ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΘΗΝΑ 10-1-2020.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Η θεία τραχιά γλώσσα τής Μάνας Ελλάδος είναι το ακατέργαστο διαμάντι και ο συνεκτικός ιστός που σμίλευσε πολιτισμούς στην ακμή τού Έθνους μας και το βάστηξε πάλι όρθιο στην παρακμή του. Η ντοπιολαλιά τής Φυλής μας μπόλιασε ιδιώματα και γλώσσες, φτιάχνοντας γερές εθνικές κοινότητες. Η ίδια αυτή ελληνική γλώσσα έγραψε τα έπη και τα ευαγγέλια, με την ευλογία τού Θεού.

Ο Ελληνισμός μας και η λαλιά μας μεγάλωσαν από κοινού διαβαίνοντας μέσα από φωτιά και σίδερο. Πολλοί προσπάθησαν να μάς ξεχωρίσουν και να μάς αποξενώσουν, λαό και γλώσσα. Στον καιρό τής τουρκοκρατίας δύο θεσμούς φρόντισαν οι κατακτητές να αλλοιώσουν και να κοντύνουν, γλώσσα και πίστη. Τα σχολειά τα κλείσανε και τούς ιερείς που μαθαίνανε στα ελληνόπουλα τα ελληνικά στο ψαλτήρι και το κρυφό σχολειό, τούς κυνηγήσανε μαζί με το λαό με απειλή βιολογικού αφανισμού.

Στον σύγχρονο καιρό τής κολοβής ελευθερίας, όταν φύγανε οι ένοπλοι εχθροί, μπήκαν από την πίσω πόρτα τής Φυλής οι κουστουμαρισμένοι εχθροί, με τούς παλιούς κοτζαμπάσηδες ντυμένους ψευτορωμιούς πολιτικούς. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, το νεοταξικό κτήνος τού σιωνισμού που τιμώρησε ο Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά και τον φυλάκισαν μετά σταυρωτήδες και ψευτορωμιοί, τα έβαλε και πάλι με την ελληνική γλώσσα και την ορθοδοξία. Σκοπός όλων αυτών των τυράννων, παλιών και φρέσκων, είναι να αποκοπεί η Ελληνική Φυλή από την τρανή ρίζα αγίων, εκπολιτιστών και πολεμάρχων τού ντουνιά όπου ανήκει και να αφανιστεί.

Στα ελληνικά γράφτηκαν τα ευαγγέλια και η ιστορία τού κόσμου ολάκερου. Στα ελληνικά ταξίδεψε η πίστη και ο πολιτισμός έως τα πέρατα τού κόσμου, με τούς Μινωίτες, με τον Οδυσσέα, με τον Ιάσονα και τούς Αργοναύτες, με όλους τούς Έλληνες ταξιδευτές. Καμία άλλη γλώσσα δεν μπορεί να σταθεί αν τής αφαιρέσει κανείς την αρχαία και πατρώα γενεσιουργό αιτία.

Κι αν κάποιος θελήσει λόγο αντίθετο να αντιτάξει, δύο πρόχειρα παραδείγματα τού δίδω για αρχή. Λέγουν εμάς τούς αρβανίτες κάποιοι άρπαγες ελληνικών εδαφών και κάποιοι προδότες μαζί τους ως τάχα «Αλβανούς». Αλλά η γλώσσα μας προέρχεται από την πρότυπη πελασγική γλώσσα των Αρχαίων Ελλήνων και η λέξη νούσα που χρησιμοποιούμε για τη νύφη την λέγανε ατόφια οι πρόγονοί μας Πελασγοί. Τα Άρβανα βρίσκονται στην προσωρινά κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρο και ο Ιλλυριός που οικοδόμησε την ελληνική Ιλλυρία ήταν υιός τού Θηβαίου βασιλιά Κάδμου. Αν θέλουν να βρουν Αλβανία, να την ψάξουν στην υπερκαυκασία.

Πάμε και στο επόμενο παράδειγμα που σχετίζεται με την σημερινή διεθνή γλώσσα, την αγγλική. Διότι στον παλιό καιρό και μέχρι τούς χρόνους τούς ρωμαϊκούς διεθνής γλώσσα ήταν η ελληνική. Κι αυτό ακόμη μόνον τυχαίο δεν είναι, αφού μετά την πτώση τής ρωμαϊκής και τής βυζαντινής αυτοκρατορίας, ξεκίνησε η μορφοποίηση των εθνικών κρατών που τα μνημεία και οι γλώσσες τους μαρτυρούν απευθείας την ελληνική καταγωγή τους. Μα και στην αγγλική γλώσσα το ελληνικό στοιχείο βρίθει, όπως στην περίπτωση τού φιλιού, όπου το γνωστό kiss on me προέρχεται αυτούσιο από το ομηρικό κύσον με!!!

Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα στην οποία το αίτιον συνδέεται απόλυτα με το αιτιατό. Όλες οι λέξεις με την ανάλυση τής γραφής και τής ετυμολογίας δίδουν αυτομάτως την ερμηνεία τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα νεκρό γράμμα και καμία λέξη που να μην προφέρεται, όπως συμβαίνει με άλλες γλώσσες. Ακόμη και στις λεγόμενες σύνθετες λέξεις, τα λεκτικά συνθετικά μέρη που ενώνονται προέρχονται από την αρχαία ελληνική γλώσσα, αυτήν που οι απόγονοι τού Εφιάλτη θέλουν να ονομάζουν νεκρή γλώσσα. Όμως αν δεν υπήρχαν τα αρχαία ελληνικά δεν θα υπήρχαν μήτε τα νέα ελληνικά μήτε οι ελληνογέννητες ξένες γλώσσες.

Η γλώσσα μας η ελληνική είναι η μήτρα και η ψυχή μας που μάς αναγεννά και μάς καθιστά ζωηρούς δημιουργούς έργων πολεμικών και ειρηνικών. Η αυθεντική της μορφή παρέχει το λυρικό και αισθητικό αποτέλεσμα που συνδέουν γλώσσα και πολιτισμό, παρέχει την αέναη και αδιάκοπη σύνδεση τής εποχής μας με τις αρχέγονες ρίζες.

Η διατήρηση τού γλωσσικού μας πλούτου με την εφαρμογή τής αρχαίας γραμματικής και τού πολυτονικού συστήματος έχει αποδειχθεί με επιστημονικούς τρόπους και μετρήσεις ότι διατηρεί τον δείκτη ευφυΐας των ομιλούντων σωστά ελληνικά σε υψηλό επίπεδο, σε αντίθεση με κείνους που έχουν διδαχτεί απευθείας την μαλλιαρή και μόνον γλώσσα. Και φυσικά, όποιος διδάσκεται την αρχαία και την καθαρεύουσα, μπορεί να αναγνώσει και να κατανοήσει τόσο κείμενα εκκλησιολογικά και βυζαντινά όσο και σύγχρονα.

Κι όμως, στους δήθεν ελεύθερους χρόνους, φτάσαμε στο σημείο να ανεχόμαστε μια ανελλήνιστη πολιτεία να διαγράφει τόνους, να φτιάχνει ανορθόγραφες νέες λέξεις, να υποβιβάζει από τα σχολεία τις κλασσικές σπουδές και την φιλοσοφία, να αφαιρεί ολόκληρες ιστορικές περιόδους τού Ελληνισμού. Την ίδια στιγμή που βιάζεται η ελληνική γλώσσα, σκυλεύονται τα αρχαία ελληνικά μνημεία και αναγνωρίζονται τα ιλλυρικά και τα μακεδονικά ανθρωπολογικά γνωρίσματα όχι ως τμήματα τής Ελληνικής Φυλής όπως είναι, αλλά ως δήθεν ξένα εθνικά στοιχεία.

Μ’ αυτόν τον τρόπο έχουν παραχωρηθεί εδάφη τής Ηπείρου, τής Μακεδονίας και όλων των προσωρινά σκλαβωμένων ελληνικών πατρίδων μας, μέσα από ντροπιαστικές ψευτοσυνθήκες, στους ανθέλληνες κατακτητές. Τα ίδια ακριβώς δεινά έχουν υποστεί οι κρυπτέλληνες τής Ιωνίας και τού Πόντου μας. Τα αδέρφια μας κρυφά κάνουν τον Σταυρό τους και μιλούνε τη γλώσσα τους, όταν στην Ελλάδα μας οι κατοχές γυρίσανε με δάνεια, λαθρομετανάστευση και αθεΐα. Στα σχολειά και τα πανεπιστήμια τού εξωτερικού ωστόσο η γλώσσα και ο πολιτισμός των Ελλήνων εξακολουθούν να διδάσκονται αυθεντικά και ελεύθερα…

Την γλώσσα μάς έδωσε ο Θεός ελληνική και έτσι θα την βαστήξουμε. Εάν αυτός ο πλανήτης δεν ονομαζόταν Γη, το δίχως άλλο θα ονομαζόταν Γη τού Φωτός εις την αρχέγονη γλώσσα μας που νεοελληνιστή αποδίδεται ως Ελ-λάς. Η δε Πίστη μας, η μία, αγία, καθολική και αποστολική Πίστη, ο Ορθός Λόγος που αποδίδει την Ορθή Δόξα τού Πατρός Θεού μας που ομίλησε ο Χριστός μας στην Γα-λιλαία τής Ελληνίδος γης των Φιλισταίων από όπου καταγόταν η Παναγιά μας, δηλαδή στην Επιθυμητή Γη, είναι η δάδα τής αληθείας.

Η ελληνική γλώσσα ανοίγει τον νου, ξεκλειδώνει την καρδιά και πλαταίνει την Ελληνική Φυλή. Είναι η δύναμή μας και θα γυρίσει ξανά και δια παντός στην θέση της στην δική μας αναγεννημένη εθνικιστική Ελλάδα που θα αναστήσουμε. Η Αγία και Μεγάλη Ελλάς, η Αγία Ρωμανία μας, θα αποκαταστήσει Αλήθεια και Νομοτέλεια με Βασιλέα μας τον Θεό.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: