ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΘΗΝΑ 15-10-2019.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Στην πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν μόνιμες συμμαχίες. Υπάρχουν μονάχα μόνιμα κρατικά συμφέροντα. Το δίκαιο και η ιστορία γράφονται από τούς νικητές των διεθνών συγκρούσεων. Τις συμμαχίες τις συγκροτούν τα δυνατά έθνη, την ίδια ώρα που τα αδύναμα προτεκτοράτα υποτάσσονται, δίδοντας γη και ύδωρ στους εμπόρους των εθνών.

Οι συμμαχίες προσδιορίζονται από τούς έχοντες οικονομική και στρατιωτική ισχύ εταίρους. Η γεωστρατηγική ισχύς και η γεωπολιτική υπεροχή προσδιορίζουν την στρατοπέδευση των συμμάχων με βάση κοινά συμφέροντα και κατόπιν κοινές αξίες. Τα δε σύνορα δεν θεωρούνται ποτέ δεδομένα. Δεν υπάρχουν μόνιμα σύνορα. Ο δίκαιος υποχρεούται να γίνει δυνατός ώστε να επιβάλλει τα νόμιμα σύνορα, συντρίβοντας το θράσος τού παράνομου εισβολέα.

Η συμμαχική πολιτική καθίσταται επιπλέον ευμετάβλητη στον έσχατο καιρό τής παγκοσμιοποίησης που ζούμε, διότι ο σιωνιστής εχθρός εισέρχεται σε διάφορα κρατικά στρατόπεδα και πολεμά με πολυπολιτισμική πανσπερμία το εθνικό κράτος. Οι αντίπαλοι καθορίζονται με πρόσθετο προσδιοριστικό παράγοντα την θετική ή αρνητική τους θέση απέναντι στην επιδιωκόμενη ασύνορη παγκόσμια διακυβέρνηση.

Τα κυρίαρχα λοιπόν συμμαχικά στρατόπεδα είναι από την μια πλευρά τα εθνικά κράτη, τα κράτη με συμπαγή εθνική και φυλετική ταυτότητα και από την άλλη πλευρά τα πολυεθνικά και αποικιακά κράτη. Είναι από την μια πλευρά τα κράτη που έχουν βαστήξει ακέραιη την εθνική και πολιτισμική τους κυριαρχία. Και είναι από την άλλη πλευρά οι γεωπολιτικές γωνιές με τα ανοικτά σύνορα που προσδένουν τούς ντόπιους πληθυσμούς στις ορέξεις και τις εντολές εποικιστών και κερδοσκόπων.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν συσχετίζονται εκ των προτέρων η συμμαχική πολιτική και η εθνική κυριαρχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σημερινές εταιρικές συνθήκες. Το κυρίαρχο ωστόσο περιβάλλον είναι διαχρονικό. Είναι η συναλλαγή με βάση τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις διεθνείς μεταφορές και τις ενεργειακές πηγές. Και όποιος είναι ελαστικός στις προσφορές του, μεταβάλλει τις διεθνείς ισορροπίες.

Στην γεωπολιτική γωνιά τού Αιγαίου και τής Ανατολικής Μεσογείου, ελαστικός γεωπολιτικός παίκτης αναδεικνύεται η Τουρκία. Η διείσδυση τού νεοταξικού παράγοντα στην περιοχή για την πολιτική και οικονομική κηδεμονία δημιουργεί περιβάλλον μεταβολής συνόρων στα κράτη τής περιοχής.

Οι νεοταξίτες θέλουν τον σχηματισμό ενός βολικού μορφώματος στην υπηρεσία τους. Η Συρία ελέγχεται από τη Ρωσία που έχει ικανή πρόσβαση στον κουρδικό παράγοντα, ενσωματωμένο στο συριακό κράτος. Οι ΗΠΑ, θέλοντας τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν, εγκαταλείπουν πλέον τούς Κούρδους και ευνοούν την γενομένη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων προκειμένου να διαλύσουν τη Συρία. 

Στην αρχή η Τουρκία είχε προσεταιριστεί τη Ρωσία, προσδοκώντας την εξισορρόπηση προς δυσμάς των όποιων απωλειών εξ ανατολάς σε εδάφη και κυριαρχία. Τώρα όμως επανακάμπτει στον αμερικανικό άξονα, επιθυμώντας να επεκταθεί προς ανατολάς και να εξαλείψει τον κουρδικό κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι συντηρούν τις βλέψεις τους σε βάρος τής Ελλάδος μας και των θερμών υδάτων μας με την προώθηση των λαθρομεταναστών και τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες με τη συνοδεία πολεμικών σκαφών σε Ανατολικό Αιγαίο και Κύπρο. Όσοι προσδοκούν στην εθνικά και οικονομικά υποθηκευμένη Πατρίδα μας μόνιμα συμμαχικά οφέλη, λαμβάνουν μια χαρακτηριστική απάντηση στην πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας τού αμερικανού υπουργού εξωτερικών.

Οι αμερικανοί προσφέρουν στην Ελλάδα μια στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Φαινομενικά προτάσσουν μια ασπίδα προστασίας στη Θράκη μας. Επί τής ουσίας αποκτούν πρόσβαση στα θερμά ενεργειακά μας πεδία και μάς θέτουν στο μάτι τού κυκλώνα έναντι τού εθνικού συμμαχικού στρατοπέδου τής Ρωσίας και των εταίρων της. Οι αμερικανοί ζητούν κι άλλες συμμαχικές βάσεις, ενώ απέναντι στο ζήτημα των σε βάρος μας τουρκικών προκλήσεων, τάζουν «προστασία» άνευ παροχής εγγυήσεων!!!

Η Ελλάς οφείλει να επιλέξει τη συμμαχική της πολιτική με γνώμονα τον δικό της εθνικό στρατηγικό σκοπό. Οφείλουμε να αποσυνδέσουμε την οικονομική πολιτική από την δέσμευση τής εθνικής μας κυριαρχίας. Να συνδέσουμε την οικονομική αναδιάταξη με την εθνική αξιοποίηση των ενεργειακών γεωφυσικών μας πόρων. Να ενισχύσουμε τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό και την εθνική μας άμυνα. Να αποδιώξουμε ξένα αγκάθια από τα πλευρά μας.

Η Ελλάς πρέπει να συνάψει συμμαχικές σχέσεις πολλαπλών ταχυτήτων και ανοικτών οριζόντων. Σκοπός μας είναι η αποφυγή αναμίξεως σε μια ξένη σύγκρουση και ταυτόχρονα το κτίσιμο μιας αδιαπέραστης γεωπολιτικής ζώνης που θα απομακρύνει κάθε εχθρικό κίνδυνο σε βάρος μας. Βαστούμε τα ενεργειακά κλειδιά σε χέρια και γη ελληνική. Έχουμε υψηλά αποθέματα, έλεγχο των μεταφορών και ελληνικές πατρίδες προσωρινά σκλαβωμένες με ελληνικούς πληθυσμούς ολόγυρα των εθνικών μας συνόρων που διεκδικούμε και οφείλουμε να τις λευτερώσουμε.

Εθνικοποίηση των φυσικών μας πόρων και περασμάτων. Σύμπτυξη συμμαχίας με την ηγετική πρωτοβουλία τής Ελλάδος. Δημιουργία ενός γεωπολιτικού πλαισίου νέων συνόρων μιας Ελλάδος Μεγάλης επάνω σε προσυμφωνημένη αποδοχή διεκδικήσεων από τούς εταίρους μας. Ελληνικό Κράτος εθνικό, ισχυρό, στρατιωτικό. Η Μητροπολιτική Ελλάς να λειτουργήσει σε κοινό άξονα με την Ελληνική Ομογένεια. Η Ελλάς θα ζήσει οπωσδήποτε ως Ορθόδοξη και Εθνικιστική Μεγάλη Δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: