ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 03-8-2009.

Ο πόλεμος για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και της πληροφορίας μαίνεται και λαμβάνει καθημερινά ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις. Σαν άλλοτε, όταν προκαλούνταν παγκόσμιοι πόλεμοι. Στους ίδιους γεωγραφικούς χώρους με τη σημερινή αναδιάταξη δυνάμεων και τις ίδιες στοχεύσεις. Στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η Νέα Τάξη με τις ΗΠΑ στην κεφαλή και η εκ νέου ισχυροποιημένη Παλαιά Τάξη με την Ρωσία στην πρώτη γραμμή. Με την Τουρκία και το Ισραήλ στις γραμμές της Νέας Τάξης και την Ελλάδα να αποτελεί το κέντρο ελέγχου και το γεωφυσικό πέρασμα ανάμεσα στους σημαντικούς χώρους γεωπολιτικού ελέγχου. Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι ένα απλό πέρασμα, αλλά μια χώρα με σημαντικό γεωφυσικό πλούτο. Η οικειοποίηση και η διαχείριση των ενεργειακών πόρων αποσκοπεί στην αυξημένη οικονομική επιρροή, στο πλάτεμα της διεθνούς πολιτικής παρουσίας, την τροφοδότηση της βαριάς και της στρατιωτικής βιομηχανίας και τον έλεγχο, εν τέλει, των παγκόσμιων κέντρων πολιτικών αποφάσεων. Αυτή ακριβώς η διεργασία θέτει τον ενεργειακό παράγοντα στο επίκεντρο των διακρατικών εξωτερικών σχέσεων και της διπλωματίας, με την συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών και της κατασκοπείας στον ρόλο του ξεκλειδώματος μυστικών και αθέατων πτυχών να αναβαθμίζεται δυναμικά.

Η Πατρίδα μας σήμερα εμφανίζεται να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται, μετατοπίζοντας την διαπραγματευτική της ματιά πότε στο ένα στρατόπεδο συμμαχικών εταίρων και πότε στο άλλο. Και μόνο αυτή η αστάθεια εταιρικού προσανατολισμού με την απουσία κριτηρίου εξυπηρετήσεως των εθνικών μας συμφερόντων καταδεικνύει την παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη μιας Ισχυρής Ελλάδος.

Είναι θεμιτή η ανοικτή επικοινωνιακή τακτική της χώρας χωρίς αποκλεισμούς συνομιλητών. Είναι όμως τελείως αθέμιτο και εθνικά επιζήμιο να συναλλάσσεσαι με ανθρώπους και φορείς που επιδιώκουν να σου αφαιρέσουν πολιτική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και εδάφη. Αποτελεί ύψιστη επίδειξη μαζοχισμού, αλαζονείας και ξενοδουλείας η στήριξη των σημερινών αμερικανικών επιλογών και της ευρωπαϊκής εισδοχής της Τουρκίας, όταν αμφότερες οι κινήσεις περνούν από την ποδηγέτηση της πολιτικής μας παρουσίας και την δοκιμασία της εθνικής μας ακεραιότητας.

Η απαράδεκτη απουσία εθνικών επιλογών και ελληνικών πρωτοβουλιών επισφραγίζεται με την καθαρή ήττα που καταγράφεται στο ζήτημα του αγωγού πετρελαίου Πύργου ( Μπουργκάς ) – Αλεξανδρούπολης, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Ο Έλληνας υπουργός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης το προσχέδιο του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το έργο θα εξελιχθεί ομαλά και θα ολοκληρωθεί. Είπε μάλιστα ότι υπάρχουν λόγοι να το πιστεύουμε, χωρίς να μας τους εξηγήσει.

Όμως η κατασκευή του αγωγού Πύργου – Αλεξανδρούπολης έχει ήδη βαλτώσει από τα πρώτα στάδια, με τις διενεργούμενες επαφές να επεξηγούν τους λόγους. Έτσι λοιπόν η Ρωσία εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει η ίδια στη Βουλγαρία το κόστος για την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού, αφαιρώντας οικονομικά προσχήματα και αποσαφηνίζοντας τις σχέσεις Βουλγαρίας και Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Παράλληλα ο νέος Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπορίσοφ είχε τηλεφωνική επαφή με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν, σε μια επισφράγιση της κοινής τους τακτικής σε βάρος των ρωσικών σχεδίων. Ενδεικτική είναι η φράση του Τούρκου Πρωθυπουργού στον Βούλγαρο ομόλογό του: « Αυτός είναι ο δρόμος, στον οποίο μπορούμε να βαδίσουμε μαζί». Καθίσταται λοιπόν απολύτως φυσιολογική η συνεχιζόμενη συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν που επισφραγίζεται από τις στενές επαφές στο ζήτημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων, αλλά και από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται τούτες τις ημέρες ως αντιστάθμισμα και διέξοδο κινήσεων και επιλογών σε πολιτικό και ενεργειακό επίπεδο.

Παράλληλα η κατασκοπευτική δράση της Άγκυρας σε βάρος της Πατρίδος μας αποκαλύπτεται με δραματικό τρόπο από τις ενέργειες κάποιων φορέων που στέκονται με πίστη στη θέση του Φρουρού του Έθνους. Στη Σαμοθράκη συνελήφθη ένας μουσουλμάνος της Θράκης, φωτογράφος στο επάγγελμα, με την κατηγορία της διενέργειας πράξεων κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας. Πληροφορίες λένε ότι ο λεγάμενος είχε αναπτύξει την κατασκοπευτική του δράση για λογαριασμό της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ, έχοντας μπει στο στόχαστρο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών από καιρό. Η δράση του περιλάμβανε εκτεταμένες εγκαταστάσεις στην Θράκη, κυρίως στρατιωτικές μονάδες του Δ Σώματος Στρατού και στρατηγικής σημασίας υποδομές, αλλά εκτεινόταν και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στην κατοχή τού συγκεκριμένου κατασκόπου βρέθηκαν 600 φωτογραφίες, οι 400 από τις οποίες κρίθηκαν ως άκρως σημαντικές. Ο 30χρονος φωτογράφος παραδέχτηκε τουλάχιστον 8 συμμετοχές σε ανάλογες παρακολουθήσεις σε βάρος της Ελλάδος. Ο Τούρκος κατάσκοπος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η εχθρική χαρτογράφηση της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου και η επιχείρηση ενεργειακής και πολιτικής απομόνωσης της Ελλάδος είναι πράξεις ξεκάθαρες. Η αναθεώρηση της συμμαχικής πολιτικής μας πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα με κριτήριο την εθνικοποίηση και ιδιοχρησία των ενεργειακών μας πόρων και την άμεση επικοινωνιακή γέφυρα με τους σκλαβωμένους θύλακες και τις εθνικές μας κοινότητες πέριξ των συνόρων. Αν η Ρωσία επιθυμεί την ενδυνάμωσή της, πρέπει να αποδεχτεί και να συνδράμει την ενδυνάμωση του Ελληνικού Έθνους. Ο σχηματισμός ενός Μεγάλου και Ισχυρού Ελληνισμού είναι η πάγια θέση του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: