ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ



ΑΘΗΝΑ 5-10-2016.

Οι σκέψεις και τα σχέδια δράσης οφείλουν να εκφράζουν τα αληθινά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού. Οι σκέψεις πρέπει να ακολουθούνται απαραιτήτως από πράξεις που οδηγούν σε επαναστατικές αλλαγές και εντυπωσιακά αποτελέσματα υπέρ τής Εθνικής Κοινότητος. Το μείζον πρόβλημα ενός λαού είναι να συντονίσει τα οράματα και τις επιθυμίες του, εξαλείφοντας ατομικές διαφορές και ταυτίζοντας τον συγκαιρινό με τον αιώνιο ελληνισμό. Οι δε πραγματικές του ανάγκες είναι η τέλεση φρέσκου ελληνικού πολιτισμού, έργων όμορφων και πράξεων ηρωικών σε μια πιο ευρύχωρη Ελλάδα.

Δημιουργικότητα, Ελευθερία και Ισχύς. Να λοιπόν ποια είναι η αληθινή φύση τού Ελληνισμού και ποια η βιοθεωρία και κοσμοθέαση τού Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού. Η οντότητα που θα σχηματίσει τον λαό ως ένα ενιαίο Σώμα και ένα συμπαγές στράτευμα γύρω της δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση το κράτος παρά μονάχα το Έθνος. Ο Ελληνισμός δεν είναι μια στατική εικόνα μέσα στον χωροχρόνο, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που φτιάχνει τον κόσμο στα μέτρα του. Είναι οι Ζωντανοί Έλληνες που μάχονται για περισσότερα έργα, για περισσότερες ψυχές, αντλώντας δύναμη από την πατρογονική τους γη.

Το κράτος είναι μια ασήμαντη και παρακμιακή παράμετρος που σαπίζει ευθύς μόλις αφεθεί στην άθλια αστική αντίληψη τής κομματικής συναλλαγής και το στενό υλιστικό συμφέρον. Είναι ένα σιχαμερό πράμα που αφορά μονάχα τον συμφεροντολόγο που δίδει γη και ύδωρ στον ξένο τύραννο, προκειμένου να κυβερνά σύμφωνα με τις ξένες επιθυμίες. Ζει μονάχα για μια στιγμή δίχως να τον νοιάζει το αύριο, υβρίζοντας το χθες, θάβοντας τις μέλλουσες γενιές. Αυτός ο κρατικός κηφήνας, ο διεθνιστικός παρίας, φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής, είναι το ιδανικό υλικό από το οποίο φτιάχνεται ο πολυφυλετικός κιμάς τής παγκοσμιοποίησης που δεν έχει όρια Φυλής και Πίστης. Ένα κέντρο διερχομένων χωρίς σύνορα.

Ο άνθρωπος που αρκείται στην συλλογή εφήμερων κερδών αδιαφορώντας για την πηγή και τον φορέα προέλευσής τους, αρχίζει και τελειώνει την ζωή του για όσο καιρό βαστούν αυτά τα ψεύτικα και εικονικά «κέρδη». Γίνεται ο ίδιος εφήμερος άνθρωπος με ημερομηνία λήξεως. Οι δε διανοητές τού καιρού του δεν έχουν δικό τους τρόπο σκέψης. Είναι δραγουμάνοι, μεταφραστές των κίβδηλων αξιών τού εισβολέα που διαγράφουν το Έθνος και την ταυτότητά του, τα πνευματικά διδάγματα και το αίμα των μαρτύρων και των ηρώων μας, για να καταστήσουν βολικούς υπηκόους τού νεοταξικού κτήνους τις νέες γενιές και τούς πολεμιστές τής Φυλής μας.

Ο δικός μου Ελληνισμός είναι τελείως διαφορετικός. Είναι ο Ελληνισμός που βγάζει το ψωμί του με τα χέρια του, ζώντας ως καλλιεργητής και φρουρός τής γης του. Είναι ο Ελληνισμός που κτίζει ναούς, μορφωτικά ιδρύματα, χώρους εργατικής δημιουργίας, τέχνες και επιστήμες, δροσίζοντας την ψυχή τού λαού και αναγείροντας το Έθνος εκ νέου ως αυτάρκες, οικουμενικό και επομένως κραταιό. Είναι ο Ελληνισμός που θαυμάζει τον πολιτισμό των Πατέρων του, φροντίζοντας να φανεί ανώτερος των περασμένων γενεών φτιάχνοντας καλύτερο τον δικό του πολιτισμό. Ο Έλλην που άρχει τής Οικουμένης και δεν άρχεται, που θρησκεύεται και δεν πανθρησκεύεται, που σώζει και δεν σώζεται.

Τα Άπαντα τού μεγάλου εθνικιστή και μαχητή διανοητή τού Ελληνισμού Ίωνα Δραγούμη υπήρξαν για μένα το πρώτο και ισχυρότερο ιδεολογικό ερέθισμα προκειμένου να διαμορφώσω την δική μου προσωπικότητα και την στρατηγική μου. Ρητορεία, φλογερή ψυχή, φλογερή πένα, ταύτιση τού ατόμου με τον Ελληνισμό.

Είναι αυτό που ονομάζω Προπαγάνδα τού Έθνους. Κάθε Έλλην όπου γης και μια Ελλάδα. Κάθε Έλλην έχει ιερό χρέος να πει και να αποδείξει στον ίδιο πως από αυτόν και μόνον εξαρτάται η σωτηρία τής Πατρίδος. Να μην συρθεί από την παρακμή τού καιρού και των ψυχών στην δική του παρακμή, αλλά να σύρει έξω, στο φως το δικό του τις ψυχές, τούς ομοαίματους αδερφούς του προς την ακμή τής δικής του ολόδροσης ελληνικότητας.

Δεν είσαι μια ασημαντότητα μέσα σε μια στιγμή. Είσαι ο διαρκής και διαχρονικός Ελληνισμός, από το λυκαυγές τής ανθρωπότητας έως τής συντέλειας των αιώνων. Είσαι ο μάρτυρας που πιστοποιεί το μεγαλείο τής Ελληνικής Φυλής και ο συνεχιστής γενιάς ηρωικής. Τα δε εθνικά θέματα τής Πατρίδος μας σαν άλλοτε είναι το έναυσμα που κάνει την μεγάλη διαφορά. Την διαφορά από την αναγέννηση τής Ελληνικής Φυλής εφόσον εγερθεί επαναστατικά ή τού αιώνιου θανάτου αν εξακολουθήσει να σκύβει το κεφάλι.

Αν σώσουμε την Μακεδονία έλεγε ο Ίων Δραγούμης και μετέπειτα ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα. Σήμερα λέγω πως αν σώσουμε την Θράκη από τα τουρκικά και σιωνιστικά και προδοτικά φίδια, η Θράκη θα μάς οδηγήσει ως ορθάνοικτη πύλη στο μεγαλείο τής νέας Ρωμανίας. Αν οδηγήσουμε τον πλούτο τής γης να συναντήσει τον πλούτο τής ψυχής, αν γίνουμε από καταναλωτές εργάτες, από εργάτες άρχοντες τού Έθνους και από άρχοντες γενούμε πολεμιστές τού Έθνους, όλα μαζί σε μια ενιαία φύση, αν δούμε τα κοινωνικά και τα εθνικά μας ζητήματα ως μια αδιαίρετη συνέχεια, τότε η Ελλάς θα γενεί το φώς τού κόσμου όλου.

Οι λογισμοί και τα σχέδια ρίχνονται τώρα μέσα στο πεδίο τής μάχης, τής καθημερινής και τής εθνικής μάχης. Η οδός τής Ελληνικής Φυλής είναι εθνική και όχι πολιτική. Όπως ακριβώς είναι η φύση τού Ελληνισμού. Αίμα και Πνεύμα, Πνεύμα και Πίστη. Δεν είμαστε καταναλωτική οχλομάζα. Είμαστε Απόστολοι και Εκπολιτιστές Δυνάμεως και Αλήθειας εκ τής Νέας Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος ορμώμενοι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: