ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


ΑΘΗΝΑ 14-1-2019.

Η Καλλιθέα μας είναι μια από τις πόλεις της πατρίδος μας που διαθέτει πυκνή παρουσία του προσφυγικού ελληνισμού από τις αλησμόνητες και αλύτρωτες πατρίδες μας, κυρίως της Ιωνίας και του Πόντου μας, που κατέφυγαν στην ελεύθερη Ελλάδα. Αδέρφια μας που εργάστηκαν προσφέροντας στην πόλη μας ανάπτυξη και πολιτισμό. Από μικρά παιδιά έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές μαζί μας και έχουμε γνωρίσει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που κράτησε ζωντανές τις μνήμες και τις θυσίες ενός τόπου που ήταν, είναι και θα ξαναγίνει ελληνικός. Η ιστορία είναι κανδήλα που φωτίζει τα χνάρια και δείχνει πάντα στον άνθρωπο τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Η δημοτική μας παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα» καταθέτει ως φόρο τιμής και μνήμης των ηρωικών γενεών αλλά και αναγνώρισης του έργου και της συμβολής στη ζωή της πόλης μας των συμπολιτών μας, τόσο του ποντιακού όσο και του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, την εξής εισήγηση θεσμικών προτάσεων:
1)Θεσμοθέτηση κεντρικής Εκδηλώσεως Μνήμης Ποντιακού Ελληνισμού που θα λαμβάνει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
2)Μετονομασία κεντρικής οδού και συγκεκριμένα της οδού Δημοσθένους σε Οδό Ποντίων Ηρώων.
3)Ανέγερση Μνημείου Ποντίων Ηρώων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Οδού Ποντίων Ηρώων.
4)Ίδρυση Μουσείου Ποντιακής Ιστορίας που θα περιλαμβάνει κειμήλια, ενδυμασίες, γραπτές πηγές και πάσα άλλη αναφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό.
5)Ειδική μνεία στη θυσία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και της πάντοτε ελληνικής Βορείου Ηπείρου μας με την ανέγερση Μνημείου Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 

ΜΕ ΤΙΜΗ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ Κ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: