ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΑΘΗΝΑ 17-11-2008.

Στις μέρες μας κάποιοι πολιτικοί ταγοί, υπεύθυνοι κατά τ’ άλλα να λαμβάνουν σημαντικές για τους λαούς και τα έθνη αποφάσεις, διακρίνονται από μια τάση σύγχυσης των εννοιών. Έτσι λοιπόν μπερδεύουν τους όρους ευπιστία και καλή πίστη, συναίνεση και ενδοτισμός, σύνεση και μακαριότητα, πληροφορία και παραπληροφόρηση, κοινωνική προστασία και αντικρατική ελευθεριότητα. Προβαίνουν μάλιστα συχνά σε πράξεις που εκθέτουν τους θεσμικούς μηχανισμούς του Εθνικού Κράτους, όπως η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία, προκειμένου να νομιμοποιήσουν πολιτικές αποφάσεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Εθνικής Κοινότητας.

Ο Ελληνισμός έχει να αντιπαλέψει μια νέα σύγχρονη επιδρομή βαρβάρων ολόγυρα στα τείχη που ορθώνει η ακριτική Ελλάς που προσπαθεί να επιβιώσει μοναχή της και επιζητά βοήθεια από το Αστικό Καθεστώς που μοιάζει εγκλωβισμένο στον γυάλινο κόσμο του. Από την Β. Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη έως την Κύπρο οι ακρίτες μας βολοδέρνουν ανάμεσα στην οικονομική ανέχεια και τις αλλόφυλες επιβουλές που είναι απείρως πιο επικίνδυνες για την εθνική μας υπόσταση. Είναι ιδιαιτέρως θλιβερό και διαλυτικό φαινόμενο η εμπέδωση κλίματος αποξένωσης της λαϊκής κοινότητας από μια κρατική μηχανή που την λυμαίνονται κόμματα και πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από εγωπάθεια, υλιστικές αναζητήσεις, επιλεκτικές ανησυχίες, κατευθυνόμενες δαιμονοποιήσεις και ελαστικές εθνικές συνειδήσεις.

Είναι αυτοί που δεν ανησυχούν από την εθνοφυλετική νόθευση και την επιδιώκουν με λαθρεποικήσεις, που αλλοιώνουν την ιστορία εξισώνοντας τους κατακτημένους με τους κατακτητές, που αποδέχονται «συμμαχικές» προτροπές και αναλώνονται σε διπλωματικές ενέργειες για την υποτιθέμενη προάσπιση των εθνικών δικαίων με πνεύμα δήθεν διασφάλισης της ειρήνης και αποτροπής του πολέμου. Είναι οι δειλοί και ριψάσπιδες θεσιθήρες του πολιτικαντισμού που αμείβουν τους ευατούς τους και εξαπατούν συνειδήσεις για να πληγώνουν Πατρίδα και λαό.

Στα πλαίσια αυτής της πνιγερής εσωτερικής μακαριότητας που βαπτίζεται συνετή πολιτική και με όρους μάλλον ευπιστίας για μια καλή γειτονία και μια παρδαλή ελληνοτουρκική λυκοφιλία που γίνεται βόλι στην καρδιά της Ελλάδος και γέφυρα για να περνούν στρατευμένοι λαθρομετανάστες, μας ήρθε η είδηση ότι οι Τούρκοι μίσθωσαν ένα ειδικό Νορβηγικό πλοίο ερευνών και με την προστατευτική συνοδεία μιας πολεμικής φρεγάτας πραγματοποιούν έρευνα για πετρέλαιο εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή έχει σπεύσει η ελληνική κανονιοφόρος «Πολεμιστής» για τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ μεταξύ των πλοίων ανταλλάσσονται αναφορές για την κυριότητα της περιοχής. Οι «ψύχραιμοι» ταγοί μας ανέχονται την νέα πρόκληση, θέτοντας σε δοκιμασία τον έλεγχο του Αιγαίου και την αφαίρεση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Παράλληλα η προσπάθεια στο πλαίσιο της υποτιθέμενης εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού Ζητήματος να επιβληθεί το κρατικό μοντέλο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και τελικά η πορεία σε μια συνομοσπονδία δύο «ισότιμων κρατών», η εξίσωση δηλαδή θύτη και θύματος, η παραγραφή των τουρκικών εγκλημάτων και η τουρκοποίηση της μεγαλονήσου Μας, έχει κινητοποιήσει τον κυπριακό λαό και την ελληνική νεολαία σε Κύπρο και Μητροπολιτική Ελλάδα για την ελληνικότητα και την ελευθερία της Κύπρου. Στην Λεμεσό σε μια εκπληκτική πορεία εκατοντάδες μαθητές υπό την σκέπη της Εθνικής Φωνής Ελληνοψύχων Νέων διαδήλωσαν με κεντρικά συνθήματα «Το ψευδοκράτος σας η μισή μας Πατρίδα» και «η Κύπρος είναι Ελληνική». Ενάντια στην πολιτική Χριστόφια που επαναφέρει ουσιαστικά το σχέδιο Ανάν, απομονώνει τις πατριωτικές φωνές και αγκαλιάζει τις βάσεις της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Το ίδιο αποφασιστικός αντικατοχικός αγώνας δίνεται και στην Μητροπολιτική Ελλάδα, όπως κατέδειξε η σχετική πορεία Ελλαδιτών και Κυπρίων Νεολαίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 15 Νοεμβρίου. Τα συνθήματα για το πραγματικό ποθούμενο της ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα, την τιμωρία των Τούρκων εγκληματιών και ενάντια στον αφελληνισμό της Κύπρου, έδωσαν το γνήσιο εθνικό και λαϊκό στίγμα σε μια πορεία γεμάτη από παρουσίες και παλμό.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό είναι ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Αυστραλίας, χώρας υπό το βρετανικό στέμμα, Αλεξάντερ Ντόουνερ. Όπως αποκαλύπτεται από Αυστραλιανά ΜΜΕ και μαθεύτηκε από Κύπριους δημοσιογράφους, αλλά και γνωστοποιήθηκε από την έγκριτη εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα ο κύριος αυτός τον περασμένο Μάιο ανέλαβε θέση συμβούλου σε βρετανική εταιρία που ειδικεύεται στην συλλογή και πώληση πληροφοριών για μελλοντικές αποφάσεις κυβερνήσεων ανά τον πλανήτη σε μεγάλες επιχειρήσεις. Δεδομένων των βρετανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στα κατεχόμενα, των καταγγελλομένων για καταπατήσεις ελληνοκυπριακών περιουσιών και της επιμονής της Μ. Βρετανίας για την παραμονή των βάσεών της στην Κύπρο, καθίσταται επιτακτική η αντικατάσταση του κ. Ντόουνερ.

Είναι σαφές λοιπόν ότι υφίσταται ηγετικό έλλειμμα σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Η λύση στο Κυπριακό Ζήτημα, είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Εθνικής Παρουσίας, η αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών και εποίκων, η πλήρης επίσης απόσυρση των βρετανικών και άλλων ξένων στρατών και η ενσωμάτωση της Κύπρου στην Μητέρα Ελλάδα. Η διεκδίκηση της Εθνικής Αποκατάστασης της Ελλάδος σε κάθε Σκλάβα Πατρίδα Μας απαιτεί την ύπαρξη υπεύθυνης Πατριωτικής Διακυβέρνησης που να συνέχει με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης τον Ελληνικό λαό, εξασφαλίζοντας κλίμα απόλυτης πίστης και υπακοής στην υλοποίηση του οράματος για την δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδος. Απαιτείται μια Εθνική και Κοινωνική Διακυβέρνηση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια: