ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΑΘΗΝΑ 12-12-2019.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Τη αυτή ημέρα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου έτους 2019. Μνήμη Αγίου Σπυρίδωνος τού Θαυματουργού, Επισκόπου Τριμυθούντος. Αγλάισμα και γόνος τής νυν και αεί Ελληνίδος Κύπρου μας, Αρχιερατικός Ποιμένας τής επαρχίας Τριμυθούντος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πολιούχος Άγιος και Προστάτης Κέρκυρας και Πειραιά.

Συμμετείχε στην Α Οικουμενική Σύνοδο και κατατρόπωσε την αίρεση τού αρειανισμού, όταν στις ημέρες μας οι οπαδοί τής παναίρεσης τού οικουμενισμού καταλαμβάνουν ιεραρχικά στασίδια και κάμουν ψευτοσυνόδους πανθρησκειακές. Ο μεταβάλλων τον όφιν εις χρυσούν, ο συνομιλών εκ τού τάφου με την κεκοιμημένη θυγάτηρ του, ο συλλειτουργών μετά των Αγίων Αγγέλλων.

Ο Άγιος μας Πατέρας Σπυρίδωνας με την καθαρή ψυχή του και το ετοιμασμένο ένδυμα τού ιερού αγώνος, δίδαξε τόσο με τα λόγια όσο και με τα πολλαπλάσια έργα του το μέγα τής πίστεως θώρακα και την αληθινή τής εις Χριστόν πίστεως φύση όπως μάς τα δώρισε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και Θεός μας.

Με την στερεή και ακλόνητη θέση του στην Α Οικουμενική Σύνοδο, αγωνίστηκε για την ενότητα τής μιας και μόνης Αληθινής Πίστεως, τής Ορθοδοξίας μας με Αρχηγό τον Ένα και μόνο Ζώντα Τριαδικό Θεό μας, Πατέρα Θεό, Ένσαρκο Λόγο Ιησού Χριστό και Άγιον Πνεύμα. Ενάντια στις αιρέσεις που τώρα ενώνονται με την ένοχη ανοχή των οικουμενιστών και των νεοταξιτών στην σατανική πανθρησκεία.

Με την συνομιλία του με την εις τάφον ευρισκομένη κόρη του και με το γνωστό ψυχικό του σθένος, δίδαξε την συνέχεια τής ζωής και την αθανασία τής ψυχής που μας δίδαξε και μάς έδωσε ο ίδιος ο Θεός μας, που κι αυτήν αμφισβητούν οι παγκοσμιοποιητές ολετήρες των ψυχών. Ο συλλειτουργών και συνομιλών με τούς αγίους αγγέλους Άγιος Σπυρίδων μάς δίδαξε ότι ο πιστός εις Θεόν ενσυνειδήτως και εγκαρδίως έχει πάντα στο πλευρό του τον Θεό Πατέρα και αρωγό του σε όλες τις στιγμές, ακόμη και τις πιο δύσκολες. Ο μεταβάλλων τον όφιν εις χρυσούν που μάς δίδαξε ότι η αγάπη και η πίστη όλα τα μπορούν.  

Ταις ευχαίς και ταις πρεσβείαις τού Αγίου Σπυρίδωνα, τού αγίου ονοματοδότη μου, προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και Θεό να έχουμε για αγάπη, υγεία, ευτυχία και δύναμη των παιδιών έκαστου εξ ημών, των οικογενειών μας και των ημέτερων ταπεινοτήτων. Ο Άγιος Σπυρίδων πάντοτε προστάτης και οδηγός σου λατρεμένη μου κόρη Ειρήνη για ευζωία, μακροημέρευση, αγάπη, προστασία, φωτισμό και πρόοδο υπό την Σκέπη ΠΑΝΤΑ τού Πατρός Θεού μας και τής Μάνας μας Παναγίας. Χρόνια πολλά και υγιή σε όσους εορτάζουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: