είπε η ίδια η Μάνα μας ως ιερή παρακαταθήκη.

 

Η Ελλάς διέβη την μακρόχρονη πορεία της μέσα από πολλά στάδια προκλήσεων και υποδουλώσεων. Διότι η υποδούλωση δεν έχει μονάχα την μορφή τής ξένης εισβολής αλλά και εκείνη τού διχασμού και τής φτωχοποίησης, ώστε να μπει στον διεθνή τυραννικό ζυγό άνευ αντιστάσεως και υπό την επίβλεψη ελληνόφωνων δεσμοφυλάκων. Αυτή την σκοτεινή περίοδο τού τάχα μου ελεύθερου ραγιαδισμού ήρθε να τερματίσει η εθνική κυβέρνηση της 4ης Αυγούστου με Αρχηγό τον Εθνικοκοινωνιστή Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά. Το έργο τού Μεταξά υπήρξε πολυδιάστατο. Δημιουργός τής Νέας Ελλάδος και Πατέρας των μεγάλων Όχι, υπήρξε ο μεγάλος οραματιστής τής Πατρίδος μας, εμπειροπόλεμος στρατιωτικός από τούς Βαλκανικούς Πολέμους και το Μικρασιατικό Μέτωπο, στρατιωτικός επιτελάρχης, πατριώτης πολιτικός, Έλλην Ηγέτης. Αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς.

 

Ο Μεταξάς εισήλθε στην ελληνική βουλή με το Κόμμα των Εθνικοφρόνων και ένα ποσοστό που δεν προμήνυε την ανάληψη κυβερνητικού έργου. Τα δε κόμματα τής αστικής δημοκρατίας που είχαν καλλιεργήσει πρωτύτερα τον διχασμό μεταξύ βασιλοφρόνων και φιλελεύθερων, είχαν μπει στη διαδικασία τού μεταξύ τους ανταγωνισμού για το τρόπαιο τού επικρατέστερου πραιτοριανού για λογαριασμό τού διεθνούς τυράννου. Στην ελληνική κοινωνία όμως η φτώχια των ληστρικών δανείων, η εγκατάλειψη τής αξιοποίησης τής πρωτογενούς παραγωγής και του φυσικού πλούτου των πόρων μας, οι βάναυσες συνθήκες εργασίας και η απειλή τού επερχόμενου μεγάλου πολέμου τρώγανε τα σωθικά τού ελληνικού λαού.

 

Ο Μεταξάς και η 4η Αυγούστου δώσανε τις δέουσες λύσεις και το έναυσμα ανακάμψεως τής ισχυρής Ελλάδος, χρονική περίοδος που δυστυχώς δεν βάσταξε πολύ. Ο Μεταξάς μετά από την ασυνεννοησία των πολιτικών του αντιπάλων, κατάφερε να λάβει την έγκριση τού Βασιλέως Γεωργίου Β και την ψήφο εμπιστοσύνης τής Βουλής προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Έστειλε στα αζήτητα τής ιστορίας την κοινοβουλευτική αναρχία, ένωσε κάτω από τα εθνικά λάβαρα τον γεμάτο πατριωτικό παλμό ελληνικό λαό, οργάνωσε την παραγωγική μηχανή και την αξιοποίηση των πόρων στο χωράφι και τον υδάτινο ορίζοντα, θεμελίωσε την εργατική νομοθεσία θεσπίζοντας την Εργατική Πρωτομαγιά, το ΙΚΑ, τις συλλογικές συμβάσεις, την οκτάωρη εργασία, τις υπερωρίες και πληθώρα ακόμη εργατικών νόμων. Κατήργησε και ξέσχισε τα παράνομα και υπερκοστολογημένα δάνεια των καιρών του με θετική απόφαση που απέσπασε από το διεθνές οικονομικό δικαστηρίο που είχε την σφραγίδα τού πρώτου μεταξικού Όχι στην παγκόσμια τυραννία.

 

Ο διεθνής σιωνισμός ένιωσε την απειλή που συνιστούσε για τα συμφέροντά του η Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς τού Ιωάννη Μεταξά. Υπολόγιζε όμως στην καλλιέργεια τού παγκόσμιου πολέμου που θα σάρωνε προσχεδιασμένα τα πληγωμένα από μια παγκόσμια οικονομική χρεοκοπία έθνη. Κι αν το σχέδιο τού σιωνισμού μάς θυμίζει τις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, τότε έχουμε απόλυτο δίκιο. Οι εχθροί Θεού και Ανθρώπου για μια φορά ακόμη εφεύρανε το πρόβλημα για να διαλύσουν ως δήθεν λύση τα έθνη και να δώσουν τις εξουσίες τους στα διεθνή όργανα των νικητών τής μεγάλης σύγκρουσης και των δημοκρατικών αισθημάτων που αγνοούν τούς λαούς.

 

Η Ελλάς είχε την τύχη να διαθέτει κυβέρνηση από τα σπλάχνα τού λαού της που φρόντιζε την δική του ασφάλεια και την εθνική του ταυτότητα. Και τότε οι μεγάλες δυνάμεις τής εποχής επέλεξαν να θέσουν την Ελλάδα στο μέσο τού πολεμικού κυκλώνα. Και οι δύο μεγάλες παρατάξεις τού δευτέρου μεγάλου πολέμου, η Αντάντ και ο Άξονας, θέλανε την Ελλάδα στο πλευρό τους, τόσο οι αγγλογάλλοι όσο και οι γερμανοιταλοί. Η Ελλάς διαθέτει πάντα μεγάλης σημασίας γεωπολιτικά περάσματα και σημαντικές υποδομές στρατιωτικού ανεφοδιασμού, όπως το λιμάνι τής Θεσσαλονίκης. Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε αποφασίσει να εφαρμόσει την τακτική τής αυστηρής ουδετερότητας απέναντι στα δύο στρατόπεδα. Οι οχλήσεις και οι επαφές σε διεθνή διπλωματικό επίπεδο κορυφώνονταν. Η αποφασιστικότητα τού Εθνικού Κυβερνήτη για την ωφέλεια τής Ελλάδος μακριά από ξένες επιδιώξεις και φθορές ήταν σταθερή.

 

Τότε λοιπόν σημειώθηκε ο ύπουλος τορπιλισμός τού εύδρομου καταδρομικού Έλλη στο λιμάνι τής Τήνου ανήμερα τού εορτασμού τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου Παναγιάς μας. Ο Μεταξάς και οι εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν τις αποφάσεις των μεγάλων πλην κατευθυνόμενων δυνάμεων. Γνώριζαν επαρκώς τις απαιτήσεις μα και τις απόκρυφες μεθοδεύσεις σε βάρος τού Ελληνικού Έθνους. Όμως το αντίχριστο μένος κάποιων παραγόντων που είχαν εισοδεύσει στον ιταλικό παράγοντα επέλεξαν το αδιανόητο. Τον υποβρύχιο τορπιλισμό τού πολεμικού μας σκάφους Έλλη που είχε σταλεί από την ελληνική κυβέρνηση στο λιμάνι τής Τήνου προκειμένου να αποδώσει τιμές στην Μητέρα του Ελληνικού Έθνους Παναγιά μας. Οι πρώτοι Έλληνες ήρωες του μεγάλου πολέμου πέσανε στο υγρό Πεδίο τής Τιμής. Οι ιταλικές ευθύνες εντοπίστηκαν από τα ευρήματα των τορπιλών. Η Εθνική Κυβέρνηση τήρησε υψηλή ετοιμότητα στην κοινωνία και το στράτευμα. Και τον Οκτώβριο ο Μεταξάς είπε το Μέγα Όχι.

 

Πολλά χρόνια αργότερα, στις 11 Αυγούστου του 1996 και ενώ η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών είχε οργανώσει αντικατοχική πορεία από το Βερολίνο με τερματισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, δολοφονήθηκε στυγνά στη Δερύνεια Αμμοχώστου από Τούρκους πολίτες και αστυνομικούς ο Τάσος Ισαάκ γιατί ζητούσε την επανένωση και την λευτεριά τής Κύπρου. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δολοφονήθηκε ο ξάδερφός του Σολομός Σολομού στις 14 Αυγούστου τού ίδιου έτους, όταν αποπειράθηκε να κατεβάσει από τον ιστό την κατοχική τουρκική σημαία. Και στις 12 Αυγούστου 2010 στη Χειμάρρα δολοφονήθηκε κάτω από τις ρόδες τού οχήματος Αλβανών υπανθρώπων ο Αριστοτέλης Γκούμας επειδή ομιλούσε στην πατρώα ελληνίδα γη τής Βορείου Ηπείρου μας την ελληνική γλώσσα.

 

Η Ελλάς δεν ξεχνά. Η Γη των Μαρτύρων και των Ηρώων, η Γη των Αποστόλων τής Θείας Αλήθειας και τής Ελληνικής Δικαιοσύνης, η Γη των Ελλήνων Πολεμιστών τής Λευτεριάς βγάζει Έλληνες Μαχητές τής Εθνικής Ιδέας που έχουν βγάλει οριστική απόφαση να απλώσουν μεγάλη και δίκαιη Ελλάδα στις κοιτίδες που γεννοβόλησαν το Έθνος μας. Έχουμε Βασιλέα τον Θεό και Υπέρμαχο Στρατηγό την Μάνα μας Παναγιά που μάς δίδουν Εντολή και Ευλογία. Η Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς δεν χρειάζεται ξένες πλάτες. Θέλει και απευθύνεται στα θεληματικά ελληνικά χέρια για ανάπτυξη και μεγαλοσύνη τού Ελληνισμού από τα Αδριατικά Νερά, την Κρήτη και τον Αίμο έως το Αιγαίο και την εξ Ανατολών Ελλάδα μας. Οι προσωρινά μεγάλες δυνάμεις και οι Τούρκοι απλώνονται στα Θερμά Νερά μας. Κι εμείς έχουμε συγκεκριμένη επιλογή. Να ρίξουμε το ψευτορωμέϊκο. Να σχηματίσουμε Εθνική και Κοινωνική Κυβέρνηση πλέρια ελληνική. Και να κάνουμε πράξη τις απαιτήσεις τού Ελληνικού Έθνους για την εθνική του ολοκλήρωση.  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου