ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΘΡΑΚΗ. Η ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ΑΘΗΝΑ 17-3-2008.

Διανύουμε μια χρονική περίοδο που το κράτος μας βρίσκεται σε κατάσταση αφασίας.
H ασφάλεια των πολιτών και η εθνική ομαλότητα και κυριαρχία διακυβεύονται χάριν μιας αβέβαιης πολιτικής συναινετικών διαδικασιών. Συναίνεση που προσδίδει μια τάση υποχωρητικότητας στις ορέξεις του Σιωνιστικού Νεοταξισμού για την διαμόρφωση ενός νέου χάρτη στη ιστορική και πολύπαθη Χερσόνησο του Αίμου.

Eνώ η Μακεδονία Μας, που εξακολουθεί να βάλλεται, είναι η Κεντρική Πύλη γενικού ελέγχου των βαλκανικών δρώμενων, η Θράκη είναι το πέρασμα που συνδέει την Ελλάδα με την καθ’ ημάς Ανατολή που αποτελεί ιστορικό γεωγραφικό χώρο για το Έθνος μας. Εκεί η Πατρίδα μας άφησε μια άλλη καθαρή Ελλάδα που λέγεται Αν. Θράκη, Ιωνία και Πόντος, δέσμια βάρβαρων κατακτητών και στην οποία χρωστάει πάρα πολλά. Η Ανατολή αποτέλεσε την φυσική προέκταση του Ελληνικού Έθνους και απέκτησε παράλληλα την πολιτιστική της φυσιογνωμία που την πολιτογράφησε ως αναπόσπαστο τμήμα της Εθνικής μας Κοινότητος. Η Θράκη θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την προς Ανατολάς εθνική μας ολοκλήρωση. Δικαίως την αποκαλούμε ως την προς Ανατολάς Πύλη του Ελληνισμού. Δυστυχώς ατυχείς συγκυρίες, αποτυχημένοι πόλεμοι και ανίκανες πολιτικές ηγεσίες οδήγησαν στην τουρκική κατοχή την Αν. Θράκη μας, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το τερατούργημα που μάθαμε στο σχολείο ως «ευρωπαϊκή» Τουρκία.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο κατεχόμενο τμήμα, αλλά εντοπίζεται πρωτίστως τούτη την ώρα στην Ελεύθερη Δυτική Θράκη που παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Η κυριότερη ιδιαιτερότητα είναι η σύζευξη του χριστιανικού με το μουσουλμανικό στοιχείο σε μια σχέση που διατηρεί εν μέσω παρεμβαλλομένων εμποδίων την ελληνικότητά της. Μια πραγματικότητα που ισχύει πέρα από σκοπιμότητες και ενισχύεται από τα ιστορικά και φυλετικά δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως. Ανάμεσα στην ελληνική μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης πρωτεύουσα και κυρίαρχη θέση κατέχουν οι Πομάκοι. Είναι γηγενείς κάτοικοι, απόγονοι του αρχαίου θρακικού λαού των Αγριάνων και έχει καταγραφεί ιστορικά η άποψη ότι υπήρξανε ιππομάχοι στρατιώτες που ακολούθησαν τον Μέγα Αλέξανδρο στην εκστρατεία του στα βάθη της Ανατολής. Η αλήθεια είναι γνωστή και παραδεκτή από τους ίδιους τους Πομάκους. Οι άξιοι αυτοί αδελφοί μας, που το ελληνικό κράτος έχει αφήσει έκθετους κυρίως στην τουρκική προπαγάνδα, αποτελούν το φυσικό προκεχωρημένο φυλάκιο και τη δύναμη αποτροπής της εχθρικής επιβουλής στα ακρώτατα όρια της Ελλάδος ως γνήσιοι ακρίτες μαζί με τους Χριστιανούς Θράκες που νοιώθουν ομοίως τον ασφυκτικό κλοιό των Τούρκων με διάφορους τρόπους.

Η είσοδος τουρκικών τραπεζικών ιδρυμάτων ενισχύει σοβαρά το υλικό σκέλος της εχθρικής προπαγάνδας και τις απόπειρες εξαγοράς συνειδήσεως. Οι εγκάθετοι του προξενείου της Κομοτηνής και οι Γκρίζοι Λύκοι αλωνίζουν σε μια εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου και εκβιασμού προκειμένου να εκμαιεύσουν μια επίπλαστη τουρκικότητα. Από κοντά συνδράμουν στο ανόσιο έργο οι πράκτορες της ΜΙΤ και οι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβερνήσεως που όποτε επισκέπτονται την Θράκη συμπεριφέρονται σαν να απευθύνονται σε οπαδούς τους. Οι παράνομες τουρκικές ενώσεις βάσει δικαστικών αποφάσεων, όπως αυτή της Ξάνθης, οι διάφορες συναφείς «συμβουλευτικές» επιτροπές, οι τουρκικές ενώσεις που παράτυπα έχουν συσταθεί στις έδρες διεθνών κέντρων αποφάσεων που εν πολλοίς τους αβαντάρουν, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλέγμα προβληματικής συνύπαρξης με επιδιωκόμενο σκοπό τη δημιουργία μιας υπερδιογκομένης δήθεν τουρκικής κοινότητος που χρήζει προστασίας και αναδείξεως. Ακόμη και ανεξαρτητοποιήσεως, όπως ονειρεύονται οι κοντοί νόες των τουρκομογγολικών κεφαλών. Έτσι ερμηνεύεται και η δημιουργία σημαίας της αυτοαποκαλούμενης « Τουρκικής Δημοκρατίας της Δ. Θράκης».

Στη συνομωσία των λύκων της μογγολικής στέπας συμπράττουν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε που εκπέμπουν στη Θράκη Μας αλλά και κάποιοι αιρετοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που προβαίνουν σε έκφραση αιρετικών απόψεων. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο αντινομάρχης της Ροδόπης, Μεχμέτ Δεβετζήογλου, ο οποίος συστήνεται ως αντινομάρχης της Γκιουμουρτζίνας, που σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TRT μίλησε για τα προβλήματα των «Τούρκων» της Θράκης και κατονόμασε τον Αττίλα ως « ειρηνική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974». Αν συνυπολογίσουμε την εγκατάλειψη της Θράκης Μας στο σύνολό της από την Ελληνική Πολιτεία σε ζητήματα βασικών υποδομών, αλλά και τις γινόμενες υποχωρήσεις, όπως στο ζήτημα της διαχείρισης των βακουφίων, την στιγμή που τα αντίστοιχα ελληνικά κληροδοτήματα του Πατριαρχείου μας και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα υφαρπάζονται από το τουρκικό κράτος, τότε το συμπέρασμα είναι δυσάρεστο για τα μελλούμενα στην περιοχή. Αν θυμηθούμε και το περιστατικό με τη δασκάλα στο Πομακοχώρι Μέγα Δέρειο κα. Χαρά Νικοπούλου που είχε δαρθεί από μουσουλμάνο και κάποιοι επιδιώκουν να την απομακρύνουν από το χωριό γιατί απλά διδάσκει Ελληνικά γράμματα σε παιδιά Ελλήνων μουσουλμάνων, τότε η κρατική ολιγωρία αποκτά χαρακτήρα δειλίας και μειοδοσίας.

Το παρήγορο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι οι τραμπουκισμοί και τα δέλεαρ δεν πιάνουν τον τόπο που θα ήθελαν οι Τούρκοι, οι δε Θράκες ανεξαρτήτως θρησκεύματος τηρούν ως κόρη οφθαλμού την ελληνικότητά τους. Όμως η επιμονή του εχθρού ενισχύει την προπαγάνδα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνές. Το state department έκανε λόγο πάλι για ψευδομειονότητες, ενώ οι Τούρκοι και τα σιωνιστικά αφεντικά τους ονειρεύονται νέα κοσσυφοπέδια. Οι Έλληνες Εθνικιστές όμως θα τους κόψουνε τη φόρα μέσα από μια Νέα Ελλάδα. Έσσεται ήμαρ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: