ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

ΑΘΗΝΑ 18-9-2008.

Καζάνι που βράζει θυμίζει το πολιτικό περιβάλλον τόσο στις εξελίξεις που αφορούν τις επιμέρους κρατικές υποθέσεις όσο και σ’ εκείνες που σχετίζονται με την χάραξη των διεθνών ισορροπιών. Πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται υπό το κράτος νευρικότητας και οι κεντρικές επιλογές κουβαλούν καθαρά το στίγμα ενός φιλόδοξου υπερεθνικού εξουσιαστικού παράγοντα που επιδιώκει την ελεγχόμενη συνοχή και την υποταγή του παραδοσιακού εθνικού κράτους στις ορέξεις και τους σχεδιασμούς του.

Το ενδεχόμενο ενός οικονομικού κραχ δεν φαίνεται να απομακρύνεται με τις αγορές να σημειώνουν σημαντική κάμψη δραστηριοτήτων, την συναλλακτική ρευστότητα να απειλείται και τους λαούς να νοιώθουν αβεβαιότητα. Οι αβαρίες των λεγομένων «μεγάλων» δυνάμεων απέναντι στο Παγκόσμιο Σύστημα Εξουσίας, την διαβόητη Νέα Τάξη Πραγμάτων του καταναγκαστικού ελέγχου και της απονομής χρισμάτων και ευσήμων υπακοής, περιορίζουν τα περιθώρια διορθωτικών παρεμβάσεων.

Η σκληρή πραγματικότητα δεν εξαιρεί ούτε καν τους δύο κορυφαίους σήμερα κρατικούς πόλους της παγκόσμιας εξουσίας. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα τους κρίση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Αυτό το αρνητικό κλίμα αντανακλάται στις διεθνείς σχέσεις.

Έτσι λοιπόν Βολιβία και Βενεζουέλα κατατάσσονται στα «κακά» παιδιά την επαύριον της εναντιώσεως στις ΗΠΑ και της απομακρύνσεως των Αμερικανών πρέσβεων. Στην Ουκρανία ο αμερικανικός σπόρος της διχόνοιας ξέφυγε των ορίων φτάνοντας στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας με φόντο την πορεία της χώρας και την συμμαχική πολιτική της. Στην Γεωργία το ΝΑΤΟ προστρέχει αρωγός του ημέτερου υποψήφιου εταίρου με αμερικάνικο σκονάκι, ενώ οι πιέσεις για επιβολή μέτρων ενάντια στο απείθαρχο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενεργοποιούν τα ανασχετικά αντανακλαστικά Ρωσίας και Κίνας. Η αλαζονική συμπεριφορά κορυφώνει τις αντιδράσεις, ενώ στην Υεμένη σημειώνεται επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας αφήνοντας πίσω πολλά θύματα.

Η Πατρίδα μας πρέπει να ξεπεράσει τις διπλωματικές επιλογές ήττας και να θέσει στο περιθώριο όσους εμμένουν στο σενάριο της υποταγής. Πρέπει να φέρουμε στο κέντρο της εξωτερικής δραστηριότητας τα γεωπολιτικά μας πλεονεκτήματα και να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της πατρίδος. Επιπλέον να συγκρατήσουμε και να υποστηρίξουμε τους πληθυσμούς μας στις αλησμόνητες ελληνικές πατρίδες και τις ζώνες μείζονος εθνικού μας ενδιαφέροντος προκειμένου να παγιώσουμε παρουσία και επιρροή στην διεθνή πολιτική σκηνή με εθνικά κι όχι κομματικά κριτήρια. Δίπλα σε ικανούς συμμάχους που θα επιλέξουμε με την δική μας αισθητική των πραγμάτων. Να οικοδομήσουμε πολλές μικρές Ελλάδες που θα συνθέσουν ένα Ισχυρό Ελληνικό Έθνος, όπως προσβλέπουμε ο Αρχηγός Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑ. Ο. Σ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ Ο. Κ. Ε. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΑ. Ο. Σ

ΗΛ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: