ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΗΝΑΣ ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



ΑΘΗΝΑ 15-8-2016.

Αύγουστος, ο μήνας τής Παναγιάς μας, μήνας που ολάκερος ο ελληνισμός μας τιμάει την Κοίμηση τής Υπεραγίας Θεοτόκου και προστάτιδος τού Γένους μας. Μήνας επίσης ματωμένος, μήνας μαρτυρίου και ηρωισμού τής Ελληνικής Φυλής.

14 Αυγούστου 1974 τέθηκε σε εφαρμογή ο δολοφονικός Αττίλας 2 των Τούρκων για την επέκταση τής κατοχής στην Κύπρο μας με την βοήθεια της ψευτορωμιάς αστικής δημοκρατίας. 11 Αυγούστου 1996 δολοφονείται ο Τάσος Ισαάκ στο οδόφραγμα τής Δερύνειας στην Αμμόχωστο από τούς τουρκομογγόλους διεκδικώντας σε πορεία μοτοσικλετιστών την λευτεριά ολόκληρης τής μεγαλονήσου τού Ελληνισμού Κύπρου μας. Στις 14 Αυγούστου 1996 δολοφονείται ο εξάδελφος τού Τάσου, ο Σολωμός Σολωμού όταν με το τσιγάρο στα χείλη πέταξε προς την ελευθερία επιχειρώντας να κατεβάσει το παλιόπανο των τούρκων μακελάρηδων.   

12 Αυγούστου 2010 δολοφονήθηκε ο Χειμαρριώτης Αριστοτέλης Γκούμας υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του να μιλάει την μητρική του γλώσσα στην Ελληνίδα Βόρειο Ήπειρο. Και φυσικά 15 Αυγούστου 1940 χτυπήθηκε άνανδρα το εύδρομο Έλλη στην Τήνο όπου βρισκόταν για την λιτάνευση τής ιερής εικόνας τής Παναγιάς μας από ιταλικό υποβρύχιο, με αποτέλεσμα τούς πρώτους ηρωικούς νεκρούς τής Πατρίδος μας στον δεύτερο μεγάλο πόλεμο, πριν καν οι δειλοί εχθροί μας μάς κηρύξουν τον πόλεμο.  

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς. Σκέπασον ημάς υπό την σκέπη σου και κατεύθυνον μας στην οδό τής δικαιώσεως των θυσιασθέντων αδερφών μας, στην οδό τής κραταιώσεως και τής νίκης μας προς δόξαν Χριστού και Ελλάδος. Ότι εν τη κοιμήσει σου τον κόσμον ου κατέλιπες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: