ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 22-9-2009 .

Η προεκλογική περίοδος θα έπρεπε να αποτελεί τον ισολογισμό χρήσης της προηγούμενης πολιτικής περιόδου και το σημείο αφετηρίας για μια νέα σαφώς πιο ελπιδοφόρα περίοδο για τον λαό και την Πατρίδα. Να έχουμε δηλαδή την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν ήταν περισσότερο τα κέρδη ή οι ζημιές που είχαμε στην καθημερινότητά μας και να επιλέξουμε τους σωστούς τρόπους και τους κατάλληλους ανθρώπους για να πραγματοποιήσουμε περισσότερα και ασφαλέστερα βήματα προόδου.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ
Τα κόμματα της Καθεστηκυίας Τάξεως που κομπορρημονούν για τις δήθεν βαθιές και αδιατάρακτες σχέσεις με την κοινωνία και μοιράζουν πιστοποιητικά ακραίων χαρακτήρων και πράξεων για όσους ενοχλούν την ευδαιμονία και την δουλικότητα των επιλογών τους, έχουν μια διαφορετική αντίληψη πολιτικής αξιολόγησης. Για τα πολιτικά τζάκια του τόπου η απογοήτευση του πολίτη και η απομόνωση της χώρας δεν συνιστούν προβληματισμό και ενόχληση αν και εφόσον εκφράζονται σιωπηλά και δεν ενοχλούν τους λαμπρούς εξουσιαστικούς τους θρόνους, κυβερνητικούς ή αντιπολιτευτικούς.

Οι ηττοπαθείς πρακτικές που ισοπεδώνουν την ζωή μας με αυξητικό ρυθμό σχηματοποιούν έναν επικίνδυνο βρόγχο απελπισίας από τον οποίο πρέπει να απαλλαγούμε. Γιατί τα ενοχλητικά σημεία της παρακμής που βιώνουμε δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται, αλλά κι αυτά που είτε μας κρύβουν είτε μας ωραιοποιούν.

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μας ενοχλεί πάρα πολύ η αύξηση μιας πολυπολιτισμικής εγκληματικότητας. Μας αηδιάζει η έξαρση των ναρκωτικών και η εκπληκτική ευκολία που τα διακινούν και τα εμπορεύονται κάποιοι ασυνείδητοι εκμεταλλευτές. Είτε αυτοί είναι Αλβανοί λαθρομετανάστες σαν αυτούς που συνέλαβαν στους Αγίους Αναργύρους με σημαντικές ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης και σύνεργα νόθευσης των ναρκωτικών είτε είναι ημεδαπός που φθάνει να καλλιεργεί δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στην διαχωριστική νησίδα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κατερίνης είτε οπουδήποτε αλλού. Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να πωλούνται ναρκωτικά δίπλα στην πύλη στρατοπέδων, όπως πρόσφατα στην Κόρινθο.

Μας ενοχλούν οι τόποι, οι τρόποι και οι δράστες που ταυτοποιούν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Εμπιστευόμαστε τους ηρωικούς άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που μάχονται για την ασφάλεια του λαού. Δεν εμπιστευόμαστε την κρίση και την μηδενική βούληση των κατεστημένων κομμάτων που παραδίδουν την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη και το Αιγαίο στο έλεος της ανεργίας και της λαθρομετανάστευσης, την ώρα που βαλλόμαστε από προκλητικές διεκδικήσεις των χωρών διακίνησης. Και επιτέλους, όταν οι κάτοικοι περιοχών σαν κι αυτή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της πρωτεύουσας μιλούν για την επανελλήνιση των γειτονιών τους, το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Μας ενοχλεί φριχτά η σύληση 89 τάφων στο ελληνικό νεκροταφείο του Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη με την σιωπή της διαπλεκόμενης εξουσίας, μην τυχόν και θιγεί η υπαγορευόμενη ελληνοτουρκική «φιλία» και τα κέρδη κάποιων επενδυτών ένθεν κακείθεν του Αιγαίου.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Μας προκαλούν οι συστημικές αντιπαραθέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα της υγείας, όταν η ελληνική επαρχία στενάζει από ελλείψεις είτε ιατρών είτε κλινών εντατικής θεραπείας. Μας προσβάλλουν εξαγγελίες για την εμφάνιση σημείων οριακής οικονομικής ανάκαμψης όταν γνωρίζουμε ότι το εθνικό εισόδημα νέμονται λίγοι επιτήδειοι, η ελληνική παραγωγικότητα και η Εθνική Εργατική Τάξη αφαιμάσσονται και οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας μένουν αναξιοποίητοι μην τυχόν τσαντιστούν οι Τούρκοι και οι νεοταξικοί προστάτες τους.

Είναι καιρός να επικρατήσει η λογική του Πατριωτικού Παρεμβατισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Να επιβάλλουμε την πολιτική του Πατριωτικού Κοινωνισμού με την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας, της κοινωνικής συνοχής, της αξιοκρατίας, της ισότιμης απόδοσης του εθνικού εισοδήματος στον λαό που το παράγει, της διάθεσης της υγείας και της παιδείας στην υπηρεσία του λαού. Να προασπίσουμε τον Έλληνα όπου γης και να δομήσουμε μια Ισχυρή Ελλάδα σαν αυτή που υπηρετούμε ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: