ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΑΘΗΝΑ 30-8-2008.

Στιγμές έντονων ασκήσεων πολιτικής τακτικής, διαξιφισμών και συγκροτήσεως συμμαχικών στρατοπέδων, αλλά και υποβλέψεως ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των παγκόσμιων και εντόπιων πολιτικών δρώμενων σημαδεύουν τα αβέβαια βήματα της καθημερινότητας. Τα πολιτικά γεγονότα συσχετίζονται μεταξύ τους με την ξεκάθαρη εφαρμογή της θεωρίας των συγκοινωνούντων δοχείων. Πολλές φορές μάλιστα η εμφάνιση ενός γεγονότος προκαλεί την δημιουργία ενός άλλου νεότερου. Παροξυσμός, τυχοδιωκτισμός και αλαζονεία επικρατούν στις συναλλαγές των λεγομένων μεγάλων και ανεπτυγμένων χωρών δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και οικονομικής ένδειας στον μέσο πολίτη. Και όλα αυτά συμβαίνουν στο βωμό του οικονομικού ελέγχου του παγκόσμιου πλούτου και της συναφούς ηγεμονίας κατακρημνίζοντας κάθε αξιακό κανόνα και κριτήριο.

Μελετώντας παλαιότερες αλλά και πιο πρόσφατες σελίδες του ιστορικού παρελθόντος θα ανακαλύψουμε κοινωνικές πληγές και πολιτικές κακοτοπιές που είτε κάνουν σήμερα την επανεμφάνισή τους είτε κοντοζυγώνουν επικίνδυνα τα έθνη. Οικονομική κρίση, φτώχια, διακρατικές ψυχροπολεμικές συμπεριφορές, εξάπλωση πολεμικών συγκρούσεων. Λίγο έως πολύ τα γεγονότα επαναλαμβάνονται με νέους στόχους και μέσα, πράγμα που ενισχύει τους κινδύνους. Ενεργειακοί αγωγοί, αντιπυραυλικές ζώνες, πυρηνικά οπλοστάσια εμπλέκονται υπό την καθοδήγηση συχνά προσωπικοτήτων με στερημένη νόηση και βεβαρημένη επικινδυνότητα. Τα ηγετικά περιβάλλοντα, από απόψεως τόσο πολιτικής όσο και κοινωνικής και οικονομικής συγκροτήσεως, υποβοηθούνται από παρακρατικούς τάχα αντεξουσιαστικούς μηχανισμούς σοσιαλδημοκρατικής και μαρξιστικής ιδεοληψίας και τείνουν να απομακρύνουν τον πολίτη του Εθνικού Κράτους από θεσμούς και αξίες.

Στον Καύκασο η πολεμική ετοιμότητα των αντιμαχόμενων πλευρών ενισχύεται και παγιώνεται. Η λογική επιμονή και αποφασιστικότητα της Ρωσίας να προασπίσει την ανεξάρτητη πορεία των ρωσικών δημοκρατιών της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας και των ρωσικών πληθυσμών τους και η παράνομη και παράλογη επιμονή των Αμερικανών και λοιπών Νεοταξιτών να στηρίξουν τον κολλητό τους και εισβολέα Γεωργιανό Πρόεδρο ωθούν τα πράγματα σε μια ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη. Σύρραξη που όπως σωστά λέει ο Πρόεδρος του ΛΑ. Ο. Σ αποφεύγεται μέχρι τώρα επειδή η Γεωργία όπως και η Ουκρανία δεν εισήλθαν στο ΝΑΤΟ κατά απαίτηση της Ρωσίας. Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις με την πυκνή συγκέντρωση του ρωσικού και του νατοϊκού στόλου στον Εύξεινο Πόντο και οι ψυχροπολεμικές τακτικές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Στις ΗΠΑ των «δημοκρατικών» ελευθεριών και της παγκόσμιας «φροντίδας» των απανταχού κατατρεγμένων και εν μέσω των επικείμενων προεδρικών εκλογών ένα περιστατικό που προσδίδει απειλητικό χαρακτήρα για τον Δημοκρατικό υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα και την ζωή του φανερώθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη ενώ ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Μακ Κέιν βρισκόταν σε τροχιά ανόδου μπροστά από τον πολιτικό του αντίπαλο. Μια απλή τροχαία παράβαση στάθηκε η αφορμή να συλληφθούν τρεις λευκοί Αμερικανοί πολίτες με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν την δολοφονία του Ομπάμα με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ οι ίδιοι φέρονται μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων. Κατ’ αρχήν το έγκλημα δεν έχει ποτέ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ρατσιστικά ή άλλα. Το έγκλημα είναι μόνον έγκλημα και ως τέτοιο πρέπει να πατάσσεται. Όποιος επιθυμεί να διατηρήσει την εθνοφυλετική ταυτότητα καθαρή, πράγμα που είναι αναμφισβήτητο δικαίωμά του, σίγουρα δεν δικαιούται να εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις και αντιανθρώπινες συμπεριφορές. Επιπλέον το αποτέλεσμα της εν λόγω δημοσιότητας είναι αναμφισβήτητα πολύ θετικό για τον Ομπάμα σε μια δύσκολη εκλογική συγκυρία για τον ίδιο. Αλλά και η απίστευτα εύκολη ομολογία ενός εκ των δραστών δεικνύει την έλλειψη έλλογης προσωπικότητας εκ μέρους τους. Ό,τι κι αν συμβεί πάντως με τις αμερικανικές εκλογές η Ελλάς οφείλει να υιοθετήσει αποκλειστικά δική της πολιτική, γιατί ο λύκος δεν πρόκειται να ημερέψει ξαφνικά. Η εχθρική συμπεριφορά έναντι του μακεδονικού αλλά και το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων είναι σαφής.

Στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης και τα αρνητικά αποτελέσματα του τέρατος της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα την Πατριωτική και Εθνικοκοινωνική Παράταξη. Η σύλληψη τριών Βουλγάρων, ενός πολίτη και δύο στρατιωτικών την στιγμή που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Βόρεια Ελλάδα καταδεικνύει την απίστευτη ευκολία με την οποία κινούνται στην χώρα μας οι κατάσκοποι των γειτόνων μας. Και μάλιστα με τον μανδύα του οικονομικού μετανάστη. Η εθνικότητα των συλληφθέντων γεννά σημαντικά ερωτηματικά, δεδομένου της εκτραχύνσεως της στάσης του μορφώματος των Σκοπιανών κομιτατζήδων και των σχέσεών τους με βουλγαρικούς πολιτικούς κύκλους σε βάρος της Ελεύθερης Μακεδονίας Μας. Επιπλέον η συμπλοκή μεταξύ Σομαλών μεταναστών οπλισμένων με καδρόνια, τσεκούρια και σπαθιά και η πρόκληση κινδύνου σε βάρος της ζωής των περαστικών στο κέντρο της Αθήνας με το φως της ημέρας δεν συνιστά σοβαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και της ποιότητας των αλλοδαπών εισερχομένων εκ μέρους της Κρατικής μηχανής.

Ωστόσο η κυβέρνηση είναι σοβαρά απασχολημένη. Επεξεργάζεται τρόπους και νομοσχέδια για να εισπράξει με φοροεπιδρομές το προϊόν εργασίας του λαού. Για να λύσει, λέει, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Κι αυτό όταν ο παραγωγικός μηχανισμός έχει βαλτώσει και η έκδοση τοπικής νομισματικής μονάδας είναι παρελθόν από πολλών ετών. Όταν η αγορά αργοπεθαίνει και οι εισαγωγές και ο δανεισμός εξασθενούν τα όποια χρηματικά αποθέματα. Με τους νεόπλουτους κομματικούς χορηγούς να θησαυρίζουν, τους πολιτικούς να ζουν στον δικό τους άνετο γυάλινο κόσμο και τον λαό να πένεται. Το δε Σύστημα εξουσιαστικού ελέγχου πάσης φύσεως υπερασπίζεται την παρακμιακή μακαριότητά του ακόμη και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Όμως ακόμη και οι εφιάλτες κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη και το Εθνικό Φρόνημα που προβάλλει με τον Πατριωτισμό του ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Αρχηγός Γ. Καρατζαφέρης αποτελούν την απόλυτα ενδεδειγμένη οδό. Σ’ έναν κόσμο που μεταβάλλεται επικίνδυνα η Ελλάς οφείλει να προτάξει την ενότητα και την δύναμή της με απαιτήσεις των δικαίων και των δικαιωμάτων της.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: