ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

ΑΘΗΝΑ 4-11-2008.

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας και την ευρύτερη ζώνη δράσης και πολιτικού ενδιαφέροντος μάς πείθουν για την διαμόρφωση μιας εξωτερικής πολιτικής που κατ' ουσία στρέφεται σε βάρος της Ελλάδος. Η ανοχή απέναντι σε πρακτικές που μπορούν να εγείρουν απαιτήσεις σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και η εμμονή στην πρόσδεση του αμερικανικού άρματος εκτυλίσσονται με τραγικό τρόπο.

Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε η ετήσια έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής που αφορά το Κοσσυφοπέδιο και το επικρίνει για την απουσία στρατηγικής στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει το Κοσσυφοπέδιο ως περιοχή προέλευσης, διέλευσης, αλλά και τελικού προορισμού για τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος. Η ανωτέρω έκθεση, που δίνει περιθώρια βελτιώσεως και επιτεύξεως ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος στην παρανόμως αποσχισθείσα σερβική επαρχία, μάς πείθει ότι η ανοχή εκ μέρους μας και η σιωπηλή αποδοχή στην απόδοση κρατικής μορφής σ' ένα Νεοταξικό προτεκτοράτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος μας.

Σ' αυτό ακριβώς το μοντέλο κινείται ο Ταλάτ στην κατεχόμενη Κύπρο προκειμένου να επιβάλλει την συνομοσπονδία στην πολιτική διοίκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την τουρκική εξουσία στα εδάφη που ελέγχει η Άγκυρα. Αυτό ακριβώς το παράδειγμα έχει στο μυαλό του ο τουρκικός παράγοντας που επιθυμεί την απόσχιση της Ελεύθερης Θράκης Μας με προσφυγές στα ευρωπαϊκά όργανα για την αναγνώριση «τουρκικού» χαρακτήρα των μουσουλμανικών ενώσεων που ελέγχει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Την ίδια στιγμή η Λιβύη παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής με την πρόταση Καντάφι στην Μόσχα για την εγκατάσταση ρωσικής ναυτικής βάσης στο λιβυκό έδαφος. Μ' αυτόν τον τρόπο και την παράλληλη αγορά ρωσικού οπλισμού η Λιβύη θωρακίζει την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ η Ελλάς δέχεται «συμμαχικά» μαχαιρώματα.

Παράλληλα στην Γαλλία λαμβάνονται μέτρα υπέρ της επαγγελματικής μετανάστευσης και εναντίον της λαθρομετανάστευσης, ενώ στην Ελλάδα υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες τους λαθρομετανάστες που κάποιες διεθνείς εκθέσεις αναγορεύουν σε τεχνητές μειονότητες.

Επιβάλλεται η χάραξη ενιαίας εξωτερικής πολιτικής διακομματικής συνάφειας που να διαμορφώσει έναν ενιαίο χάρτη εθνικών διεκδικήσεων και μια κοινή πολιτική συμπεριφορά για την αύξηση της εθνικής μας επιρροής και παρουσίας στα διεθνή πράγματα. Ο ομογενειακός μας παράγοντας πρέπει να στηριχθεί και να ενταχθεί στον μητροπολιτικό σχεδιασμό για τον έλεγχο των διεθνών κέντρων αποφάσεων και οι συμμαχίες να συνάπτονται αφενός με γνώμονα τον στρατηγικό γεωπολιτικό παράγοντα, αφετέρου στην κατεύθυνση συμπεφωνημένων και έμπρακτων στηρίξεων και αντιπαροχών. Η Εθνική μας πολιτική πρέπει να εκφράζει τον Οικουμενικό Ελληνισμό, όπως προνοεί ο Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑ. Ο. Σ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: