ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΚΟΥΜΑ, ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ 12-8-2018.

Τάσος Ισαάκ, 24 ετών, δολοφονήθηκε 11 Αυγούστου τού 1996. Σολωμός Σολωμού, 26 ετών, δολοφονήθηκε 14 Αυγούστου τού 1996. Αριστοτέλης Γκούμας, ετών 37, δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου τού 2010.

Μάρτυρες και Ήρωες γεννάς από το λυκαυγές τής ανθρωπότητας ίσαμε τις μέρες μας, ω πανώρια Ελληνική Φυλή. Και ο Αύγουστος πυρακτώθηκε από το αίμα τριών παλικαριών τού προσωρινά αλύτρωτου Ελληνισμού σε Κύπρο και Βόρειο Ήπειρο. Αγών κατά τού Τούρκου εισβολέα δόθηκε από την Ομοσπονδία των Κυπρίων Μοτοσυκλετών, με αφετηρία τη Γερμανία και τερματισμό την Κερύνεια και το οδόφραγμα τής Δερύνειας Αμμοχώστου στα 1996. Ο Τάσος Ισαάκ ποτίζει με το αίμα του την γη των προγόνων του και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί ο ξάδερφός του Σολωμός Σολωμού. Αγών αξιοπρέπειας δόθηκε και από τον ελεύθερο Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα για την υπεράσπιση τού δικαιώματός του να μιλάει την ελληνίδα μητρική του γλώσσα.

Ο Έλλην δεν προσκυνά. Πολεμά. Ο Έλλην δεν ποδηγετείται. Ποδηγετεί. Ο Έλλην δεν εκλιπαρεί. Κατακτά. Ο Έλλην δεν μαντρίζεται. Ξεσηκώνει. Κάμει το Αίμα του λάβα που καίει στους αιώνες. Ο Έλλην δεν εγκαταλείπει ποτέ και με κανένα τίμημα την εθνική του ταυτότητα. Λέγει αντρίκια ότι τη γλώσσα μού έδωσαν Θεία, Ελληνική. Η καταγωγή μου ελληνική, τραχιά και ανυπότακτη. Τούτες οι ιερές παρακαταθήκες άνδρωσαν και σμίλευσαν τούς σύγχρονους ήρωες τής Φυλής μας που θέριεψαν το δέντρο τής λευτεριάς, ώστε ταχιά να φέρουμε σε Κύπρο, σε Βόρειο Ήπειρο και πάσα προσωρινά αλύτρωτη πατρίδα τα λάβαρα τής Μεγάλης και Αυτοκρατορικής μας Ελλάδος.

Στις 11 Αυγούστου 1996, λίγους μονάχα μήνες μετά την θυσία των Ηρώων των Ιμίων, η αντικατοχική πορεία των Κυπρίων Μοτοσυκλετών εγγίζει τον τερματισμό στο οδόφραγμα τής Δερύνειας. Οι τουρκικές κατοχικές αρχές απειλούν ότι θα ανοίξουν πυρ. Οι κυπριακές αρχές κάνουν λόγο για κίνδυνο προέλασης των Τούρκων και προσπαθούν να πείσουν τούς διαδηλωτές να μην προχωρήσουν στο εγχείρημα. Όμως οι τολμηρές ψυχές κάποιων αληθινά ελληνόψυχων δεν πείθονται και δεν κάμπτονται. Φτάνουν στη συνάντηση με την ιστορία. Τούρκοι στρατιώτες και κατοχικοί παρακρατικοί επιτίθενται στα αδέρφια μας. Ένας Έλλην δέχεται επίθεση και ο Τάσος Ισαάκ σπεύδει σε βοήθειά του. Οι Τούρκοι χτυπούν λυσσαλέα τον Τάσο με πέτρες, ρόπαλα και λοστούς έως θανάτου.

Τρεις ημέρες μετά, στις 14 Αυγούστου, ημέρα μνήμης τής ελληνικής αντιστάσεως στον Αττίλα 2, μια ομάδα διαδηλωτών κατευθύνεται στο οδόφραγμα τής Δερύνειας για να αποτίσει φόρο τιμής στον Τάσο Ισαάκ, καταθέτοντας στον τόπο τού μαρτυρίου στεφάνια και λουλούδια. Οι Τούρκοι κατοχικοί αντιδρούν εκ νέου, πετροβολώντας τούς Έλληνες διαδηλωτές. Ένας εκ των αδερφών μας, ο ξάδερφος τού Τάσου Σολωμός Σολωμού αποφεύγει τούς κυανόκρανους τού ΟΗΕ και ανεβαίνει στον ιστό που βρίσκεται η σημαία τής τουρκικής κατοχής για να την κατεβάσει. Δέχεται τα πυρά των εχθρών τής πατρίδος του και πέφτει νεκρός από το χτύπημα σφαίρας στο λαιμό του. Οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού είναι γνωστοί. Μηνύσεις γίνονται, εντάλματα συλλήψεων βγαίνουν και κανείς Τούρκος δεν τιμωρείται.

Είναι 12 Αυγούστου τού 2010 και βρισκόμαστε στην ηρωική Χειμάρρα που έχει γράψει χρυσές σελίδες δόξης, όπως και ολάκερος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός για τη λευτεριά τής γης του. Ο Αριστοτέλης Γκούμας βρίσκεται σε μια παραλιακή καφετέρια τής γενέτειράς του με φίλους του, μιλώντας στην μητρική του ελληνική γλώσσα. Επτά Αλβανοί τον πλησιάζουν με άγριες διαθέσεις, κάποιοι λένε πως ήταν και οπλισμένοι, και τού ζητούν τον λόγο επειδή μιλάει ελληνικά. Ο Αριστοτέλης τούς απαντά ότι αυτή είναι η γλώσσα των προγόνων του. Ο καυγάς αποτρέπεται. Όμως οι Αλβανοί φονιάδες ακολουθούν με το αυτοκίνητό τους τον Αριστοτέλη που επιστρέφει στο σπίτι του με μηχανή. Τον εμβολίζουν, τον πατούν πεσμένο με το αυτοκίνητο και κάνοντας όπισθεν, τον πατούν δεύτερη φορά. Ο Αριστοτέλης Γκούμας, πιστός στα Πάτρια, φεύγει από τη ζωή. Οι δολοφόνοι εντοπίζονται, αλλά οι ποινές είναι γελοίες.

Ισαάκ, Σολωμέ και Γκούμα, δεν σάς ξεχνούμε ποτέ. Έναν Ιερό Όρκο έχουμε δώσει άπαντες οι Μαχητές τού Αληθινού και Πλέριου Ελληνισμού. Θα συνεχίσουμε τον Ιερό Αγώνα σας, φτάνοντας στην απόλυτη νίκη που σάς αξίζει και σάς αφιερώνουμε. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!! Βόρειος Ήπειρος, Κύπρος και πάσα αρχέγονη γη μας, λεύτερη και ελληνική!!!




ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: