ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ



ΑΘΗΝΑ 15-8-2017.

Το ευσεβές Γένος των Ελλήνων βάλλεται πανταχόθεν, εντός και εκτός συνόρων. Μύριοι οι κίνδυνοι από τούς παλαιότατους έως τούς τωρινούς χρόνους. Από απίστους, από βαρβάρους μα και από επίορκους τής Ορθοδοξίας και τής Ελληνικής Φυλής. Όμως η Υπεραγία Θεοτόκος, η γλυκιά και στοργική Μητέρα τού Χριστού και τού Ελληνισμού μας σκέπει και προστατεύει τα παιδιά της ως πλατυτέρα των ουρανών, ως υπέρμαχος στρατηγός. Πολλά τα θαύματα τής Παναγιάς, όπως στην περίπτωση τού Ορχομενού με την βύθιση στο έδαφος εχθρικού τεθωρακισμένου κατά τη γερμανική κατοχή. Άπειρες οι επικλήσεις μα και οι ευχαριστίες για την απόκρουση ενός εχθρού, όπως στην περίπτωση τής νίκης των Βυζαντινών κατά των Αβάρων. 

Ο Αγών των Ελλήνων δίδεται πάντοτε υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, για να μείνουν ασύλητα τα προσκυνήματα και τα κάστρα τής Ελληνικής Φυλής. Πολλοί θέλησαν να ενσπείρουν αμφιβολίες για τον Χριστό και την Παναγιά μας, με χειρότερους όλων τούς εκ των έσω εξωμότες. Αμφισβήτησαν την ύπαρξη τού Πατέρα και τής Μητέρας μας. Αμφισβήτησαν την ελληνική καταγωγή τής Παναγιάς μας από την αρχαία ελληνική γη των Φιλισταίων. Και τώρα μάς λέγουν ότι δεν είμαστε τάχα ορθόδοξος λαός. Αλλά είμαστε, γιατί σε εμάς ανέθεσε ο Ένσαρκος Λόγος τού Θεού να σπείρουμε τον Λόγο τής Αλήθειας και τής Ορθής Δόξας τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μάς ζητούν να βγάλουμε τις ιερές εικόνες και την προσευχή από τα σχολειά μας και τη ζωή μας. Αλλά η Ελληνίς Μαρία, η Παναγιά και Μητέρα μας είναι εδώ, είναι στο πλευρό μας. Και επειδή στηρίζουμε την Θεία Αλήθεια τού Υιού της, θα μάς στηρίξει ώστε να αποβάλλουμε από τη ζωή μας τούς βέβηλους. Και επειδή κραταιώνουμε την Ορθή Δόξα τού Υιού της, θα μάς στηρίξει στην αναγέννηση τής Μεγάλης και Ορθόδοξης Ελλάδος. Να συντρίψουμε τον οικουμενισμό, τούς βαρβάρους και τούς Σταυρωτήδες. Η Υπεραγία Θεοτόκος θέλει την Ελληνική Φυλή και την Ελληνοορθοδοξία κραταιές δυνάμεις και οικουμενικές αξίες. Αγία, Μεγάλη και Αυτοκρατορική την Ιερή Ελλάδα μας.  Αμήν και γένοιτο Παναγιά μου.
Χαίρε Παντάνασσα Παναγία μας. Χαίρε Θεοτόκε Μητέρα μας.  Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε.  

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: