ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΑΘΗΝΑ 28-9-2018.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνάντηση τού Δ.Σ τού Σωματείου Τρίαινα με τούς Ειδικούς Διαχειριστές που έχει τοποθετήσει το ψευτορωμέϊκο κράτος για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τού τεμαχισμένου στα δύο Ναυπηγείου. Η υποκρισία και η βαθύτατη σκοπιμότητα διέκρινε όλες τις πλευρές.

Η τμηματική πώληση τού Ναυπηγείου, ο στρατιωτικός και ο εμπορικός τομέας χωριστά, όπως απάντησαν οι διαχειριστές στους συνδικαλιστές, επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μην μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα το εμπορικό τμήμα. Τα τυχόν έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των απαιτήσεων κατά τής Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε ( Ε.Ν.Α.Ε ) για τις παράνομες ενισχύσεις από τη σοσιαλιστική κυβερνητική διαχείριση των περασμένων ετών.

Ειπώθηκε ότι θα πωληθούν οι πλωτές δεξαμενές 1 και 3, δύο ρυμουλκά εκ των οποίων το ένα προσφάτως επισκευασμένο για να ανέβει η τιμή του όπως είπαν οι διαχειριστές και τα οικόπεδα εκτός τής περίφραξης τού ναυπηγείου, εγκαταστάσεις οι οποίες μαζί με την δεξαμενή 5 που μεταβιβάστηκε στο δημόσιο δεν θα ανήκουν πλέον στο ναυπηγείο. Πάνω από το 75% των εγκαταστάσεων τής ΕΝΑΕ όπως είπανε παραμένει στο στρατιωτικό τομέα.

Ο στρατιωτικός τομέας θα πωληθεί αυτοτελώς, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο λένε θα διεκδικήσει τα επίδικα αποτελέσματα βάση αποφάσεως τής Διεθνούς Διαιτησίας, ήτοι 200 εκ. ευρώ και τη συνέχεια τού συμβολαίου των υποβρυχίων. Με τη διαφορά ότι αυτά τα επίδικα αποτελέσματα έχουν αποδοθεί στην διοίκηση που εξέβαλλε τού ναυπηγείου η Ειδική Διαχείριση, η δε Διεθνής Διαιτησία δεν προβλέπει και δεν καλύπτει ουδόλως το καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Τούτο καταδεικνύει ξεκάθαρη υποκρισία, αφού είτε θα εφαρμοστεί το νομικό αποτέλεσμα τής Διεθνούς Διαιτησίας είτε η ειδική διαχείριση με την οποία είναι αδύνατο να δοθούν όσα αποφάσισε η διεθνής διαιτησία!!!

Επιπλέον γίνονται λένε συζητήσεις με την ΕΕ προκειμένου μετά την πώληση ο στρατιωτικός τομέας να αναλάβει εργασίες και για τα πολεμικά ναυτικά ευρωπαϊκών χωρών. Για δε τον εμπορικό τομέα θα καταβληθούν λένε προσπάθειες να … περιορισθεί η απαγόρευση εμπορικών δραστηριοτήτων από το 2025 στο … 2023 απώτατο χρονικό όριο!!! Να πούμε επιπλέον ότι στους περιορισμούς χάριν των παράνομων ενισχύσεων που υποτίθεται ότι αφορούν μονάχα τον εμπορικό τομέα, έχουν συμπεριληφθεί και οι δραστηριότητες με τα ξένα πολεμικά ναυτικά!

Στο ζήτημα τής διασφάλισης των θέσεων εργασίας, οι διαχειριστές απάντησαν ότι θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι και ο αγοραστής θα επιλέξει με νέες συμβάσεις εργασίας ποιους θα προσλάβει και με ποιες αποδοχές, δηλαδή με περιορισμένου χρόνου συμβάσεις αντί τις κατοχυρωμένες αορίστου χρόνου και με αποικιακούς μισθούς πείνας.  

Και ποια είναι η θέση που εκφράζει κατόπιν όλων αυτών το Σωματείο Τρίαινα; Δεν φέρνει λέει κανένα εμπόδιο στην εξέλιξη τής Ειδικής Διαχείρισης, προειδοποιώντας για … τις όποιες αντιδράσεις!!! Παράλληλα, συνεχίζεται το μπαράζ δικαστικών «διεκδικήσεων» σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Κράτος εργατικό, κράτος στρατιωτικής ισχύος, κράτος εθνικό, κράτος εθνικιστικό είναι η μία και μόνη προϋπόθεση για να γίνει αληθινά κυρίαρχη και ελληνική η Ελλάς. Η εργατική τάξη, ο πλούτος τής παραγωγικότητας και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στο Ελληνικό Έθνος. Αυτό οφείλουμε να πράξουμε και θα το πράξουμε οπωσδήποτε. Διότι αλλιώς η Ελλάς ολόκληρη μέσα σε οικονομικό και κοινωνικό χάος διεθνιστών και νεοταξιτών θα χαθεί.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Και όποιος κατάλαβε,ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!