ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

ΑΘΗΝΑ 9-9-2008.

Ο Πρωθυπουργός στη φετινή ΔΕΘ έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και τις κυβερνητικές επιλογές κατά τρόπο που δεν αφήνεται περιθώριο για διπλωματικούς ελιγμούς και την ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής μας θέσεως. Επιπλέον δυσχεραίνεται η αναζήτηση νέων ελαστικών συμμαχιών και συνεχίζεται η πρόσδεση της εθνικής μας πολιτικής σε ετεροβαρείς και ασύμφορες για τα συμφέροντά μας επιδιώξεις.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της Μακεδονίας μας και την Σκοπιανή προκλητικότητα, μίλησε για την εκπεφρασμένη ελληνική(;) θέση περί μιας σύνθετης ονομασίας του γειτονικού μορφώματος έναντι όλων. Περί Μακεδονίας εχούσης μπροστά έναν γεωγραφικό προσδιορισμό. Και δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό γεννά βέβαιους αλυτρωτισμούς, «μακεδονισμούς» και υποχρεώσεις! Μήπως μεταβλήθηκε η γνωστή απόφαση των πολιτικών αρχηγών για αποφυγή οιασδήποτε αναφοράς της Μακεδονίας στο όνομα των Σκοπίων; Όχι. Κατά συνέπεια μιλά εξ ονόματός του κι όχι για λογαριασμό του ελληνικού λαού. Γιατί όπου υπάρχει Μακεδονία εκεί υπάρχει και Ελλάδα.

Η αναφορά επίσης του Κ. Καραμανλή στο Κυπριακό ζήτημα και τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια για την επανέναρξη του διαλόγου με την τουρκοκυπριακή πλευρά γεννά επιπλέον ανησυχίες. Και τούτο διότι ενώ η εθνική μας στρατηγική θα έπρεπε να συνίσταται στην απομάκρυνση κάθε ξένου παράγοντα που εποφθαλμιά την ελληνικότητα και την ακεραιότητα της μεγαλονήσου μας, ο Πρωθυπουργός καλεί την Άγκυρα να «ενθαρρύνει» τους τουρκοκυπρίους στην κατεύθυνση εξεύρεσης «λύσης» για την επανένωση της Κύπρου. Η Κύπρος έχει δικαίωμα να διατηρήσει την ελληνική της συνείδηση και να διαθέσει τον εαυτό της κάτω από την προστασία της Μητέρας Ελλάδος.

Επιτέλους πρέπει να κινηθούμε με ανοιχτούς ορίζοντες. Δεν υπάρχουν μόνιμες συμμαχίες. Υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα. Σε μια περίοδο που η Μαύρη Θάλασσα «θερμαίνεται», που αμερικανικοί και ρωσικοί στόλοι ανταλλάσσουν προκλητικές επισκέψεις στα χωρικά ύδατα εκατέρωθεν και οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους σε παλαιούς αντιπάλους σαν την Λιβύη, η καταδίκη εκ μέρους μας της Ρωσικής πολιτικής μόνον σαν αδιέξοδη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι σαφές λοιπόν ότι πρέπει να διατηρήσουμε μεν τη διεθνή μας θέση με την διαμόρφωση ωστόσο συμμαχιών με χώρες που δύνανται να ορθώσουν έναν Πατριωτικό Άξονα Αντινεοταξικής Πολιτικής. Με την Ελλάδα να αναλαμβάνει σαφείς πρωτοβουλίες με σταθερό πλαίσιο αρχών και διεκδικήσεων, αξιοποιώντας την γεωστρατηγική της θέση και τα γεωπολιτικά και γεωφυσικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή και τον ενεργειακό τομέα. Ο ΛΑ. Ο. Σ και ο Αρχηγός Γ. Καρατζαφέρης θεωρούμε σαφέστατα ότι η Ελλάς πρέπει να στηριχθεί στις ίδιες δυνάμεις πρωτίστως.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ Ο. Κ. Ε ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΑ. Ο. Σ

ΗΛ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: