ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΙΑ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΕΛΛΑΣ


ΑΘΗΝΑ 29-1-2019.

Γράφει ο Σπυρίδων Κ. Καραχάλιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα».

Αν δύο ή δέκα έχουν ομόνοια μεταξύ τους, δεν είναι πλέον ένας, αλλά ο καθένας από αυτούς γίνεται δεκαπλάσιος. Και θα βρεις στους δέκα τον ένα και στον ένα τούς δέκα. Ιερός Χρυσόστομος.

Η ομαδικότητα ενός έθνους είναι η αποτελεσματικότερη άμυνα και η ιδανικότερη συνθήκη για την ισχυροποίηση τής προσωπικότητάς του. Ενότητα, ομοψυχία, συναντίληψη, ταύτιση σκοπών πολίτη και πολιτείας, μαχητικότητα, κοινή εργασία, ταύτιση έθνους και πολίτη. Όλα αυτά τα υψηλά ιδανικά ταυτόχρονα και αδιαιρέτως είναι ο Ελληνισμός μας. Και η Ελλάς είναι μια αδιάσπαστη φάλαγγα Ελλήνων.

Ο Ιερός Χρυσόστομος είχε πει την χρυσή και ανεκτίμητης αξίας ρήση ότι αν δύο ή δέκα έχουν ομόνοια μεταξύ τους, δεν είναι πλέον ένας, αλλά ο καθένας από αυτούς γίνεται δεκαπλάσιος. Και ακόμη είπε ο Άγιος ότι θα βρεις στους δέκα τον ένα και στον ένα τούς δέκα. Είναι η εφαρμογή τής διαχρονικής ελληνικής φιλοσοφίας ότι η ισχύς προκύπτει εν τη ενώσει. Ο ένας αδερφός ασπίδα τού αδερφού του και δόρυ τής παρατάξεως των πολιτών – οπλιτών, τόσο στο πεδίο τής μάχης όσο και ενάντια στην τυραννία, για την επικράτηση τού δικαίου ενάντια σε εισβολείς και τυράννους.

Μα το λέει ακόμη και η ίδια η φύση με τούς αδιατάρακτους νόμους της. Μία βέργα μονάχη εύκολα λυγίζει μπροστά στον μανιασμένο άνεμο και σπάει. Πολλές βέργες μαζί μετατρέπονται σε μια και ενιαία μάζα που αντέχει σε όλες τις πιέσεις τού καιρού. Όσες φορές ο Ελληνισμός υπέστη απειλή αφανισμού, πάντοτε ο εκάστοτε εχθρός προσπαθούσε να διαρρήξει την ενότητα τής Φυλής μας, σκορπίζοντας ανήθικους, προδότες και διχαστές με ξένα ήθη και σκοπούς ανάμεσά μας. Όσες πάλι φορές ο Ελληνισμός μας ανθοβόλησε τη γη του, έφτιαξε πολιτισμούς και τράνωσε αυτοκρατορίες, το έκαμε ζώντας και ενεργώντας ως ένα Σώμα.

Τον Ελληνισμό ενωμένο είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να τον νικήσει κανένας, ανεξαρτήτως οπλισμού ή πλήθους βαρβάρων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενιαίου κώδικα αξιών και η εθνοφυλετική συνοχή. Να είναι ελληνικό και ισχυρό τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα, ομοουσίως και αδιαιρέτως. Η Πίστη στη δημιουργία τού Θεού και η εθνική συνείδηση δίδουν κατεύθυνση και εντολή στον άνθρωπο και τα πεπραγμένα του. Η παράλληλη κίνηση τής βιοθεωρίας και τής κοσμοθεωρίας στη λειτουργία των οργανικών μονάδων τής Εθνικής Κοινότητος οδηγεί στην προάσπιση τού προϊόντος τής εργασίας τους από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Κάθε πολίτης έχει την δική του μοναδική συμβολή μέσα στην κοινωνική διεργασία, τόσο με την διάπλαση τού χαρακτήρα των οικείων του όσο και με την εργασία που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο. Ο καθένας πολίτης χωριστά ίσως επιβιώσει για περιορισμένο χρόνο, όμως η Εθνική Κοινότητα είναι ένα οργανικό σύνολο, ένα συλλογικό βιολογικό σώμα που χρειάζεται την άρτια λειτουργία όλων των μελών της προκειμένου να προκόψει, να παράξει, να βαδίσει εμπρός, να ζήσει αιώνια μέσα στον ιστορικό χρόνο. Και την ίδια ακριβώς στιγμή το Έθνος χρειάζεται τούς δίκαιους πολίτες τής κοινωνίας των αρίστων που θα προσθέσουν αξία στους συμπολίτες τους και δεν θα αφαιρέσουν ζωές και αξίες.

Το Ελληνικό Έθνος δεν είναι είδος ανταλλάξιμο στο παγκόσμιο εμπορείο, δεν είναι εταίρα ξένης χλιδής μήτε βάρβαρος εσμός πολυεθνικών στρατών. Δεν πουλάμε γη για γρόσια, δεν πουλάμε αξιοπρέπεια με το φόρεμα χρυσών χειροπεδών και δεν μετατρεπόμαστε σε αποθήκη ψυχών. Σεβόμαστε το έργο και τούς αγώνες των περασμένων, φτιάχνοντας περισσότερο έργο με την ίδια αγωνιστικότητα, φρουρούμε την Πολιτεία και την κάνουμε εργαστήρι και πολεμίστρα που τυλίγει με το πολιτισμικό της φως την πλάση. Και την ίδια στιγμή σεβόμαστε τούς άλλους λαούς, μηδέποτε ταράζοντας και εκβάλλοντας αυτούς από τις εστίες τους.

Πρέπει όμως να έχεις χτίσει πολιτείες και πολιτισμούς και θεοσέβεια μες την ανθρωπότητα, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις την θεία νομοτέλεια και τον ανθρώπινο ψυχισμό. Να αγαπάς τον άνθρωπο και το δίκαιο. Τότε συντείνεις στην μοναδικότητα τού κάθε έθνους και συνδράμεις στην καλή κοινωνία των εθνών, φτιάχνοντας πρώτα απ’ όλα τον Οίκο τής δικής σου Φυλής με την αρτιότητα και την αυτάρκεια των προσκυνημάτων και των πολιτών τού Κράτους τής Φυλής σου. Αυτό ακριβώς είναι η Ιερή και Μεγάλη Ελλάς. Ο θεμελιωτής πολιτειών και πολιτισμών που όσο κι αν γίνηκαν αργότερα κράτη, φέρουν πάντα ελληνική σφραγίδα.

Ο Ελληνισμός μας είναι δύναμη ελευθερίας και αυτόβουλης ανάπτυξης. Θωρακοφόρο και Σπορέας Δημιουργίας. Είναι όμως επιπλέον ο φύλαξ τής πλάσης και τής Φυλής του από κοινού. Πολλές φορές εφόρμησαν κατά πάνω μας στρατοί και χρηματάνθρωποι. Τώρα όμως το σκοτεινό αυτό νέφος επελαύνει για να στήσει μια παγκόσμια σατανική τυραννία, χτυπώντας Χριστιανισμό και Ελληνισμό. Και η απάντηση είναι η σύμπτυξη τής Φυλής μας σε μια και μόνη φάλαγγα πολεμιστών που θα αποτινάξει από το Κράτος μας και την γεωπολιτική αυλή μας επιβήτορες, βαρβάρους και ψευτοσυμμαχικές συνευρέσεις.

Πατρίς μας είναι η Ελλάς και όχι κάποια ευρωπαϊκή ή παγκόσμια ένωση. Το Κράτος μας είναι Εθνικό, ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες, δεν συρρικνώνεται και διεκδικεί πάσα ελληνική κοινότητα που σκλαβώθηκε στην ευρεία γεωπολιτική ζώνη τού Έθνους μας. Η Πίστη των Πατέρων μας είναι η Ορθοδοξία που μάς κληροδότησε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μας και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα τής νομικής υποστάσεως τού Εθνικού μας Κράτους. Σύμμαχός μας πρώτος και κύριος είναι ο πλέριος ανά την οικουμένη και τω κράτει ημών Ελληνισμός. Και ανάπτυξη φτιάχνουν μοναχά χώματα και ύδατα και χέρια ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: