ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 24-1-2018.

Να σπουδάζεις διαρκώς το Έθνος που σε γέννησε και τού ανήκεις. Με τη λογική, με την παρατήρηση, με τα γράμματα, με όλα αυτά και πάνω απ’ όλα με την καρδιά. Να αναπνέεις τον αέρα τής Πατρίδος σου και να ακούς τούς ψιθύρους των Προγόνων σου από το λυκαυγές τής ανθρωπότητας να σού δίνουν νουθεσίες και εντολές. Να μην λυγίσεις, να μην αλλαξοπιστήσεις. Να βαστήξεις τα χώματα που σε αναθρέψανε, προσκυνήματα, εργαστήρια και κάστρα, πλέρια πίστεως και ισχύος.

Να ζυμωθείς και να γίνεις ένα με τη γη που σού παρέδωσαν οι Πρόγονοί σου. Να βαστήξεις καθάρια ελληνικά την οικογένεια και τα ήθη, τις Παραδόσεις και τις συνήθειες και τις αρετές. Να δώσεις πολύ αγάπη και στοργή, φροντίδα και αυτοθυσία για τα παιδιά σου, για το Αίμα τής Φυλής σου. Να κάνεις τα προτερήματα τής ελληνίδας φύσης ενέργεια και δύναμη σώματος και πνεύματος. Και μέσα στα ελληνικά σχολειά να καλλιεργείς όλα τα προτερήματά σου και να χτίζεις πολιτισμό.

Γνώση και καλλιέργεια τού Ελληνικού Έθνους είναι τα ακούσματα, οι αναμνήσεις, οι θρύλοι, τα τραγούδια, οι τέχνες, οι επιστήμες, τα κειμήλια, τα μνημεία τού Ελληνισμού. Είναι η εκκλησία και η ελληνοορθοδοξία. Είναι οι στρατιωτικές μάχες, η πολεμική αρετή και οι αυτοκρατορίες που έχτισε η Φυλή η Ελληνική. Και οι κοσμοκρατορίες τού Ελληνισμού δώσανε γνώσεις και ανέσεις από όπου περάσανε κι όχι σφαγές και πόνο σαν τούς βαρβάρους ανατολής και δύσης. Το Έθνος μας το σπουδάζεις και στη ζωή και στο θρανίο ταυτόχρονα.

Μα χρειάζεται να τού δοθείς τού Ελληνικού Έθνους για να σού δοθεί απλόχερα και για πάντα. Να ζεις ελληνικά, να τρέφεσαι ελληνικά, να εργάζεσαι ελληνικά, να σκέφτεσαι ελληνικά, να μιλάς και να γράφεις ελληνικά, να απλώνεις την ύπαρξή σου μες την Πατρίδα σου με τα αγαθά και τούς ανθρώπους τής Ελληνικής Φυλής. Να κρατάς τα μικρά και τα μεγάλα, τα λιτά και τα πλούσια, τα λιγότερο και τα περισσότερο σπουδαία, τα λιγότερο και τα περισσότερο χρήσιμα όπως τα έλαβες, ελληνικά. Γιατί μονάχα τα ελληνικά τα πράγματα είναι κατά δικά σου.

Ένα πετραδάκι, ένα χαμόγελο, ένα δάκρυ, όταν είναι στολίδια τής γης και τής ψυχής τής ελληνικής, είναι κειμήλια ιερά και θησαυρός αδαπάνητος. Κερί αναμμένο που φυλάσσει και κάνει όμορφο τον Ελληνισμό. Οι εκκλησιές και τα ξωκλήσια και τα μοναστήρια τής Ορθοδοξίας είναι θυσιαστήρια και άγια βήματα όπου συνομιλούμε με τον Πατέρα Χριστό, τη Μητέρα Παναγιά και τούς Αγίους και τις Αγίες μας. Τα νησιά μας, τα χωριά μας, οι ακρώρειες και οι ακριτικές περιφέρειες είναι τα κάστρα που φράζουν το δρόμο στους εχθρούς μας και οι πύλες που ανοίγουν για να πάγουν ελληνικά φουσάτα να λευτερώσουν ελληνικές πατρίδες.

Βαρβαρικά και ξενικά ήθη να μην καταδεχτείς ποτέ σου Έλληνα να τα κάμεις δικά σου, ό,τι κι αν σού προσφέρουν και όποια απειλή κι αν σηκώσουν σε βάρος σου λειψοί «δικοί σου» και δήθεν εξωτερικοί φίλοι και εισβολείς τής γης σου. Τα πλήθη των μισελλήνων και των προδοτών ποτέ να μην σε φοβίζουν. Διότι είναι η δύναμη τής ψυχής σου αυτή που δυναμώνει το κορμί και τού δίδει ανάστημα μέγα, για να σκορπίσει με το ατσάλι και τη φωτιά τούς άπιστους και τούς απολίτιστους.

Ώστε λοιπόν το πρώτο όπλο τού Έλληνα είναι να κάμει ζωή απόλυτα ελληνική. Να γνωρίσει καλά τον εαυτό του και τότε θα βαδίσει ολόϊσια στα ίχνη τής Ιερής Ελλάδος και τής Ελληνικής Φυλής. Γνωρίζοντας την εθνική του ιστορία, θα εργαστεί για να την ξεμακρύνει στο βάθος των αιώνων. Ξεμακραίνοντας την ιστορία σου Έλληνα, ξεμακραίνεις την γέννα σου, διαιωνίζεις τα γεννήματά σου, τα παιδιά σου και των παιδιά των παιδιών σου και τον Ελληνισμό και την Φυλή στον αιώνα των αιώνων.

Εκεί πάνω στον θεσπέσιο και πανώριο άγραφο χάρτη των ελληνόπουλων που φέρνεις στον κόσμο, απλώνεις την πίστη, την αρετή, την γνώση την ελληνική. Η ιστορία τού Ελληνισμού δεν είναι πλέον μονάχα ένα κομμάτι χαρτί, αλλά ολοζώντανη κοινωνία πιστών, καματάρηδων και πολεμιστών Ελλήνων. Δεν σκορπάς την Ελλάδα σε ψευτοσυμμαχίες, σε λυκοφιλίες, σε πραματευτάδες. Διότι ο Έλλην φτιάχνει καλύτερη, λαμπρότερη, μεγαλύτερη Ελλάδα. Κάμεις την καλλιέργεια τού Έθνους σαν το χωράφι που δίδει όλο και περισσότερη σοδειά.

Γνώση και καλλιέργεια τού Ελληνικού Έθνους σημαίνει Αλήθεια, Προσφορά και Δύναμη. Ελλάς σημαίνει Ορθοδοξία, Πολιτισμός, Ελληνικό Αίμα, Οικουμενική Ισχύς. Και Ορθοδοξία σημαίνει Αληθινή Γνώση και Ορθή Δόξα τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σημαίνει το χρίσμα το αποστολικό και τη διασπορά τού ορθού κανόνα τής Πίστης που μάς παρέδωσε ο Χριστός μας. Αυτήν ακριβώς την Αλήθεια δεν την παζαρεύουμε, δεν τη συζητούμε και δεν την παραχωρούμε σε ψευτοαλήθειες.

Όπως ακριβώς βαστούμε ζωντανή και ανόθευτη την Πίστη μας, έτσι ακριβώς ανόθευτη, καθάρια, σφριγηλή κρατούμε την ελληνικότητα και τον πολιτισμό μας. Ορθοδοξία, Ελληνισμό και Ελληνικό Πολιτισμό τα μεταλαμπαδεύουμε ατόφια στα παιδιά μας και τις μέλλουσες γενιές Ελλήνων. Σταυρωνόμαστε, αλλά σηκωνόμαστε και πάλε προς τα εμπρός, όπως έκαμε για τη σωτηρία μας ο Χριστός μας. Βαστούμε τις Θερμοπύλες μας σαν τον Λεωνίδα και ξεχυνόμαστε, φτιάχνοντας καστροπολιτείες αλεξανδρινές και βυζαντινές.

Χαρτί και μελάνι και εργαλείο και ξίφος και κερί μαζί είναι ο Ελληνισμός μας. Διδάχος και διδασκόμενος διά βίου. Κανδήλα και φλόγα την ίδια στιγμή επάνω. Χτίστης ωραιότητας και πνεύματος. Ασπίδα, δόρυ και πανοπλία, ενσώματη ακρόπολη και τείχος τού λαού του. Ξεναγός και περιηγητής παλαιάς και νέας δόξης και αδάμαστης ωραιότητας ελληνικής φύσης. Σάλπιγγα αγώνος και ξυπνητήρι συνειδήσεων. Αυτός είναι ο γνώστης και καλλιεργητής πλέριας ελληνικότητας, ο δικός μου Πιστός και Εθνικοκοινωνιστής Έλλην.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: