ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ.

ΑΘΗΝΑ 16-6-2008.

Καμία διεργασία και καμιά εξέλιξη στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα μιας λαϊκής κοινότητας δεν είναι τυχαία. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα σύγχρονα δρώμενα της πολιτικής ζωής συνδέονται μεταξύ τους και διακρίνονται από μια αλληλουχία γεγονότων. Τούτο ισχύει αναμφισβήτητα στην περίπτωση των εθνών και των λαών με την διεθνή εξουσιαστική ελίτ που δρα επιδιώκοντας να φέρει σε αντιδιαστολή και τελικά σε σύγκρουση τις δύο δομικές ενότητες κάθε ανθρώπινης κοινότητος. Επιδιώκεται δηλαδή ο χωρισμός έθνους και λαού προκειμένου να καταργηθούν η διαφορετικότητα και οι ελευθερίες των πολιτών και των εθνικών κοινοτήτων και να προχωρήσει η ένταξή τους σε ουδέτερα πολυεθνικά μορφώματα με δυσδιάκριτα δικαιώματα και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

Είναι η πιο κρίσιμη ώρα καθώς ο άλλοτε προστατευτικός πολιτειακός οργανισμός του Έθνους, το Κράτος, στρέφεται με την καθοδήγηση έκνομων εντολέων κατά του μητρικού φορέα και γεννήτορά του που αποτελεί το Έθνος. Είναι επίσης η ώρα που πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας. Οι «υποστηριχτές» της διαφορετικότητας είναι οι αυθεντικοί της πολέμιοι, αφού αντιστρατεύονται τον γνήσιο εκφραστή της ανθρώπινης πολυμορφίας και τους μηχανισμούς της πολυποικιλότητας που αντιστοιχούν στην Εθνική Κοινότητα και την συγκρότηση της Πολιτείας με βάση δημιουργίας την φυλετική κατάσταση και την καταγωγή, την Φυλή και το Αίμα. Τα δε ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται όταν οι πολίτες ωθούνται σε ανεπιθύμητες μεταβολές χωρίς καν να ρωτηθούν.

Τα Ευρωπαϊκά Έθνη δέχονται σήμερα τις ισχυρότερες πιέσεις τόσο σε επίπεδο πρακτικό όσο και σε πνευματικό. Οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί αισθάνονται έντονα τον κίνδυνο της ακρίβειας, της ανεργίας, της ασφαλιστικής αβεβαιότητας, της κοινωνικής ανασφάλειας, της φτώχιας και της λαθρομετανάστευσης που επιτείνει τους λογικούς προβληματισμούς. Η Ευρώπη αδυνατεί να ανακόψει την καταστροφική πορεία του Διεθνούς και Υπερεθνικού Νεοταξισμού και υποτάσσεται καθημερινά στα σχέδιά του, παραδίδοντας βορά τις θεσμικές της ασπίδες. Η ελεγχόμενη και παραποιημένη πληροφόρηση από την μια πλευρά και η απουσία ουσιαστικής παρέμβασης από την ακαδημαϊκή κοινότητα παρέχουν πεδίο δράσης και άλλοθι στους εμπνευστές της συμφοράς.

Ο πολιτικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ο προορισμός της έχουν υποστεί μια σαφή και ευδιάκριτη μεταβολή. Έτσι λοιπόν από μηχανισμός συνεργασίας των λαών με καθαρά συνομοσπονδιακό χαρακτήρα και σεβασμό στα διακριτά στοιχεία που διαφοροποιούν τα ευρωπαϊκά κράτη με σκοπό την δημιουργική παρέμβαση και την υπεροχή στα διεθνή πράγματα, σταδιακά μετατρέπεται σ’ ένα υπερκράτος που απαξιώνει εθνικές κυριαρχίες και σύνορα, υποβιβάζει το Εθνικό Κράτος στο επίπεδο μιας απλής πολιτείας και λαμβάνει χαρακτήρα απόλυτα ομοσπονδιακό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η επανειλημμένη απόπειρα καταρτίσεως ενός ανώτατου συνταγματικού χάρτη. Είναι σαφές ότι επιχειρείται να ξεγελαστούν οι λαοί και να παρακαμφτεί η ετυμηγορία που θα έπρεπε να τους ζητηθεί για ένα θέμα που αφορά την ποιότητα και την διαχείριση της δικής τους ζωής. Πριν τρία χρόνια Γάλλοι και Ολλανδοί είχαν απορρίψει σε δημοψηφίσματα τον θάνατο των πατρίδων.

Τρία χρόνια μετά από την διάσωση της ευρωπαϊκής τιμής οι ολετήρες των εθνών ξαναχτυπούν. Μας ζητούν να τους παραδώσουμε την εθνική μας ψυχή. Μας ζητούν να μεταβιβάσουμε την πολιτική διοίκηση απευθείας στο Παγκόσμιο Νεοταξικό Κυβερνείο. Και αύριο, μετά την υιοθέτηση του δουλικού συντάγματος θα μας ζητήσουνε να αλλάξουμε την ελληνική γλώσσα, την ελληνική σημαία, τον εθνικό μας ύμνο. Θυμηθείτε παλαιές προτάσεις για να υιοθετήσουμε την αγγλική γλώσσα. Θυμηθείτε τις απανωτές προτάσεις για την «απλοποίηση» της ελληνικής γλώσσας με την ολιγόστευση των φθόγγων και την κατάργηση των ομόηχων που εσχάτως υιοθέτησε και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Μ. Ματσάκης. Όλοι γνωρίζουμε την γαλάζια ευρωπαϊκή αστερόεσσα ως κοινή ευρωπαϊκή σημαία. Όλα αυτά μιλούν ξεκάθαρα για τις προθέσεις δημιουργίας μιας ομόσπονδης κοινοπολιτείας στα πρότυπα των ΗΠΑ, που βέβαια θα τελεί υπό τις εντολές του απάτριδος Νεοταξισμού.

Τώρα, και αφού φαίνεται οι ηγέτες τα έχουν όλα λυμένα, έχουμε την παράθεση του νέου ευρωσυντάγματος προς έγκριση στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, αφού μόνον ο ιρλανδικός λαός ρωτήθηκε με δημοψήφισμα για την επικύρωσή του ή μη. Ένας και μόνον λαός είπε την γνώμη του, βροντοφωνάζοντας ένα τεράστιο όχι στον θάνατο των εθνών και την αυτοτέλεια των λαών. Ο υπερήφανος ιρλανδικός λαός αποφάσισε ότι πάνω από το χρήμα και τον επιβαλλόμενο ευρωπαϊσμό βρίσκονται η Πατρίδα και το Έθνος. Και την γνωμοδότηση την επικύρωσε το 55% των προσερχόντων Ιρλανδών ψηφοφόρων με την καθοδήγηση του κατασυκοφαντημένου κόμματος Σιν Φέιν και της οργάνωσης Λιμπερτάς απέναντι σε ολόκληρο το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο.

Είναι σαφές ότι οι Ιρλανδοί μάς κατέδειξαν κάποια σημαντικά στοιχεία. Αποδείχτηκε ο αντιδημοκρατικός χαρακτήρας της ΕΕ που σε άκρως σημαντικά ζητήματα αγνοεί τη λαϊκή βούληση και λειτουργεί σαν κλειστή λέσχη με κρυφή ατζέντα. Παράλληλα μας απέδειξαν ότι η φωνή του αίματος και της φυλής αποτελεί την μοναδική σταθερή αξία και ασπίδα των Εθνών και των λαών. Ο λαός βέβαια σαν απρόσωπη και συχνά αποκαμωμένη μάζα χρειάζεται με το δίκιο του τον ικανό μπροστάρη προκειμένου να αντιδράσει. Ωστόσο ο έμφυτος Εθνικισμός του ανθρώπου που υποστήριζε ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς είναι ο μόνος ικανός να σώσει τα Έθνη. Γιατί η γνήσια πατριωτική πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι Εθνικοκοινωνική.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: