ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑ



ΑΘΗΝΑ 22-2-2016.



Διάβασα με ενδιαφέρον ένα άρθρο που μου ενεχείρισε η αγαπητή φίλη Αννίτα. Το έγραψε στις 21 Φεβρουαρίου τρέχοντος ο καθηγητής κ. Γιανναράς στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο Παίζουν με την ανέκρηκτη γενικευμένη απελπισία και υπότιτλο Τα κόμματα παίζουν με την φωτιά.

Εκεί μέσα ο κ. Γιανναράς αναφέρεται στις διαψευδόμενες προσδοκίες των πολιτών που ψήφισαν όλα τα κόμματα, όλα δηλαδή τα κομματικά μαντριά και τούς συνδυασμούς αυτών ως φορείς οδηγήσεως των ελληνικών αμνών αντί στη βοσκή και το χόρτασμα αυτών στο στόμα τού λύκου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια πορεία που πέρασε μέσα από την Ευρώπη και το δήθεν σωτηριώδες νόμισμα τού ευρώ με τις διάφορες οικονομικές αλχημείες, τις συνδικαλιστικές αβάντες, τα ρουσφέτια, τις ευνοιοκρατίες και εν τέλει την μέγγενη των τοκογλύφων.

 Με την διαφορά κ. καθηγητά Γιανναρά ότι τα κόμματα τής αστικής δημοκρατίας συνιστούν από κοινού τον κακό λύκο που ρίξανε σκοπίμως τον αφελή και ορθίως κοιμώμενο ελληνικό λαό στην φωτιά τού νεοταξικού κτήνους. Και ακόμη πως οι παθογένειες και τα κακώς κείμενα δεν είναι αντικείμενο κάποιου λάθους, αλλά το ίδιο το καθεστώς, η φύση και ο χαρακτήρας τού πολιτικού συστήματος που υπηρέτησαν με πίστη και συνείδηση άπαντες οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές, οι οικονομικοί ολιγάρχες, οι ενημερωτάδες και οι καθηγητάδες τής πατρίδος μας. Όλοι μαζί πορευτήκανε και όλοι μαζί απέτυχαν.

Και τώρα η Ελλάς πρέπει είτε να ανανήψει είτε να σβήσει. Είτε να βρει τον αληθινό και δυνατό εαυτό της που πιστεύει στις δικές της ικανότητες και την δική της αποστολή είτε να συνεχίσει την κατρακύλα και να σβήσει μέσα στον έσχατο και παρατεταμένο επιθανάτιο βρόγχο.

Έσχατη λύση είναι αυτή που ξορκίζουν οι καθηγητάδες ως «ἰδεοληπτικὲς ἀκρότητες καὶ τὶς γραφικὲς ἀποφύσεις», δηλαδή η Ορθοφροσύνη και η Εθνοκρατία, η Πίστη και το Εθνικό Φρόνημα, ένα γνήσιο Εθνικό και Κοινωνικό Κίνημα που θα χτίσει αληθινή και κυρίαρχη Ελλάδα, επομένως Εθνικιστική Ελλάδα. Αν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε επιτέλους ως Έθνος, αν δούμε μέσα μας την σωτηρία τής Φυλής με ενότητα κι όχι αποκλεισμούς και αυτοπαγιδευτικό ναρκισσισμό, τότε αυτή η Ελλάδα θα αναδυθεί. Αλλιώς …
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: