ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΑΘΗΝΑ 1-9-2008.

Όταν το Κράτος επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία του και να καταγράψει αποτελέσματα υψηλών απαιτήσεων, ικανά να κερδίσουν την εσωτερική αποδοχή και την διεθνή επιρροή, οφείλει να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την οικονομική αυτοτέλεια. Και ενώ η κοινωνική συνοχή επιτυγχάνεται με την ικανοποίηση των αιτημάτων του πολίτη για εργασία, ασφάλεια και ευημερία, η οικονομική ανεξαρτησία της Εθνικής Πολιτείας είναι εφικτή όταν στηρίζεται στην παραγωγή Εθνικού Προϊόντος και την αξιοκρατική διαχείριση του αντίστοιχου εισοδήματος. Ο παραγωγικός ιστός της χώρας με πρωτοπόρα την Εθνική Εργατική Τάξη αποτελεί το βαρόμετρο της οικονομικής ζωής σε συνάφεια με τον επιχειρηματία που οφείλει να καταθέσει την συνεισφορά του στον σχηματισμό Εθνικού Κεφαλαίου και θέσεων εργασίας. Εργοδοσία και εργάτες προσδοκούν την ανταπόδοση των υπηρεσιών μέσα από τα ανταποδοτικά οφέλη. Μέσα σε πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης που αποκλείει τις προνομιακές συμπεριφορές και προωθεί τα συμφέροντα της Εθνικής Κοινότητος.

Για να εξασφαλιστούν όμως οι προϋποθέσεις της ισχυρής πολιτικής παρουσίας πρέπει να υπάρχει η επιθυμία της διατήρησης του χαρακτήρα του Εθνικού Κράτους. Πράγμα που σημαίνει ότι εφαρμόζεται στην πράξη η συνεργασία των τάξεων και η ταύτιση των στοχεύσεων της Πολιτείας και του Πολίτη μέσα από την διατήρηση της Εθνικής Ταυτότητας και της επιθυμίας διακρίσεως της Εθνικής Κοινότητας. Μόνο έτσι διαμορφώνεται αυτοματοποιημένα η συναντίληψη των κοινωνικών αναγκών και η εξασφάλιση της διαπραγματευτικής θέσεως του Κράτους σε κάθε επίπεδο, εσωτερικό και εξωτερικό.

Αυτή η συνεκτική αισθητική των πραγμάτων δεν μοιάζει να γίνεται κατανοητή από την σημερινή κυβέρνηση, όπως και από όλες τις προηγούμενες. Τα κόμματα του νεοταξικού κατεστημένου ενδιαφέρονται να διατηρήσουν την σημερινή μίζερη πραγματικότητα που στοχοποιεί τα λαϊκά στρώματα και ρεζιλεύει την πατρίδα μας ακόμη και απέναντι σε μορφώματα που μας υποβλέπουν. Η διατήρηση της μετριότητας βολεύει την συντήρηση της νοσηρής καθεστωτικής αντίληψης και δημιουργεί τις βάσεις για «περίεργες» πολιτικές συνυπάρξεις και κομματικές συμμαχίες. Ίσως γι’ αυτό οι αντιδράσεις στους αδιέξοδους οικονομικούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενες.

Ο υπουργός Οικονομικών, μας λένε, ότι πασχίζει για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Με το ελληνικό προϊόν να φθίνει διαρκώς και να σβήνει και το Κράτος να έχει εγκαταλείψει το τοπικό νόμισμα και μαζί την οικονομική αυτοτέλεια από καιρό. Με τις εξαγωγές να αποτελούν ανέκδοτο και τις εισαγωγές και τον δανεισμό να εξασθενούν τα όποια χρηματικά αποθέματα. Η αγορά αργοπεθαίνει και η ρευστότητα καθίσταται ανύπαρκτη. Την ίδια στιγμή που η ελληνική παραγωγική μηχανή βαλτώνει, οι νεόπλουτοι βαστάζοι του Συστήματος ευημερούν, οι πολιτικοί ζουν στον δικό τους γυάλινο κόσμο της χλιδής και ο λαός πένεται. Τα διαβόητα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης συρρικνώνουν την οικονομική δυνατότητα τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων, ενώ τα βάρη μετατοπίζονται ακόμη περισσότερο στις πλάτες των μικρών και των μικρομεσαίων.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει την ευκαιρία της διασώσεώς της ακριβώς την στιγμή που όλες οι πληροφορίες μιλάγανε για την έλευση νέας εσωκομματικής τρικυμίας. Η Αριστερά επιδιώκει να ανεβάσει τους τόνους και να εμφανιστεί στοργικός προστάτης του λαού στηριγμένη στην φιλελεύθερη εγκληματική γκέλα για αποχαρακτηρισμό βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Κάτι που αν επιδιωχθεί να προχωρήσει, θα συναντήσει την καθολική και σφοδρή αντίδραση των Ελλήνων εργαζομένων. Παράλληλα νεότερη δημοσκόπηση εμφανίζει ιδιαιτέρως χαμηλά τα ποσοστά των λεγομένων μεγάλων κομμάτων με την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΛΑ. Ο. Σ να ανεβάζουν περαιτέρω την εκλογική τους δύναμη.

Ο λαός μας επιθυμεί μια ουσιαστική αλλαγή πλεύσης με κοινωνικές ευαισθησίες και εθνικό όραμα. Με πρόγραμμα ευθύνης και στόχο την πρόοδο του Έλληνα εργαζομένου και την ανοδική πορεία της Εθνικής μας Οικονομίας μακριά από διεθνιστικές εκβιαστικές λογικές. Με την αύξηση των εθνικών παραγωγικών μονάδων και τον εκσυγχρονισμό τους στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη και του Ελληνικού Έθνους. Όπως προτάσσει ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: