ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΜΑΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ 7-8-2019.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Θα προτιμήσω να φάω μόνο ψωμί με ελευθερία παρά χιλιάδες φαγητά με δουλεία. Ιερός Χρυσόστομος.
Αληθινά γενναίος είναι εκείνος που δεν απελπίζεται ποτέ. Ιερός Χρυσόστομος.

Ο αγών της ζωής και της ελευθερίας ενός λαού είναι συνυφασμένος με το σθένος και την πίστη του. Είναι αγών ενός ζωντανού λαού γεμάτου αξίες και ορμές για αυθυπαρξία και ισχύ. Αυτός ο λαός συγκροτεί ένα σφριγηλό Έθνος που πιστεύει στο Θεό και τις ικανότητές του. Χτίζει πολιτισμούς, πολεμά για την νίκη πάντοτε και δεν παραδίδεται ποτέ.

Το Ελληνικό Έθνος στην αληθινή φύση του, πέραν των στρεβλών σημείων τής παρακμής, είναι το κατ’ εξοχήν σφριγηλό Έθνος που συνδυάζει απόλυτα την πνευματική αρετή και την υλική δύναμη. Είμαστε το Έθνος που δεν υποχωρεί ποτέ μπροστά στο πλήθος τού αντιπάλου του μήτε εξαγοράζει τη ζωή του από τον τύραννο. Είμαστε το Έθνος των Γενναίων και των Ηρώων που χτίζει αληθινή ευημερία πάνω στην απόλυτη ελευθερία του.

Η Ορθοδοξία μας είναι ο ιερός κανόνας τής ζωής που μάς εμπιστεύτηκε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και Θεός μας ως οδοδείκτη αληθείας και ζώσας μαρτυρίας τής αποστολής μας. Διότι αποστολή μας είναι να φυλάξουμε ανέπαφες τις εστίες μας από τις επιβουλές των σκοτεινών παγκόσμιων τυράννων.

Ο Ιερός Χρυσόστομος, άσειστος στύλος τής Πίστεως και τής Πατρίδος μας είπε ότι «θα προτιμήσω να φάω μόνο ψωμί με ελευθερία παρά χιλιάδες φαγητά με δουλεία». Και ακόμη ότι «αληθινά γενναίος είναι εκείνος που δεν απελπίζεται ποτέ».

Αυτός είναι ο διαχρονικός Ελληνισμός μας. Προτάσσει το Ήθος και υποτάσσει την Ύλη στην υπηρεσία του. Ατσαλώνει την καρδιά, εναρμονίζει τον νου στο συναίσθημα τής τιμής και θωρακίζει Φυλή και Οικογένεια από εσωτερικούς επιρρεπείς και εξωτερικούς εισβολείς.

Καμία φτώχια δεν κάμπτει την αρετή. Η αρετή είναι σε θέση να ανατρέψει την φτώχια που πάντα ακολουθεί τούς κακοδιαχειριστές τής ζωής μας. Διότι οι Φύλακες τού Έθνους αγωνίζονται με πάθος ακατάβλητο αγνοώντας κάθε είδους κόστος. Πολεμούνται, βάλλονται, πέφτουν, ξανασηκώνονται και στο τέλος πάντα νικούν.

Η Ελλάς έχει βιώσει πολλές στιγμές ακμής και πολύ περισσότερες παρακμής στην ιστορική της διαδρομή. Από το Εικοσιένα τής Παλιγγενεσίας οι στιγμές τής παρακμής κόντεψαν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία μας. Δάνεια ξένης υποταγής, σπόροι τής αθεΐας, συσσίτια ντροπής που λάβανε θεσμική μορφή, λυκοφιλίες ριψάσπιδων με τον εχθρό, ισοσκελίσανε την ψεύτικη ευμάρεια με τη σκλαβιά. Και τώρα ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε Πατρίδα, Ελευθερία και Ισχύ μαζί.

Εμείς οι Αληθινοί Έλληνες, Ελληνορθόδοξοι και Εθνικοκοινωνιστές, ξεκινάμε από την αρχή το κτίσιμο τής Αληθινής Ελληνικής Πολιτείας. Και η Αληθινή Ελληνική Πολιτεία είναι Κάστρο Πίστης και Πολιτισμού. Είναι Κάστρο Λαϊκό και Φυλετικό. Είναι Δύναμη Αυτάρκειας και Δημιουργίας. Είναι αμυντήριο τής ελληνικής οικογενείας και μηχανισμός εξάπλωσης τής Ελληνικής Φυλής.

Εκκινούμε από τις ρίζες των ελληνικών παραδόσεων και τα προγονικά μας χώματα την αναγέννηση τού Ελληνισμού μας. Ξαναφτιάχνουμε τις γειτονιές μας με την αλληλεγγύη και το σφίξιμο των διαπροσωπικών σχέσεων τής Φυλής μας. Δυναμώνουμε τούς αδυνάτους αδερφούς μας και γινόμαστε μια αδιάρρηκτη αλυσίδα Ζωντανών Ελλήνων. Κάνουμε την Πατρίδα μας ναό, εργαστήριο, σιτοβολώνα και πολεμίστρα μαζί. Προχωράμε μονάχα με τις αξίες μας, μπολιάζοντας με αυτές την πλάση που κι αυτή την κάνουμε ελληνική.

Η ευμάρεια τής Ορθόδοξης και Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος μας είναι η ελευθερία της. Γεννηθήκαμε από τον Πατέρα μας Θεό Έλληνες και έτσι θα πορευτούμε ισοβίως. Και αφού κάποιοι κακορίζικοι και προδότες μάς φέρανε σκοτάδια, εμείς τώρα τα διαλύουμε με τούς πυρσούς τής πίστης μας και με τα ξίφη τής ελληνικής δικαιοσύνης και κραταίωσης.

Η Δύναμη τού Δικαίου έχει ελληνική ψυχή, αίμα και λαλιά. Απλώνει την αλήθεια και στις εστίες μας και σε όλη την οικουμένη. Η Ελλάς είναι η ελληνική ιστορία, η ελληνική γειτονιά, η ελληνική φυλή, τα ελληνικά μνημεία, η ελληνική ενδοχώρα και η ελληνική γεωπολιτική γειτονιά. Ανθοβολεί ελληνικές ψυχές και τρανώνει ελληνικά χώματα.

Η Ελλάς είναι μύστης τής Ορθόδοξης Αλήθειας τού Χριστού μας που ενώνει όλα τα βήματα τού κοσμοπλάστη Ελληνισμού μας. Γίνεται Αγία και Μεγάλη Ελλάς, σωστή Αγία Ρωμανία, με το πιστό Ελληνικό Έθνος απόλυτα κυρίαρχη Δύναμη μέσα σε μια κοινωνία ελευθέρων εθνών. Το κάμει με την αγία της ψυχή και την ατσάλινη πυγμή, ως Πατρίς Μαρτύρων και Ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: