ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΑΡΕΣ «ΦΙΛΙΕΣ»

ΑΘΗΝΑ 27-8-2010 .

Ήταν τέτοιες καλοκαιρινές στιγμές όταν πριν από 78 χρόνια ξεθεμελίωναν οι αποκτηνωμένοι Τούρκοι τον Ελληνισμό από τις προ αιώνων εστίες του στην Σμύρνη. Σάββατο 27 Αυγούστου 1922 και οι Τσέτες, άθλιοι άτακτοι Τούρκοι, προπορεύονται του λοιπού τακτικού τουρκικού στρατού που σέρνει στην κεφαλή ο αρχισφαγέας Μουσταφά Κεμάλ και εισέρχονται στην μαρτυρική Σμύρνη. Έχει μόλις ολοκληρωθεί η πτώση του μικρασιατικού μετώπου και η υποχώρηση του ελληνικού στρατού. Προδομένος ο Στρατός μας, προδομένοι και οι Έλληνες της Ιωνίας από άτιμους πολιτικάντηδες και ανθέλληνες «συμμάχους».
Τώρα πια μπαίνει σε εφαρμογή το τελευταίο στάδιο του τουρκικού σχεδίου για την εξόντωση του ελληνικού στοιχείου. Αλλά και το σχέδιο της παγκόσμιας εξουσιαστικής συμμορίας για την κατασκευή μιας Τουρκίας χωροφύλακα των συμφερόντων με την αρχηγία σ’ αυτό ενός δικού τους ανθρώπου, του ντονμέ, δηλαδή εξισλαμισμένου Σιωνιστή, Κεμάλ. Η καταστροφή της Σμύρνης μόλις είχε ξεκινήσει όταν προφανώς δεν αναζητούντο όπως σήμερα καλοί τάχα και κακοί Τούρκοι, αλλά μόνον κτηνάνθρωποι και βάρβαροι Τούρκοι. Και για να μην ξεχνιόμαστε, στη συμφορά χέρι άνομο άπλωσαν, όπως αρκετά χρόνια αργότερα και στην Κύπρο, και οι Κούρδοι της Τουρκίας.
Στη Σμύρνη οι Έλληνες της Ιωνίας έχουν την τύχη να διαθέτουν στην θρησκευτική ηγεσία τους τον πολύ σπουδαίο Έλληνα, άνθρωπο και Μητροπολίτη Χρυσόστομο. Γέννημα θρέμμα της ιωνικής γης ο Δεσπότης Χρυσόστομος υπήρξε συνεπής Πατριώτης και υπέρμαχος της Μεγάλης Ιδέας. Δίπλα στο ποίμνιό του με τον Λόγο του Χριστού και θερμός κήρυκας της εθνικής ολοκληρώσεως του Γένους που έμεινε στην μέση μετά την Επανάσταση του 1821 πάλι από προδοσίες και ανθελληνικές ενέργειες. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είχε αφήσει από πιο πριν ανεξίτηλη την σφραγίδα του τον καιρό του Μακεδονικού Αγώνα ενάντια στην βουλγαρική επιβουλή όταν ήταν Δεσπότης Δράμας, από όπου και μετέβη στην Σμύρνη.
Αλλά και στην νέα του θρησκευτική έδρα ο Χρυσόστομος συνέχισε με τον ίδιο ζήλο το εθναποστολικό έργο για την λευτεριά της Ιωνίας και την επιστροφή της στην στοργική αγκάλη της Μητρός Ελλάδος. Οι Τούρκοι ξέρανε καλά πλέον με ποιον άνθρωπο είχαν να κάνουν και τον είχανε στοχοποιήσει. Η ήττα του ελληνικού στρατού είχε ήδη ξεκαθαρίσει. Ο ερχομός του τουρκικού αποσπάσματος με στρατιωτικό διοικητή τον επονομαζόμενο χασάπη της Σμύρνης Νουρεντίν ήταν επίσης γνωστός. Κι όμως ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος παρέμεινε δίπλα στην πόλη και τους πιστούς μέχρι τέλους. Για να λάβει ο ίδιος και η μαρτυρική Σμύρνη τον χαρακτήρα του αιώνιου συμβόλου και του λάβαρου της θυσίας του Ελληνισμού της Ιωνίας στην νέα και πιο επώδυνη Άλωση.
Αμέσως μόλις μπήκαν στην πόλη τα ανθρωποειδή του Κεμάλ, οδήγησαν τον Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο μπροστά στον Νουρεντίν. Ο χασάπης της Σμύρνης μόλις τον αντίκρισε αφηνιασμένος του είπε: « Εσύ είσαι ο παπάς που βρίζεις τους Τούρκους; Γουρούνι, θα δεις τι τιμωρία σου ετοιμάζω. Εσύ κι οι Έλληνές σου είστε λαός χαμάληδων και χαμάληδες θα σε δικάσουν ». Και τον παρέπεμψε μαζί με δύο δημογέροντες ενώπιον λαϊκού δικαστηρίου που αποτελείτο από τα χειρότερα κατακάθια του ανθρωπίνου είδους. Τα ανθρωπόμορφα ερπετά μόλις τον αντίκρισαν άρχισαν να του τραβάνε τα ράσα και τα γένια, ενώ εκείνος στεκόταν αγέρωχος ως γνήσιος Έλλην, ακούγοντας την ετυμηγορία περί σταυρώσεως του. Και ενώ Τούρκος αξιωματικός επιφορτίστηκε την ποινή του Ήρωος Δεσπότη, ο Νουρεντίν δαιμονισμένος αποπειράθηκε να δολοφονήσει με περίστροφο τον Χρυσόστομο, σκοτώνοντας τον ένα δημογέροντα.
Και εκεί στο προαύλιο του τουρκικού διοικητηρίου ο Δεσπότης Χρυσόστομος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους απόβλητους της μογγολικής στέπας. Με ανίερα όπλα πέτρες και ξύλα υπέστη ραβδισμούς. Και του ξερίζωσαν τα γένια. Και βρίσκεται βρωμότουρκος να του βγάλει το ένα μάτι με μαχαίρι. Και πάλι υπομένει έως ότου αναφωνεί Θεέ μου! Και ξεψυχάει λαμβάνοντας τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Για να λάβουν σειρά κι άλλα πολλά φονικά και καψίματα κατοικιών στις ελληνικές και την αρμένικη συνοικία, πλην της τουρκικής και της εβραϊκής. Και να αρχίσει η οδύσσεια των Ελλήνων που την βοήθεια αρνήθηκαν τα «συμμαχικά» πλοία που βρισκόντουσαν στο λιμάνι της Σμύρνης, αφού το σχέδιό τους ήθελε τον εξανδραποδισμό του Ελληνισμού της Ιωνίας όπως προείπαμε. Και ήρθε η οδυνηρή προσφυγιά στην Μητέρα Ελλάδα.
Αυτά δεν τα ξεχνάμε. Αυτά δεν τα συγχωρούμε. Ο Ελληνισμός και ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός θα επιστρέψουν στην Γη των Προγόνων αποδιώχνοντας κάθε Τούρκο, κάθε ανθέλληνα. Αποκρούοντας κάθε λυκοφιλία. Ας δούμε με εξαιρετική προσοχή αυτό εδώ το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=T7ZmK6DKDs8&feature=player_embedded.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: