ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΑΘΗΝΑ 2-12-2007.

Κάτι καινούριο φαίνεται να γεννιέται στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Συνήθως κάθε νέα δημιουργία έχει ως πηγή έμπνευσης τον αέρα της ανανέωσης και την καταγραφή ενός ποιοτικά αναβαθμισμένου αποτελέσματος. Άλλωστε αυτό υπαγορεύει και ο φυσικός νόμος της ανθρώπινης δημιουργίας και διεργασίας. Η σκυτάλη της εξέλιξης παραδίνεται στην επόμενη γενιά. Είτε με γνώμονα και κριτήριο ηλικιακό είτε με σκεπτικό βαθύτερο και εξόχως επιλεκτικό.

Η ειδοποιός διαφορά στη διαδικασία της αλλαγής φρουράς μέσα σ’ ένα οργανισμό προσώπων και εννόμων συμφερόντων συνίσταται στις σκοπιμότητες που καλείται να ανταποκριθεί το νέο «ρεύμα», την καθαρότητα των προθέσεων και τον βαθμό ανεξαρτησίας επιλογών. To ζήτημα τίθεται στη βάση της λογικής του εκάστοτε διακυβεύματος.

Ειδικά όταν το διακύβευμα έχει να κάνει με την εξουσιαστική διαχείριση και τις συνήθως υπόγειες και επικαλυπτόμενες συναλλαγές. Συναλλαγές που δύναται να ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και να ακουμπούν σε σχεδιασμούς και πρακτικές που διαφεύγουν από την κοινή αντίληψη, παραβλέποντας τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Εάν μάλιστα συμβαίνει να υπάρχει αναντιστοιχία πολιτικών λόγων και έργων, τότε η λαϊκή δυσπιστία εμφανίζεται ως λογική αντίδραση απέναντι σε μια φθοροποιό δράση. Εάν σημειώνεται επιπλέον αναντιστοιχία πολιτικής βούλησης και λαϊκής επιθυμίας, τότε η λαϊκή δυσπιστία μετατρέπεται, ως οφείλει, σε χειμαρρώδη αντίδραση και αντίσταση.

Στον Συνασπισμό η αλλαγή πλεύσης που σημειώνεται εκδηλώνεται με την εκπεφρασμένη βούληση του κ. Αλαβάνου να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρεία του κόμματός του στο επερχόμενο συνέδριο. Η προτίμηση που εκφράζει για την διαδοχή του είναι δεδομένη αλλά αντίκειται στη βούληση στελεχών του Συνασπισμού που επιθυμούν το σχηματισμό της ισχυρής και ενιαίας ριζοσπαστικής Αριστεράς. Της Αριστεράς που ήδη κάποιες κυρίαρχες δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ επιζητούν και προλειαίνουν. Η απόφαση του κ. Αλαβάνου γεννά εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητά της. Ελέγχεται αν επιβλήθηκε ή αν ενδεχομένως διαδραματίζει ο πρόεδρος του Συνασπισμού το λαγό που την κατάλληλη στιγμή κάνει στην άκρη προκειμένου να εμφανιστεί ο νέος Κεντροαριστερός Σχηματισμός. Τώρα λοιπόν ο λαγός έκανε τη δουλειά του και οφείλει να γυρίσει στο λαγούμι του. Η Νέα Κεντροαριστερά βρίσκεται στα σκαριά και περιμένει πελατεία απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

Η Μεγάλη Εθνική και Κοινωνική Παράταξη φέρει το φορτίο να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της Πολιτικής «Προόδου». Ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης παράλληλα προχωράμε στη Νέα Διευρυμένη Συμμαχία με γνώμονα τον Πατριωτισμό και βάση απήχησης τον Ελληνικό λαό και κάθε διαθέσιμο νου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://polapopsis.blogspot.com/

2 σχόλια:

george είπε...

Για τουλαχιστον δεκαπεντε χρονια το λαικο κινημα θα ειναι σε αναζητηση ιδεολογικης πλατφορμας

polapopsis είπε...

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ:
Ο λαός μας είναι και ευφυής και ευρηματικός. Επιπλέον αγαπάει την Πατρίδα του, που σημαίνει ότι επιθυμεί την ισχυροποίηση της Ελλάδος. Άρα αναζητά μια Πολιτεία που θα του δώσει τα απαραίτητα κίνητρα συμμετοχικότητας δια της επιλύσεως των ζητημάτων του, μια Λαική και επομένως και Εθνική Πολιτεία. Αυτό που μας λείπει είναι ο ηγέτης που θα εμπνεύσει και θα συνεπάρει τους Έλληνες. Επί του ιδεολογικού θα κάνω τα πάντα για να συνεισφέρω, διεκδικώντας το μερίδιο που μού αναλογεί στο χώρο της υγιούς πολιτικής.Φίλε george, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο.