ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΘΗΝΑ 24-3-2008.

Λέει μια γνωστή ιστορική ρήση ότι η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Η πραγματικότητα πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη και τα έργα να είναι δηλωτικά της ειλικρίνειας των λόγων. Διαφορετικά η εικόνα που εκπέμπεται είναι αποτέλεσμα ενός παραμορφωτικού φακού. Ή η τιμιότητα είναι μέρος μιας κακόγουστης σκηνοθεσίας και δεν υπήρξε ποτέ ή βρισκόμαστε μάρτυρες μπροστά στο βιασμό της ιστορικής αλήθειας και των ηθών της κοινωνίας.

Αναμφίβολα η Ελλάς βρίσκεται στριμωγμένη στην γωνία της διεθνούς περιφρόνησης και διάγει βίο παρατεταμένης παρακμής. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την εμφάνιση των αντιπροσώπων μας και τη στρεβλή συμπεριφορά τους στα θεσμικά όργανα και τα διεθνή κέντρα αποφάσεων. Συμπεριφορά που προσβάλλει την πάνδημη βούληση των Ελλήνων επί των ζωτικών εθνικών ζητημάτων, παρερμηνεύει τις αποφάσεις του Έθνους όπως τις εκφράζει πηγαία και γνήσια ο λαός μας και οδηγεί τις εξελίξεις σε ένα προμελετημένο πολιτικό ναυάγιο. Είναι σαφής η έλλειψη πρωτοβουλιών, η απουσία χάραξης εθνικού σχεδίου και η προσφορά αλλότριας εκδούλευσης τού κατ’ ευφημισμό Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι η πρόσδεση της εξωτερικής μας πολιτικής στο εξόχως μισελληνικό άρμα του απεχθούς Νεοταξισμού. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχτούμε τις υποτιθέμενες συμβιβαστικές πρωτοβουλίες που ασκούνται στο Σκοπιανό από ατλαντικά κέντρα αποφάσεων σ’ ένα ζήτημα που υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι τουλάχιστον διαστροφικό και αυτοκτονικό να συναλλασσόμαστε για τα εθνικά μας ζητήματα και τις σχέσεις μας απέναντι σε επίδοξους εισβολείς με διαμεσολαβητές εκείνους που τολμούν να αναφέρονται σε ανύπαρκτες μειονότητες επί ελληνικού εδάφους. Και φυσικά η εξωτερική πολιτική της χώρας ασκείται μόνον από Έλληνες και προς όφελος της Ελλάδος. Οτιδήποτε άλλο είναι ανεπίτρεπτο και οποιαδήποτε παραχώρηση συνιστά προδοσία.

Δυστυχώς τα βήματα της υποτέλειας και της εγκατάλειψης συνεχίζουν να σέρνουν την πατρίδα μας σε ατραπούς πολιτικής ήττας και ομηρίας. Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τα πάντα κινούντο στον αστερισμό της αποδοχής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτό επιδίωξε να περάσει η πολιτική ηγεσία της χώρας μας προς τον λαό ως επιλογή ελληνικής επιτυχίας. Μέχρι να αποδειχθεί όμως ότι και αυτή η μειοδοτική κατεύθυνση γεωγραφικού χαρακτήρα μπορεί να δώσει τη θέση της σε ακόμη χειρότερες πολιτικές. Ο ραγιαδισμός του νεοελληνικού πολιτικαντισμού είναι απύθμενος. Τώρα λοιπόν συζητείται ότι ενδέχεται να επικρατήσει η ονομασία «Νέα Μακεδονία», η οποία βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με γεωγραφικά χαρακτηριστικά και οπωσδήποτε δεν εξουδετερώνει τις σκοπιανές διεκδικήσεις. Είναι σαφές ότι αν επικρατήσει αυτή η ονομασία, μελλοντικά κάποιος θα ζητήσει δικαιώματα από τον άλλο. Ή η Ελλάς θα αξιώσει την ενσωμάτωση της Βορείου Μακεδονίας Μας ή τα Σκόπια θα λειτουργήσουν με τη λογική του κομιτατζή. Επειδή η Ελλάς είναι το καλό παιδί που δεν διεκδικεί και η καθεστωτική αλλαγή στη χώρα μας απέχει από το να πραγματωθεί, οφείλουμε ως Έλληνες και ως Εθνικιστές και Πατριώτες να ξεσηκώσουμε το λαό και να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και τα σύνθετα προσκυνήματα.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο προκαλεί και η μεθόδευση του πράγματος. Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει αναλάβει εργολαβικά όλες τις επαφές και τις διαβουλεύσεις σε κάθε επίπεδο. Παρουσία πάντα του προσφιλούς της αμερικανικού παράγοντα. Η ίδια συνάντησε τόσο τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό Γκρούεφσκι όσο και τον ομόλογό της Μιλόσοσκι με την ευγενή χορηγία της Αμερικανίδας πρέσβειρας στο ΝΑΤΟ και του Αμερικανού βοηθού υπουργού εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας. Ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής περιέργως απουσιάζει από το σκηνικό. Λέτε να τον ετοιμάζουν για απόσυρση;

Αλλά και στο πεδίο της Ελεύθερης Θράκης μας τα πράγματα δεν βαίνουν καλύτερα. Πρόσφατα ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ επισκέφτηκε την Τουρκία και συνεργάστηκε με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που είναι το κυριότερο στρατιωτικοπολιτικό όργανο των Τούρκων. Ο ψευτομουφτής συναντήθηκε ακόμα με τον υπουργό εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν, τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ταχσίν Μπουρτούογλου και τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων Αλί Μπαρντάκογλου κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην Άγκυρα. Ο Μετέ συναντήθηκε και με τον μουφτή του Νέβσεχηρ ενώ παρουσιάστηκε σε εκπομπές στα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια ART και TRT. Σε όλες τις ανωτέρω επαφές ο ψευτομουφτής της Ξάνθης ενημέρωσε τους ομοεθνείς του για ό,τι αφορά τα προβλήματα των «Τούρκων» της Ελεύθερης Θράκης Μας! Όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής ο ίδιος ο Μετέ χαρακτήρισε την επίσκεψή του πολύ σημαντική και θετική και όπως είπε με νόημα « το μήνυμα που φέρνω από την Άγκυρα είναι ότι δεν είστε μόνοι σας, είμαστε από πίσω σας»!

Η Εξωτερική πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα της Μακεδονίας προσαρμόζεται υποχωρητικά και στο ζήτημα της Θράκης μας έχει παραδώσει τα κλειδιά της πολιτικής διαχείρισης στους ύπατους αρμοστές και πράκτορες της Άγκυρας. Η Αστική Κομματοκρατία και τα πολιτικά της παιχνίδια πρέπει να πάρουν οριστικό τέλος. Να ακυρώσουμε άμεσα ένα επικίνδυνο καθεστώς και να ορθώσουμε στη θέση του μια Διακυβέρνηση Εθνική και Κοινωνική στο δρόμο για τη δημιουργία μιας Νέας και Μεγάλης Ελλάδος.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: