ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Περί υπευθύνων πολιτών

ΚΥΡΙΑΚΗ 1-7-2007
Η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ισοδυναμεί με μια στάση υπευθυνότητας που ενέχει και προδιαγράφει συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δικαίωμα αναφαίρετο είναι να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του τεκμηριωμένα, σεβόμενος πάντοτε την αντίθετη γνώμη. Καθήκον επιβεβλημένο και ιερή υποχρέωση αποτελεί η παρέμβαση και η τοποθέτηση επί σειράς ζητημάτων που καθορίζουν τον βίο και την αξιοπρέπεια της Πατρίδος. Η στάση αυτή πέμπει τον χαρακτήρα του υπεύθυνου, άρα χρήσιμου πολίτη που μετέχει στα κοινά προς χάριν της Εθνικής Κοινότητας μέσω μιας υγιούς πολιτικής δράσης. Η συγκεκριμένη βιοθεωρία και κοσμοαντίληψη πηγάζει από την πρότυπη πολιτική παρακαταθήκη της φυλής μας για μια Πολιτεία δημιούργημα των πολιτών της.

Η συγκεκριμένη θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων καθίσταται επιτακτική ανάγκη όταν ανακύπτουν ζητήματα που άπτονται της διαπαιδαγώγησης , της εκπαίδευσης, της ασφάλειας της Ελληνικής νεολαίας από επικίνδυνες επιρροές. Γιατί όταν μιλάμε για νέους ανθρώπους αναφερόμαστε στη μέλλουσα εξέλιξη του Ελληνικού Έθνους που οφείλει να διασφαλίσει το Κράτος μας με θετικές προοπτικές, όπως επιτάσσει η βασική αποστολή του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από την πνευματική και ιστορική τύφλωση των παιδιών μας που θα κληθούν να μας διαδεχθούν στη διαχείριση των τυχών της Πατρίδος. Και βέβαια είναι ιδιαιτέρως βλαπτικό να μην γνωρίζουν πως και ποια Ελλάδα παρέλαβαν και τι πραγματικά της αξίζει και της ανήκει. Είναι γνωστός σ’ όλους ο σάλος που προέκυψε από την κυκλοφορία του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού που διαγράφει μεταξύ άλλων τη σφαγή της Σμύρνης, κάνοντας λόγο για συνωστισμό των μαρτυρικών αδελφών μας και «ξεχνάει» το Κρυφό Σχολειό ( τόσο «ελεύθερη» παιδεία παρείχαν στα Ελληνόπουλα οι «φίλοι» Οθωμανοί!). Οι δε αγώνες και οι θυσίες των ηρώων και του λαού μας αποσιωπώνται χαρακτηριστικά και συστηματικά. Λες και η ελευθερία χαρίζεται και δεν κατακτάται!

Την ίδια στιγμή ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι μαθητές μαθαίνουν ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό Ελληνική κατοχή και ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη. Διδάσκονται ότι η ειρήνη θα διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία και ότι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Κι ακόμη ότι οι Μινωίτες, οι Μυκηναίοι, οι Ίωνες, οι Τρώες, οι Πελασγοί είναι προτουρκικές φυλές, οι δε Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν Τούρκοι! Και οι πολιτικοί μας ταγοί τι θέση παίρνουν; Αν δεν τα γνωρίζουν, αμελούν βαρύτατα. Αν τα γνωρίζουν, που είναι το πιθανότερο, τι τους κρατάει αδρανείς; Γιατί δεν ενημερώνουν τον Ελληνικό λαό; Γιατί θυσιάζουν στο πνευματικό σκοτάδι τις μελλοντικές γενιές Ελλήνων χάριν μιας ψευδεπίγραφης ελληνοτουρκικής φιλίας; Ποιος επιτέλους διοικεί αυτή τη χώρα; Ποιος θα προστατεύσει τα νιάτα της Πατρίδος μας από την αγνωσία, μακριά από τις βλαπτικές επιρροές των Εξαρχείων που αποζητούν να τα παγιδεύσουν;

Να γιατί η Ελλάς οφείλει να αναζητήσει για το λαό της, κυβερνήτες και κυβερνώμενους, τους πλέον υπεύθυνους και χρήσιμους πολίτες. Και μάλιστα τάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: