ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ



ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 2-10-2007
Εναρκτήριο λάκτισμα πραγματοποίησε το νεοσυσταθέν Κοινοβούλιο της Πατρίδος μας που προέκυψε από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η Νέα Βουλή συστήθηκε από τα γνωστά και ανθεκτικά παλαιά ανθρωποδομικά στοιχεία με ελάχιστες προσθήκες, προσπορίζοντας ως νέα στοιχεία κάποιες ιδιόμορφες κυβερνητικές εξαγγελίες και ορισμένες αναπαλαιωμένες και λιμνάζουσες μέχρι χθες. Εξαγγελίες που παρουσιάστηκαν εξόχως ωραιοποιημένες και ελκυστικές, ενώ στα βασικά σημεία αναφοράς τους καλύφθηκαν από ένα πέπλο αοριστίας και ασάφειας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η σύνταξη του νέου αναθεωρημένου προϋπολογισμού που προβλήθηκε ως λόγος διενέργειας των τελευταίων εκλογών δεν επαναβεβαιώθηκε επαρκώς. Για να ακριβολογούμε δεν αποτυπώθηκε μετεκλογικά σχεδόν καθόλου. Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως και η τοποθέτηση της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως προκρίνουν ένα συγκρουσιακό κλίμα ανάμεσα στην προώθηση κάποιων οδηγιών εκπορευόμενων από Διεθνή Εξωθεσμικά Κέντρα Αποφάσεων και την απέλπιδα απόπειρα διασώσεως του παρόντος νοσηρού, αντεθνικού και αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος. Είναι σαφές ότι υπαγορεύεται η ταχεία εφαρμογή συγκεκριμένων και επώδυνων για την Ελλάδα πολιτικών σχεδιασμών από μια βραχύβια Βουλή που συστήθηκε γι’ αυτόν και μόνο τον σκοπό. Παράλληλα διαφαίνεται η ευρεία και εκτεταμένη πλέον διάσπαση των πολιτικών δυνάμεων. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην επιδίωξη της διαμόρφωσης ενός νέου πειθήνιου κομματικού χάρτη, πρόθυμου να μετουσιώσει σε άμεση πολιτική εφαρμογή κάθε Νεοταξική επιθυμία. Ευθύνη μέγιστη της Εθνικής Κοινωνικής Παρατάξεως είναι να αποτελέσει τον καταλύτη της επιβεβλημένης Καθεστωτικής Αλλαγής ενάντια στις Νεοταξικές βλέψεις για μια περιττή πολιτική αλλαγή.

Ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις μίλησε για αποφυγή πρακτικών οξύτητας, για σύνθεση απόψεων και για ευρύ πολιτικό και κοινωνικό διάλογο. Έκανε λόγο επίσης για ευρεία άσκηση πολιτισμικής πολιτικής με έμφαση στις υποδομές, όπως την δημιουργία Μουσείου Δημοκρατίας στον Αϊ Στράτη. Προς το παρόν η Δημοκρατία εντοπίζεται μόνο στα μουσεία, ο Αϊ Στράτης έχει γκριζοποιηθεί και η αριστερή κολακεία καλά κρατεί! Στο Ασφαλιστικό ζήτημα οι πρωθυπουργικές αναφορές ακροβατούν ανάμεσα στο γκρίζο χθες και το μαύρο αύριο. Η ενοποίηση Ταμείων και Κλάδων που θα κουβαλούν τα υφιστάμενα αμαρτωλά ελλείμματα στους νέους φορείς και η θεσμοθέτηση κινήτρων εθελοντικής παραμονής στην εργασία πέρα από τα όρια συνταξιοδότησης, αφήνουν περιθώρια αρνητικών σκέψεων για τις οικονομικές αντοχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος και τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Η λύση που προτείνει ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Γ. Καρατζαφέρης με την υπαγωγή όλων των Ελλήνων σ’ ένα Ασφαλιστικό Ταμείο, την κατάργηση ενσήμων και εισφορών και προσδιορισμό των συντάξεων βάσει των φορολογικών δηλώσεων είναι η μόνη ασφαλής και βιώσιμη. Επιπλέον ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην πρόθεση δημιουργίας ενός νέου εκλογικού νόμου που θα ενισχύει περαιτέρω το πρώτο κόμμα, ενώ επέμεινε στην στήριξη του «Εξευρωπαϊσμού» της Τουρκίας και τους ανούσιους λεονταρισμούς προς τα Σκόπια. Ας το πάρουν είδηση οι νεοταξικοί κομισάριοι ότι η απόλυτη αντιστοιχία ψήφων και εδρών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη, οι διεκδικητές Ελληνικής Γης δεν χωρούν στους θεσμούς των πολιτισμένων κρατών και η προάσπιση των καταπιεσμένων Ελλήνων είναι η μόνη λογική διεκδίκηση.

Ο Γ. Παπανδρέου από την πλευρά του απορρίπτει( αν δεν τον απορρίψουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ ) κάθε διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, τον εκλογικό νόμο και το ασφαλιστικό, προτείνει ψήφο και στους μετανάστες, χαρακτηρίζει ομοφώνως με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακροδεξιά τον ΛΑ.Ο.Σ και κόπτεται για…τον αφελληνισμό της Ελληνικής οικονομίας. Τους πληροφορούμε ότι η Ακροδεξιά εστιάζεται στον Ολοκληρωτισμό της αγαπημένης τους Παγκοσμιοποίησης, ενώ το Εθνικό και Κοινωνικό Φρόνημα απηχεί την προσήλωση στο Έθνος και το Λαό. Ο δε πλειστηριασμός παροχών προς τους προσφάτως πυρόπληκτους είναι λίαν άκομψος και προκλητικός.

Μπροστά στη συρρίκνωση της λαϊκής έκφρασης και της Εθνικής Κυριαρχίας και Ασφάλειας η ενδυνάμωση της Εθνικής και Κοινωνικής Παρατάξεως, η ισχυροποίηση του ΛΑ.Ο.Σ και η καθημερινή συνοδοιπορία με τους Έλληνες είναι πράξη πολιτικής υπευθυνότητας και κοινωνικής αναγκαιότητας. Οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε το λαό μας. Και θα το πράξουμε. Για την Ελλάδα της Δυνάμεως και της Δικαιοσύνης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://polapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: