ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΕΟΤΑΞΙΣΜΟΥ.

ΑΘΗΝΑ 4-8-2008.

Πολλές συζητήσεις και φιλοσοφικές αναζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην διάρκεια του ιστορικού γίγνεσθαι με αντικείμενο την πρόοδο των κοινωνιών και την ανέλιξη των Εθνών. Άλλες με ειλικρίνεια και σε συνθήκες πραγματικών κοινωνικών δεδομένων για την εξυπηρέτηση των λαών και άλλες σε πνεύμα πολιτικάντικης υποκρισίας και λαϊκής εξαπατήσεως. Σ’ αυτή την πολιτικοκοινωνική συνάφεια έχουν αφήσει το στίγμα τους μια πλειάδα πολιτικών προσώπων και κομματικών σχηματισμών, προσδίδοντας στην Εθνική Κοινότητα την δική τους πολιτειακή αντίληψη πραγμάτων και καθεστωτική διοίκηση. Οι ταγοί που επέδειξαν πατριωτικό ζήλο και κοινωνικό αλτρουισμό σε κάθε πατρίδα, σε κάθε περίσταση και χρονικό σημείο, σίγουρα δεν κατέγραψαν υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και αμοιβές, ανέμελες οικογενειακές στιγμές και σε κάποιες περιπτώσεις μακρύ βίο.

Άλλοι πάλι ηγέτες προσέφεραν έργο ολέθριο για τους λαούς τους και ωφέλιμο για τις ισχυρές ολιγαρχίες των καιρών τους, επιτυγχάνοντας να διασώσουν τις άθλιες προσωπικότητές τους. Αυτοί οι σάπιοι άνθρωποι, μωροφιλόδοξοι και τυχοδιώκτες της ελεεινής μορφής, απέκτησαν και παλάτια και θησαυροφυλάκια και έντονες στιγμές εκκωφαντικής χλιδής. Κι αυτό καταφέρνοντας να υφαρπάξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να την μετατρέψουν σε ευκαιριακή και υποθηκευμένη διαβίωση μιας υπνώττουσας λαϊκής μάζας στην υπηρεσία των ισχυρών της γης και νεοταξιτών του καιρού τους. Είναι οι φτηνοί ηγέτες του Διεθνισμού που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως μηχανισμό αντλήσεως κέρδους και αποδέχονται ως πατρίδα τους την απεθνικοποιημένη παγκόσμια κοινότητα και ως οικογένειά τους τον εξουσιαστικό τους μικρόκοσμο.

Η γνώση του παρελθόντος είναι πραγματικά πολύτιμη. Αποτελεί ανεξάντλητη πηγή εμπνεύσεως για την αντιμετώπιση των δυσχερών καταστάσεων και τον ασφαλέστερο σύμβουλο για την διέξοδο διαφυγής αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται με φοβερή συνέπεια. Αλίμονο σ’ εκείνον τον λαό που δεν σέβεται τους αγώνες και το αίμα των προγόνων του. Διότι αυτός θα κινδυνεύσει να απωλέσει την ελευθερία του, την πνευματική στην αρχή και την πραγματική στη συνέχεια. Τούτες τις μέρες ο ελληνικός λαός οφείλει να φέρει στο νου του με εθνική ευλάβεια δυο σπουδαία ιστορικά γεγονότα και δυο ανυπέρβλητες προσωπικότητες που σημάδεψαν τέτοια εποχή με την παρουσία και την ζωή τους με ανεξίτηλες στιγμές ηρωισμού και υπερηφάνειας το Έθνος μας.

Στο Μέγα Πεδίο των Ηρώων Μαρτύρων του Ελληνικού Έθνους, στις Θερμοπύλες, ορθώνεται μεγαλοπρεπές το μνημείο του Αρχηγού των Αθάνατων Μαχητών και ιδρυτή της Εθνικής και Κοινωνικής Ιδέας Λεωνίδα. Ασφαλώς η Σπάρτη υπήρξε η Πολιτεία που θεσμοθέτησε το Καθήκον, το Χρέος και την Τιμή του Πολίτη έναντι της Πατρίδος, προσδίδοντας σ’ αυτήν τον χαρακτήρα του μεγάλου γεωγραφικού οίκου της φυλής, στον δε Πολίτη έδωσε τον χαρακτήρα του Αιώνιου Πολεμιστή που αγωνίζεται για την Δόξα και το Μεγαλείο της Φυλετικής Κοινότητος και την ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού. Η σχηματοποίηση της ιδεολογίας αυτής και η επισφράγιση στο πεδίο της μάχης με την προσφορά θυσίας και αίματος ανήκει στον Μέγα Βασιλέα και Πολέμαρχο της Σπάρτης Λεωνίδα. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Λεωνίδας αφύπνισε τις εθνικές συνειδήσεις και εμψύχωσε το Γένος των Ελλήνων απέναντι στο αντίστοιχο Νεοταξισμό της πολυεθνικής Περσικής Αυτοκρατορίας του Ξέρξη, έδειξε τον αναμφισβήτητο δρόμο της Εθνικής Ανατάσεως και κατισχύσεως και θεμελίωσε μέσα από το Καθαρτήριο Πυρ της Μάχης και την προσφορά του Τιμίου Αίματος του Αγνού Στρατιώτη την Εθνικοκοινωνική Ιδέα. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην Χρυσή Αυγή που τιμά κάθε χρόνο τον Λίκνο του Ελληνικού Πατριωτισμού.

Την 4η Αυγούστου 1936 ο ηγέτης του κοινοβουλευτικού Κόμματος των Ελευθεροφρόνων και Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ι. Μεταξάς αναγκάζεται να περιορίσει μέρος των συνταγματικών διατάξεων προς χάριν του Ελληνικού Έθνους. Αυτή η ενέργεια υπαγορευόταν από τα οξύτατα προβλήματα της καθημερινότητας, την καπηλεία της Αριστεράς και την διαφαινόμενη ανταρσία της και την ταχεία έλευση του επικείμενου Μεγάλου Πολέμου. Το παρόν δικαίωμα παρέχεται στον Εθνικό Κυβερνήτη που λαμβάνει έγκριση προς τούτο από το Κοινοβούλιο με σχετική ψηφοφορία και άνετη πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών. Στην προσπάθεια για την Αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους συστρατεύονται πολλές σημαντικές προσωπικότητες ακόμη και διαφορετικής πολιτικής αφετηρίας και φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Το εργατικό δίκαιο και η εργασιακή πολιτική ανυψώνουν το λαϊκό επίπεδο, η Εθνική Παιδεία και η Ελληνική Νεολαία τίθενται στην υπηρεσία του Έθνους και οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται το μέλλον της Πατρίδος. Τα Έπη θέλουν ηγήτορες και οι εχθροί του Ελληνισμού απεργάζονται το χαμό τους.

Σήμερα το ηγετικό έλλειμμα καταδεικνύεται μέσα από ένα ατελείωτο γαϊτανάκι από σκάνδαλα, διαφθορά και αλαζονεία με τους πολιτικούς μας να συναγωνίζονται μεταξύ τους σε περιουσιακά στοιχεία που προκαλούν τις μεγάλες λαϊκές μάζες που πένονται και διάγουν μια δύσκολη και επίπονη καθημερινότητα. Την ώρα που ο λαός μας στριμώχνεται και η Πατρίδα μας στοχοποιείται από τους ανελεύθερους διανομείς που μεταβάλλουν ληστρικά εδαφικές κυριαρχίες και οικονομικές ζώνες, η Ελληνική Εθνικοκοινωνική Παράταξη οφείλει να σταθεί στις επάλξεις όρθια και να διδαχθεί από τα τεράστια αναστήματα του παρελθόντος που έδωσαν πνοή σ’ αυτήν και την Ελλάδα μας. Να τσακίσουμε τον δούρειο ίππο του πολιτικαντισμού και να αναγείρουμε ένα Εθνικολαϊκό Καθεστώς που θα εμπνεύσει το Πατριωτικό Όραμα για μια Μεγάλη Ελλάδα με Δυνατούς Έλληνες.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: