ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΘΗΝΑ 4-7-2009.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο κορυφαίο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Ωστόσο οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, υποκρύπτουν μια καταφανή υποκρισία με αναφορές που υποβαθμίζουν τα πραγματικά προβλήματα των γηγενών κατοίκων, αφήνοντας μια ελάχιστη αίσθηση των πραγματικών γνωρισμάτων τού φαινομένου που εξακολουθεί να υποδαυλίζει την λαϊκή ανασφάλεια.

Οι πολιτικοί ταγοί σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι διαθέτοντες την «ευλογία» για τους ιδίους και την κατάρα για τους λαούς τους να συνομιλούν και να λαμβάνουν εξουσιαστικό χρίσμα από τον δυσώδη Διεθνιστικό Νεοταξισμό, περιλαμβάνουν αιφνιδίως το θέμα στην πολιτική ατζέντα τους με διαστάσεις μιας επικαιροποιημένης μόδας που ωστόσο αποτελεί μέγιστη ύβρη για τους πολίτες. Γιατί αποτελεί πολιτικό κανιβαλισμό η συζήτηση μέσα από ατραπούς που θεσμοθετούν, έστω και άτυπα, την λαθρομετανάστευση πίσω από τις πλάτες των θιγομένων με την τεχνητή έξαψη του κακώς εννοούμενου ανθρωπισμού ή ακόμα και με την εξάντληση των εθνικών οικονομιών προκειμένου να επιτύχουν το ανακάτωμα των λαών.

Όταν σε μια κοινωνία, κάτω από οποιαδήποτε πολιτειακή δομή, πέσουν τα τείχη του διαχωρισμού των συμπεριφορών, όταν η φιλοξενία καταργηθεί από την εισβολή εποικιστικών κυμάτων και η αλήθεια αντικατασταθεί από το ψέμα του προπαγανδιστικού μηχανισμού της πολιτικής τάξεως και του καθεστωτικού τύπου, τότε η διαπιστωτική πράξη της ελευθερίας και της ζωντάνιας των Εθνών δοκιμάζεται και αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο. Γιατί κορυφαίο ίσως στοιχείο υπάρξεως της ελευθερίας των λαών είναι η πνευματική επάρκεια και ο δείκτης ευφυΐας προκειμένου να απομονωθούν οι παράγοντες του εμπαιγμού και να αποδοθούν οι πολιτικές τύχες στις δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν να αποδώσουν τις Πολιτείες στους πολίτες που τις δημιούργησαν και αποτελούν τους ενεργούς οπλίτες αυτών.

Στην διάρκεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα, της πολιτικής ομάδας δηλαδή που ελέγχει τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σημειώθηκαν αρκετές προκλητικές στιγμές και δηλώσεις με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας Ζακ Μπαρό. Ο κύριος αυτός, αφού μάς προσέφερε την κατανόηση της δυσκολίας της ελληνικής κυβέρνησης ( σιγά μην τον ένοιαζε για τον λαό μας) για τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών και διαπίστωσε την υποχρέωση της Τουρκίας για την επανεισδοχή των εκείθε εισερχομένων λαθρομεταναστών προκειμένου να εισέλθει εκείνη στην ΕΕ, αναφέρθηκε με περίσσιο θράσος στην ανήκουστη «υποχρέωση» του ελληνικού λαού να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που μας έρχονται ως καταληψίες εθνικού εδάφους.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Σάμο και κατά την επιβίβασή του σε γαλλική φρεγάτα της ευρωπαϊκής δυνάμεως φύλαξης FRONTEX κατά της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Μπαρό συζήτησε με νεαρό Αφγανό που του είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα γιατί θέλει να σπουδάσει και να εργαστεί στην Αγγλία! Όταν όμως ρώτησε τον συμπατριώτη του πλοίαρχο πόσοι μετανάστες τού ζητούν άσυλο, αυτός απάντησε ότι δεν το ζητάει κανένας. Στο δε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ακούστηκαν φωνές για την ανάγκη τήρησης των κανόνων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, για την κατανομή των εργασιακών θέσεων ως κυνική ομολογία για την μη ύπαρξη μεταναστατευτικής πολιτικής, για την ανάγκη αποτρεπτικής πολιτικής στα πρότυπα του ιταλικού παραδείγματος, την ανάγκη τήρησης ενιαίου ποινικού μητρώου, ακόμα και την οικονομική στήριξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Από κοντά ακολουθεί και το ΚΚΕ που ενόψει του υποσκελισμού του από τον ΛΑΟΣ, επισκέπτεται τις δεινοπαθούσες περιοχές της υπαίθρου χώρας, επιχειρώντας ωστόσο να αποσείσει το μερίδιο ανεργίας και εγκληματικότητας που αναλογεί στους λαθρομετανάστες.

Όμως οι παραβατικές συμπεριφορές των καταληψιών στο κτήριο του παλιού εφετείου διανθίζονται με νέα επεισόδια με τον σοβαρό τραυματισμό Αλγερινού από Αφρικανούς, αλλά και με τους προπηλακισμούς σε βάρος αστυνομικών και με την ρίψη πόρτας από ύψος, αδιαφορώντας για την ενδεχόμενη βλάβη ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον ενδεικτική περίπτωση επικίνδυνης στάσης, σίγουρα όχι μοναδική, αποτελεί η σύλληψη στα Χανιά δύο αλλοδαπών, άνδρα και γυναίκας, από άνδρες του Λιμενικού την ώρα που παραλάμβαναν μια ασυνόδευτη βαλίτσα από τον Πειραιά με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η ανεργία στις χώρες της ευρωζώνης κατά τον μήνα Μάιο εκτινάχθηκε στο 9,5% με την παραγωγή σε όλη την Ευρώπη να γνωρίζει συνεχή κάμψη. Αυτό σημαίνει σε κάθε περίπτωση ότι καταρρίπτεται ο μύθος της κατασκευής των υποτιθέμενων έργων από τους «κακόμοιρους» λαθρομετανάστες που παίζουν το παιχνίδι κερδοσκόπων εργολάβων σε βάρος της Εθνικής Εργατικής Τάξης που οδηγείται στην ανεργία.

Η διάλυση της εθνικής οικονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης περνά μέσα και από την επιβολή της λαθρομετανάστευσης που τελικά θέτει το Έθνος σε ομηρία και εξάρτηση έναντι της αντεθνικής παγκόσμιας εξουσίας. Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται φυσικά με τις ψηφοθηρικές επισημάνσεις των φορέων που δημιούργησαν το πρόβλημα, αλλά με την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και την απομόνωση των ντόπιων υποστηρικτών τους, κρατικών και παρακρατικών. Με τους τελευταίους να αποτελούν το κυριότερο πρόβλημα, αφού η αληθινή λύση βρίσκεται στην ανατροπή της καθεστωτικής νοοτροπίας από ένα μαζικό Εθνικό και Λαϊκό Κίνημα. Από μια Εθνικοκοινωνική Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: