ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ 3-9-2008.

Η αξιολόγηση προσώπων και καταστάσεων στις μέρες μας έχει καταστεί υπόθεση επίπονη και επίφοβη. Ακόμη περισσότερο ισχύει αυτό στην καταμέτρηση της αποτελεσματικότητας και στην καταγραφή των ωφελημένων προσώπων και οντοτήτων. Και τούτο συμβαίνει διότι στις μέρες μας προσμετρούνται κριτήρια αναβαθμισμένα και εξόχως ιδιοτελή. Υπόγειες διασυνδέσεις και διαδρομές, υπερεθνικά συμφέροντα και συνασπισμοί, εξωθεσμικές παρεμβάσεις οικονομικού και μη κυβερνητικού χαρακτήρα, συμπεριφορές γεωπολιτικού και οικονομικού εξουσιασμού.

Τα φαινόμενα αυτά ισχύουν σήμερα σε θεσμικούς χώρους που υποτίθεται ότι προωθούν την άμιλλα, την ευημερία και την συνεργασία των λαών. Με πρωτοπόρους τους χώρους της επιχειρηματικής, αθλητικής και πολιτικής δράσης. Με τους αθλητές και τους πολίτες να στοχοποιούνται και να αποτελούν τα πραγματικά θύματα των πρωταγωνιστών της Νεοταξικής εισβολής και παρατυπίας. Νεοταξικό μικρόβιο που έχοντας ξεκινήσει από τους σκοτεινούς φορείς υπερεθνικής παραεξουσίας έχει παρεισφρήσει στις εθνικές κοινωνίες και εξαπλώνεται στους Διεθνείς Οργανισμούς Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Εξουσίας.

Οι πολέμιοι του ανθρώπου και των εθνών έχουν βγει από τα απόκοσμα λαγούμια της παρανομίας και έχουν ενδυθεί κυβερνητικό κουστούμι για την επιβολή στην Παγκόσμια Κοινότητα. Περί αυτού πρόκειται. Στις περιπτώσεις αυτές όμως η αξιοκρατία και η ικανότητα δεν ακολουθούν ως συνοδά στοιχεία. Τότε το αντιστάθμισμα παρέχεται από την προσφορά χρήματος και δυνάμεως. Ενίοτε και από την επιτακτική επίκληση του φόβου της απώλειας των δήθεν αμερόληπτων εξουσιαστικών κεκτημένων και εδρών ενός κοινοβουλίου.

Από τις αρχές του περασμένου μήνα ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το στενό μαρκάρισμα και η απόπειρα κλεισίματος των διόδων προς την ταχέως αναδυόμενη ρωσική δύναμη από τις ΗΠΑ και τα ευρισκόμενα στην περιοχή ενεργούμενά της. Στην αρχή τέθηκε η ενεργοποίηση των διαβόητων αντιπυραυλικών ζωνών στα εδάφη της Πολωνίας και της Τσεχίας παράλληλα με την διασπορά αναχωμάτων στην επέκταση των ρωσικών αγωγών ενέργειας. Στη συνέχεια με την χρήση θεσμικών και κυβερνητικών παραγόντων επιχειρείται η απομάκρυνση της Ουκρανίας και της Γεωργίας από την ρωσική επιρροή, όπως συνέβη με τις εκκλησιαστικές εμπλοκές και την αποτυχημένη Νεοταξική προσπάθεια για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ. Είδαμε την παραλίγο ανεπανόρθωτη σύγκρουση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας. Γνωστές είναι άλλωστε οι τριβές μεταξύ φιλοαμερικανών και φιλορώσων πολιτικών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Στην Γεωργία υπάρχει ένας παράγοντας ικανός να ανακόψει την επέκταση της αμερικανονεοταξικής θηλιάς πέριξ της ισχυρής ενεργειακής δυνάμεως που συνιστά η Ρωσία του Πούτιν. Είναι η παρουσία των ρωσικών δημοκρατιών της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας που στηριγμένες στην πολιτική πρακτική που εγκαινίασε η νεοταξική ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου αιτούνται και την δική τους πολιτική ελευθερία. Αυτός είναι ο βασικός λόγος και η κυριότερη αφορμή που επικαλέστηκε η Γεωργία προκειμένου να εισβάλλει απροειδοποίητα και με ισχυρά στρατιωτικά μέσα στην Ν. Οσετία νύχτα, με ιδιαίτερη αγριότητα και με πολλά ανθρώπινα θύματα, διαπράττοντας σοβαρά εγκλήματα. Επιπλέον οι μεταναστεύσεις πληθυσμών προς διάσωση προκάλεσαν την λογική παρέμβαση της Ρωσίας δια των όπλων για την προστασία Ρώσων πολιτών. Έγινε ό,τι δεν έχει κάνει η Ελλάς όταν πλήττεται μια αλύτρωτη Πατρίδα και ζητήθηκε ό,τι δεν έχουμε ζητήσει εμείς, γιατί οι πολιτικοί μας πλειοδοτούν σε φιλοαμερικανισμό παρά τους επικίνδυνους υποβιβασμούς για την κυριαρχία μας που υφιστάμεθα στα εθνικά μας θέματα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εξαρτημένη «Ευρωπαϊκή» Ένωση συνήλθε στις Βρυξέλλες σε Συμβούλιο Κορυφής προκειμένου να λάβει θέση και να συνεισφέρει στην επικράτηση της ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων. Αποφάσισε λοιπόν ότι υπαίτιος είναι ο ρωσικός παράγοντας κι όχι ο Γεωργιανός εισβολέας. Κατόπιν αυτού οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να καταδικάσουν την ρωσική αναγνώριση της ανεξαρτησίας Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας, να αναστείλουν τις συζητήσεις για τη Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ ΕΕ - Ρωσίας μέχρι αποσύρσεως των ρωσικών στρατευμάτων και να μην επιβάλλουν σχετικές κυρώσεις. Γιατί έτσι θέλουν οι ΗΠΑ αλλά και γιατί χρειάζονται τον ενεργειακό εταιρισμό της Ρωσίας. Η Ευρώπη πισθάγκωνα δεμένη στο αμερικανικό άρμα.

Μια εξόχως νόθα πολιτική ασκείται στον ευρύ μας περίγυρο που συναντά την μικρογραφία της στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έτσι λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ξάφνου θυμάται μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου με θέμα την Συνταγματική Αναθεώρηση προκειμένου να σηκώσει τους τόνους καταγγέλλοντας νοθευμένη ψηφοφορία! Κι αυτό παρότι η σχετική ψηφοφορία διενεργήθηκε με την παρουσία αντιπροσώπων από όλες τις πτέρυγες της βουλής. Η επιθυμία της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είναι να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να προσπεράσει μια εξίσου καταπίπτουσα κυβερνώσα παράταξη. Κατανοητό απόλυτα. Γιατί όμως το εν λόγω συμβάν επιστρατεύεται τρεις μήνες μετά; Συνέβη όντως νοθεία που παραβλέφτηκε ή αποσιωπήθηκε, κι αν ναι, γιατί; Για λόγους ανικανότητας ή σκοπιμότητας; Μήπως δεν μπορούσαν να προβάλλουν το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και περιμένανε τον ειδικό(!); Ή μήπως δεν συνέβη;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ζούμε μεγάλες και ιστορικές στιγμές και χρειαζόμαστε ανάλογη ηγεσία. Η Ελλάδα είναι μια Μεγάλη Πατρίδα και χρειάζεται μεγάλη ηγεσία με εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες, αποφασισμένη να εξασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο του λαού και την εθνική κυριαρχία. Αυτό ακριβώς που επιδιώκει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο Αρχηγός Γ. Καρατζαφέρης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ Ο.Κ.Ε ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΛΑ. Ο. Σ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: