ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


ΑΘΗΝΑ 4-12-2007.
Διευρύνεται ο κύκλος των διαπραγματεύσεων και εντείνονται οι ζυμώσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Όλα δείχνουν ότι οι Η.Π.Α και ο απόλυτα ελεγχόμενος Ο.Η.Ε
επιδιώκουν το κλείσιμο του ανωτέρω χρονίζοντος προβλήματος. Το ίδιο συμβαίνει και στο Μεσανατολικό. Tο Κυπριακό και το Κοσσοβαρικό είναι άλλα δύο ζητήματα της παλαιάς επικαιρότητας που οδεύουν προς ρύθμιση. Μέσα σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο η Ελλάς οφείλει να δηλώσει παρούσα.

Οι επικριτές του εν γένει Νεοταξικού Παράγοντα ομιλούν για έναν κόσμο που αλλάζει με πολύ γρήγορα βήματα και με κατά περίσταση συνοπτικές διαδικασίες. Διαδικασίες που εν πολλοίς αρνούνται να συμπεριλάβουν τον άνθρωπο στο κέντρο της νέας πλην ανεδαφικής δημιουργίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι σ' αυτόν τον νέο κόσμο που έχουν βαλθεί να χρεώσουν κάποιοι στον λογαριασμό μας ο Θεός συναντά την αρνητική και απορριπτική διάθεση των ανόητων και υπεροπτών αφεντάδων του καιρού μας. Που νομίζουν ότι θα είναι αιώνιοι και αναντικατάστατοι. Που πίστεψαν ότι θα διοικούν για πάντα ένα κοπάδι ανόητων ανθρώπων δίχως λαλιά, δίχως νου, δίχως καρδιά και ψυχή, που θα επιλέγουν τον Άρχοντα και Τοπάρχη μεταξύ του ολιγότερο δήμιου και δουλοπρεπή. Αυτός που θα αντιλαμβάνεται περισσότερο τον λαϊκό πόνο και την εθνική συνείδηση. Μόνον περισσότερο όμως. Διότι ο πραγματικός σύνδεσμος που κρατά τον ταγό της μοντέρνας Νέας Τάξης Πραγμάτων στο πλάι του Έθνους του είναι ο θώκος της εξουσίας που τού παρέχει η συστημική τροφός του. Ο "καθωσπρέπει" πολιτικός, ο ονομαζόμενος από τα αγνότερα λαϊκά στρώματα πολιτικάντης στον δρόμο προς την εξουσία αφήνει πολύ συχνά στην άκρη τα πιο βαριά και αγνά φορτία και σέρνει μαζί του τα πλέον ελαφριά και προβληματικά προκειμένου να παραμείνει πρώτος μεταξύ "ίσων". Η λαϊκή ισότης ισχύει μέχρι να δοθεί η απαραίτητη ετυμηγορία δια της ψήφου. Κατόπιν οι μεγάλες κορώνες, φιλολαϊκές ή φιλοπατριωτικές, περνάνε και χάνονται, γίνονται καπνός.

Όταν μια χώρα βάλλεται ένθεν κακείθεν από εξωτερικούς εχθρούς και λυκόρνεα, η στοιχειώδης λογική και η υπεύθυνη πολιτική πρακτική υπαγορεύουν την επιβολή πνεύματος κοινωνικής δικαιοσύνης και πλατιάς λαϊκής συνεργασίας για την εξασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας και την αποτροπή των πάσης φύσεως έξωθεν επιβουλών. Η Εθνική Ενότητα μ’ άλλα λόγια είναι το μεγάλο ζητούμενο του συγκαιρινού Ελληνισμού. Ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής το διαπίστωσε, λεκτικά τουλάχιστον, όταν πρόσφατα κλήθηκε να εγκαινιάσει το Μουσείο Δημοκρατίας στην νήσο Άη Στράτης και σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες του διχασμού, της πόλωσης και της οξύτητας», ενώ ζήτησε διάλογο και συνεννόηση για μια κοινωνία επιλύσεως των προβλημάτων. Όμορφα λόγια και εν πολλοίς σωστά αν ακολουθούνταν από αντίστοιχες πράξεις.

Κατ’ αρχήν να θυμίσουμε ότι ο Άη Στράτης είναι το νησί εκείνο που οι Τούρκοι ζήτησαν να εξαιρεθεί από πρόσφατη νατοϊκή άσκηση ως αμφισβητούμενης κυριότητας περιοχή, αίτημα που συνάντησε από τον Διεθνή Παράγοντα θετική ανταπόκριση. Για μια ακόμη φορά οι Ελληνικές Αρχές του Νεοταξισμού και της υποταγής κρύφτηκαν, αποτυγχάνοντας να υπερασπιστούν Ελληνική Γη και βάζοντας πιο βαθειά στο παιχνίδι της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο τον Τούρκο επιβουλέα. Εκεί λοιπόν που η Πολιτεία απέτυχε να διεκπεραιώσει μια υψίστης σημασίας αποστολή, επανήλθε προκειμένου να προσδώσει στοιχεία ενωτικής πρωτοβουλίας, εκμεταλλευόμενη το ιστορικό γεγονός ότι το συγκεκριμένο νησί φιλοξένησε στο έδαφος του νοσηλευτήριο εκτοπισμένων για τα πολιτικά τους φρονήματα. Να συμφωνήσουμε αν και εφόσον όμως ο κ. Πρωθυπουργός επισκεφθεί ανάλογους χώρους που σημάδεψαν και τους Έλληνες της άλλης πλευράς. Να καταδειχθεί επιτέλους ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί Έλληνες αλλά μόνον Έλληνες Πατριώτες.

Ο κ. Κ. Καραμανλής ζητάει διάλογο και συνεννόηση όταν αδυνατεί να οδηγήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση σύσσωμες τις παραγωγικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους όσον αφορά το Ασφαλιστικό ζήτημα. Ομιλεί για επίλυση των προβλημάτων όταν οι μισθοί είναι καθηλωμένοι στις προ ευρώ συνθήκες, η φτώχια και η ανεργία εγκλωβίζουν όλο και περισσότερους Έλληνες, οι τράπεζες εξουσιάζουν τα πάντα και ελέγχουν τις λαϊκές οικονομίες, η παραβατικότητα καλπάζει, η ανασφάλεια και η λαθρομετανάστευση θεριεύουν. Όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδεύουν σε συρρίκνωση και τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Όταν οι Έλληνες αιμορραγούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και οι αριθμοί και τα διάφορα τιμολόγια των επιχειρήσεων κοινής «ωφελείας» λειτουργούν ως κώνωπες ανωφελείς.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα Τούρκοι και Σκοπιανοί λογικό είναι να μας κάνουν πλάκα, οι μεν πρώτοι παρελαύνοντας στη Θράκη ως επικυρίαρχοι, οι δε δεύτεροι κάνοντας επίδειξη αδιαλλαξίας.

Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε και ας επιλέξουμε τον μόνο δρόμο που μας ταιριάζει και μας εξυπηρετεί. Τον δρόμο της ειλικρίνειας, της σύμπνοιας, της Κοινωνικής Συνοχής και Δικαιοσύνης στο εσωτερικό. Και τον δρόμο της επιμονής, της Εθνικής Ισχύος, της Δυνάμεως και της Διεκδικήσεως των Δικαίων μας στα εξωτερικά ζητήματα. Με βασικό πρόκριμα το Εθνικό και Κοινωνικό φρόνημα. Και με μπροστάρηδες ανάλογους ηγέτες. Οι Έλληνες το θέλουν, ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Γ. Καρατζαφέρης το μπορούμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑ.Ο.Σ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ : http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://polapopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: