ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΘΗΝΑ 4-8-2014.

Ήταν 4 Αυγούστου 1936 όταν η κυβέρνηση τού Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά που είχε πάρει ήδη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, έλαβε νέα έγκριση προκειμένου να καταστείλει άρθρα τού συντάγματος προ τής σωτηρίας τής Πατρίδος. Ο εσωτερικός εχθρός, με την μορφή τού κομμουνισμού και πρόσχημα τα εργατικά δίκαια, ετοίμαζε ανταρσία στις 5 Αυγούστου. Και ο εξωτερικός εχθρός, μπροστά στον επερχόμενο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ετοίμαζε να σύρει το Ελληνικό Έθνος στο σφαγείο προς ακρωτηριασμό.

Ουδείς νοήμων και πατριώτης Έλληνας αμφιβάλλει πως αν δεν υπήρχε ο Ιωάννης Μεταξάς, δεν θα είχε γραφτεί ποτέ το Έπος τής 28ης Οκτωβρίου 1940. Και επειδή τις εισβολές τις διοργανώνουν κράτη και όχι ιδεολογίες, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως ο μεγάλος Εθνικοκοινωνιστής Ηγέτης είπε Όχι στην διέλευση των βαρβαρικών όπλων που ήρθαν με εθνικιστικές κυβερνήσεις, όταν οι δημοκράτες των καιρών μας είπαν ναι στα οικονομικά όπλα με τα οποία εισέβαλλαν οι ίδιοι βάρβαροι με δημοκρατικές κυβερνήσεις. Και επιπλέον οι ίδιοι δημοκράτες ψευτοσύμμαχοι είναι αυτοί που οδηγούν τούς Έλληνες στις αυτοκτονίες, όταν οι πρόγονοί τους οδήγησαν τούς Έλληνες στο θάνατο πάλι με πείνα. Και είναι πάλι οι ίδιοι που τότε και τώρα προωθούσαν τις διεκδικήσεις των προσωρινών μας γειτόνων σε βάρος τού Ελληνικού Βορρά και των Νησιών μας.

Ο σιωνιστικός νεοταξισμός ήταν αυτός που εξέθρεψε φιλοδοξίες, οικονομικές πιέσεις και παγκόσμιους πολέμους. Ο σιωνιστικός νεοταξισμός μετέρχεται και πάλι οικονομικές πιέσεις, ο σιωνιστικός νεοταξισμός πάει πάλι την ανθρωπότητα σε έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο. Και μάλιστα τώρα για να χρησιμοποιήσει την ανθρώπινη ματαιοδοξία προς όφελος τής δικής του αντίχριστης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά μάλιστα χρησιμοποιεί τούς σοσιαλιστές και τούς φιλελεύθερους σιαμαίους στο τιμόνι τής χώρας και τούς μαρξιστές στην αντίπερα όχθη τάχα να προσεγγίσουν την εξουσία τούτη την φορά, δήθεν πολεμώντας την.

Το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων που είχε ιδρύσει ο Ιωάννης Μεταξάς είχε εισέρθει αρχικά στην βουλή με το 4% των ψήφων. Το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα άλλωστε, εξόχως ξενοκίνητο πάντα, με το πρόσχημα τής λαϊκής κυριαρχίας δια τής κατευθυνόμενης ψήφου, δεν ήθελε ποτέ δίπλα του έναν ισχυρό και αληθινά Έλληνα αντίπαλο. Όμως οι έριδες ανάμεσα στις παλαιές πολιτικές δυνάμεις και η φαυλότητά τους μαζί με τα συνήθη σκάνδαλα, είχαν αποδυναμώσει τα κομματικά βαποράκια των νεοταξικών εντολών. Και έτσι η διερευνητική εντολή έφτασε στα χέρια τού κόμματος των Ελευθεροφρόνων που πήραν από Παλάτι και Βουλή εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως.

Οι διεθνείς συμμαχίες, φιλελεύθερες και κομμουνιστικές, δεν ένιωθαν ιδιαιτέρως καλά με την νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Η Γερμανία ήθελε να εξασφαλίσει την υποστήριξη τής Ελλάδος. Η Αγγλία προσπαθούσε να καταφέρει το ίδιο. Η Σοβιετική Ένωση αποτελούσε τον τρίτο διεθνή πόλο που πήγαινε με όλους και όλα. Κανείς όμως με την Ελλάδα. Και ο Ιωάννης Μεταξάς το γνώριζε πολύ καλά αυτό. Ως άριστος στρατιωτικός και πολιτικός, μπαρουτοκαπνισμένος και γνώστης τής γεωπολιτικής, ήξερε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες τής Μεγάλης μας Πατρίδος Ελλάδος ότι ο κόσμος οδηγείται σε έναν γενικό πόλεμο που μονάχα ένα καλά οργανωμένο και αυτάρκες κράτος θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα.

Οι δομές τού κράτους ήταν καθημαγμένες. Η ενότητα των Ελλήνων διαλυμένη. Οι εξαρτήσεις τής Ελλάδος βαριές σαν αλυσίδες. Έτσι λοιπόν μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση τής χώρας, ο Ιωάννης Μεταξάς επιδόθηκε στην θεραπεία των μειονεκτημάτων και την αντιστροφή τής αρνητικής καταστάσεως. Το δε έργο τής Εθνικής Κυβερνήσεως επιταχύνθηκε αμέσως μετά την επιβολή τής Εθνικής Επαναστάσεως τής 4ης Αυγούστου.

Εργατικό δίκαιο και επιβολή εθνικής εργατικής και παραγωγικής οικονομίας. Σωρεία εργατικών νόμων όσων ποτέ δεν επιδίωξαν οι εγκάθετοι συνδικαλιστές. Οκτάωρο, συλλογικές συμβάσεις, ΙΚΑ και όλα όσα σήμερα καταργούν οι «συνταγματικοί» και τα σιωνιστικά μνημόνια. Κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη έως το τελευταίο χωριό τής ελληνικής επικράτειας, οδικά έργα, σύνδεση τού κοινωνικού ιστού με τη γη και την ύπαιθρο. Σχηματισμός τής Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας επάνω στα Εθνικά Ιδανικά. Παιδιά που μετουσίωσαν στο μέτωπο με τεράστιες Νίκες τις διδαχές τού Μεταξά. Και φυσικά αναδιοργάνωση, εξοπλισμός και ισχυροποίηση τού Ελληνικού Στρατού και των μοναδικών ανά τον κόσμο οχυρωματικών έργων εθνικής αμύνης.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,
γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι
γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή
που τη χαίρεσαι και συ
στέρεψε το μαύρο δάκρυ κλείσανε πολλές πληγές,
αψηλώσανε τα στάχυα
κι ένα γύρω όλα τα βράχια
εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές.

Μιαν ημέρα σαν ετούτη
την ολόφωτη κι ωραία
ξεδιπλώθηκε και πάλι η γαλάζια μας Σημαία
που 'χει τ' ουρανού το χρώμα και σκεπάζει τ' άγιο χώμα
που ελεύθερος πατάς.

Κι έτσι με χαρά κι ελπίδα
για μιαν ένδοξη Πατρίδα
η Σημαία κυματίζει μ' ένα Ταν ή επί Τας!

Αυτά λέγει ο ύμνος τής 4ης Αυγούστου που αναφέρεται σε μια απαστράπτουσα χρυσή αυγή τού ελληνισμού. Ο δε Εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς έλεγε το κοινοβουλευτικό σύστημα δυτικόστροφο, ξενοκίνητο και μισελληνικό. Δικαιώθηκε. Έλεγε ότι η Ελληνική Νεολαία έχει μέλλον και έδαφος για δημιουργία μέσα στα πλαίσια τής Ελληνικής Φυλής. Δικαιώθηκε. Ένωσε τους Έλληνες κάτω από την ανυπέρβλητη Εθνική και Κοινωνική Ιδέα και κάτω από τα Νάματα της Πίστης και κάτω από τον υπέρτατο Νόμο της Ελληνικής Φυλής. Πέτυχε.

Σ’ αυτόν ακριβώς τον δρόμο λοιπόν θα κινηθούμε και εμείς σήμερα για την ανάσταση τής Μεγάλης, Λαϊκής και Εθνικιστικής Ελλάδος. Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Νίκη! Ο Θεός είναι μαζί μας. Και η ευχή τού Ιωάννου Μεταξά το ίδιο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: