ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ

ΑΘΗΝΑ 17-4-2008.

Κάποιοι θέλουν σώνει και ντε να μας πείσουν ότι πρέπει να αισθανόμαστε σίγουροι για το μέλλον μας. Θέλουν να πιστέψουμε ότι η πατρίδα μας δεν κινδυνεύει από πουθενά και ότι οι πολίτες είναι απλά καχύποπτοι. Ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ξημεροβραδιάζεται αναζητώντας λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή στα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο ένας ατελείωτος διπλωματικός πυρετός λαβαίνει χώρα στο προσκέφαλο των κυοφορούμενων νεοταξικών προτεκτοράτων. Η ιστορία ξαναγράφεται από την αρχή κι εμείς πρέπει να ανεχθούμε τα συνθετικά κρατικά αποκυήματα και τις υπαγορευόμενες σύνθετες λύσεις.

Κάποτε διακρίναμε τις επιδόσεις της πολιτικής διοικήσεως σε εσωτερικές και εξωτερικές, υποστηρίζοντας ότι το οικοδόμημα αντέχει απέναντι στις εκτός έδρας ατυχίες και χασούρες. Θεωρούσαμε μάλιστα ευτυχή συγκυρία τη συντήρηση του ντόπιου συστήματος εξουσίας ως εκφραστή της κοινωνικής συνοχής και υπερασπιστή της εθνικής κυριαρχίας. Για να ακριβολογούμε, αυτή την εικόνα μας περνάνε με ιδιαίτερα λεπτό και μεθοδευμένο τρόπο τα μέσα επικοινωνίας της συστημικής προπαγάνδας.

Το αποτέλεσμα της λαϊκής εξαπάτησης είναι η τελική διαδρομή μιας ατέρμονης συναλλαγής που τελεί σε απόλυτη γνώση των άμεσων εμπλεκομένων και αρχομανών επιβητόρων της γλυκιάς εξουσίας και αφορά αυτούς τους ίδιους και τους ποικίλους εντολοδότες, ινστρούχτορες και χορηγούς της ανόδου στους κυβερνητικούς θώκους. Ο λαός βέβαια βρίσκεται πάντοτε στο περιθώριο των εξελίξεων, προορισμένος να παρέχει την ετυμηγορία του σε κάθε εκλογική διαδικασία αναλόγως της ενημερωτικής ύλης που του παρέχουν οι αστέρες της πλέον διαστροφικής και παραπλανητικά κομψής παρεχόμενης προπαγάνδας. Μια προπαγάνδα που αποκτά αθώο περιεχόμενο και γυαλιστερό περίβλημα με το αιτιολογικό ότι παράγεται μέσα από βαθύτατα…δημοκρατικές διεργασίες από ενημερωτές που διαθέτουν συναφούς χαρακτήρα παράσημα και πιστοποιητικά καθεστωτικής νομιμότητας. Ουαί και αλίμονο σε όποιους έχουν τη φιλοδοξία να προσφέρουν πραγματικές πολιτικές υπηρεσίες στο Έθνος και το λαό. Που δεν διαθέτουν άπλετο χρήμα, συμβουλάτορες ικανούς να παράσχουν απόκρυφη γνώση για καλά κρυμμένα πολιτικά μυστικά, πιστή υπακοή σε αντεθνικά συμφέροντα και εντολές, άδεια εισόδου σε σκοτεινούς διαδρόμους.

Το ακριβό μας καθεστώς χρειάζεται να δαπανήσει πακτωλούς χρημάτων προκειμένου να ανταποκριθεί στις αμοιβές προσωπικού που απασχολείται σε δημόσια αξιώματα και υπηρεσίες, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και ανεξάρτητες αρχές, φίλιες πάντοτε και συνεταιρικά δρώσες με την εκάστοτε εκλεκτή παρέα του Διεθνούς και Υπερεθνικού Κυβερνείου, σε θεσμικούς και επιχειρηματικούς στυλοβάτες πάσης αποχρώσεως, φιλελεύθερης ή σοσιαλδημοκρατικής και κομμουνιστικής κοπής. Από κοντά βέβαια ακολουθούν και τα έξοδα παραστάσεως στην αλλοδαπή και δη την σιωνιστοκρατούμενη Εσπερία. Ένθεν κακείθεν των ατλαντικών ακτών. Έξοδα παραστάσεως που δαπανώνται προκειμένου να πιστωθούν κέρδη στον Εθνικό Λογαριασμό της Ελληνικής Πατρίδος κι όχι για να δημιουργηθούν χρέη και ζημίες.

Κατεξοχήν εργαλείο μαζικού επηρεασμού αποτελούν οι περίφημες δημοσκοπήσεις. Οι τελευταίες καταγραφές συμφωνούν κατά τρόπο εύγλωττο για την πορεία των πραγμάτων. Στο ζήτημα της Μακεδονίας Μας και το όνομα των Σκοπίων ο Ελληνικός λαός σε ποσοστό 60% επιθυμεί την υιοθέτηση υπεύθυνης εθνικής στάσης και την μη εκχώρηση του ονόματος καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αλήθεια, οι συγκεκριμένες μετρήσεις διενεργήθηκαν μόνο στην Αττική, έγιναν μεσάνυχτα ή ακολουθήθηκε κάποια άλλη μέθοδος; Σίγουρα οι προσηλωμένοι στην Ανώτατη Ιδέα του Ελληνικού Έθνους και της Ισχυρής Κοινωνίας των Ελλήνων είναι πολύ περισσότεροι. Στις ίδιες έρευνες γνώμης το 28% δείχνει να συμφωνεί σε γεωγραφικού προσδιορισμού ονομασία με το 6% να προτιμά όνομα με χρονικό προσδιορισμό( Νέα «Μακεδονία»). Ο δικομματισμός απεικονίζεται ελαφρά βελτιωμένος και τα κόμματα της Αριστεράς συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστά πάνω από 20%. Αλήθεια, έχουν ενημερώσει τους Έλληνες για τις θέσεις τους περί Μακεδονίας; Ότι το ΚΚΕ την δεκαετία του 1930 μιλούσε ήδη για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις μεθοδεύσεις για «Μακεδονία» των Σκοπίων;

Στα κοινωνικά ζητήματα που επιτείνουν τον προβληματισμό του ελληνικού λαού ακολουθείται είτε η μέθοδος της αποσιώπησης είτε η επίπλαστη αναγόρευσή τους σε κομματικά εδάφη και φέουδα των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων. Ανεργία, ακρίβεια, εγκληματικότητα εισαγόμενη, λαθρομετανάστευση καλπάζουν επικίνδυνα. Η κοινωνική συνοχή διακυβεύεται και τα δικαιώματα των Ελλήνων στην ίδια την Πατρίδα τους τίθενται στο περιθώριο. Η εργατική τάξη έχει αναγορευθεί σε μήλον της έριδος ανάμεσα στα κόμματα της Αριστεράς και οι πολιτικές δυνάμεις της κοσμοπολίτικης Αστικής Δημοκρατίας στο σύνολό τους έχουν ήδη επιδοθεί στην σύναψη προγαμιαίων…εκλογικών συμβολαίων, ορίζοντας τα πιθανά γαμήλια ζεύγη της επόμενης διακυβέρνησης. Την ίδια ώρα Βούλγαροι και Τούρκοι κυκλοφορούν προκλητικά ιστολόγια και βίντεο όπου ομολογούν με σιγουριά και θράσος τις βλέψεις τους σε βάρος της Μακεδονίας και της Θράκης Μας, την ώρα που αμφότερες στα κοινά μας σύνορα κατέχουν προαιώνια ελληνικά εδάφη. Χαρακτηριστικά παρατίθεται η ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm όπου σε άψογα ελληνικά(!) το βουλγαρικό κόμμα VMRO που συγγενεύει με την σκοπιανή κυβέρνηση ομολογεί την ανάμειξή του στην απόπειρα υφαρπαγής της Μακεδονίας Μας.

Είναι σαφές ότι δεν χρειαζόμαστε άλλη κομματική φωνή, αλλά άλλη καθεστωτική νοοτροπία και αντίληψη στο σύνολό της. Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι ικανός να οδηγήσει τα πράγματα σε μια ριζοσπαστική ανατροπή και τη δημιουργία μιας Νέας και Αναγεννημένης Ελλάδος, κυρίαρχης μέσα και έξω από τα σύνορα, στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις και πρωτοβουλίες. Διεκδικητικά κι όχι δουλικά.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ : http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: