ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Άδικη κλήση σε απολογία 10 Χειμαρριωτών

ΑΘΗΝΑ 11-7-2008.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Πληροφορηθήκαμε την διενεργούμενη καταγγελία της Ένωσης Χειμαρριωτών για την άσκηση άδικων και μεθοδευμένων διώξεων σε βάρος αδελφών μας βορειοηπειρωτών μέσα από δελτίο τύπου της Ενώσεως. Η μεθόδευση θέτει σαφώς σε κίνδυνο την παρουσία και τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας στα πατρογονικά της εδάφη. Παράλληλα καταδεικνύεται ξεκάθαρα η επιτακτική ανάγκη και η εθνική σκοπιμότητα όπως θέσει η Ελλάς θέμα αυτονομίας της Β. Ηπείρου βασισμένη στα θεμελιακά δικαιώματα της αυτοδιαθέσεως των λαών και του εθνικού αυτοπροσδιορισμού των πολιτών. Επιπλέον να γίνει ενεργό το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που τελεί σε ισχύ και κατοχυρώνει με σαφήνεια αυτά τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Οι πολιτικοί και τα κόμματα της Νεοταξικής Καθεστηκυίας Τάξεως και της Αστικής Ψευτοδημοκρατίας δυστυχώς δεν δείχνουν να διαπνέονται από τάσεις ούτε καν του στοιχειωδέστερου Πατριωτισμού. Διαφορετικά και το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα θα είχε λυθεί και τα καταπιεσμένα ελληνικά φύλα της Ιλλυρίας θα είχαν λάβει την φυσιολογική θέση τους κάτω από την Μητέρα Ελλάδα, ακυρώνοντας οριστικά τις εχθρικές βλέψεις και την παρουσία των οθωμανικών στοιχείων του αλβανικού μορφώματος. Όταν λοιπόν οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις δεν κάνουν το χρέος τους την στιγμή που τα στοιχεία, οι Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι Διεθνείς Συνθήκες λειτουργούν υπέρ των ελληνικών δικαίων, της γεωπολιτικής μας αναπτύξεως και της εθνικής μας ολοκληρώσεως, τότε κάποιοι λειτουργούν υπό ξένη επιρροή και κάποιοι άλλοι τελούν σε κατάσταση αδυναμίας. Οι υγιείς δυνάμεις του Ελληνικού Έθνους καλούνται να αντιδράσουν και να στηρίξουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός καλεί τον ελληνικό λαό να μετουσιώσει σε ουσιαστικό πολιτικό λόγο και κυρίως πράξη τον πηγαίο εθνικισμό και πατριωτισμό του. Άλλωστε αυτή είναι η ουσία του Εθνικοκοινωνισμού. Το ιδεολογικό υπόβαθρο και η εφαρμογή στην πράξη του Πατριωτισμού και της Εθνικής και Λαϊκής Αλληλεγγύης. Ο βιωματικός Πατριωτισμός κι όχι η κενή ουσίας πολιτικάντικη επίκλησή του. Η Βόρειος Ήπειρος όπως και οι λοιπές αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού είναι και θα παραμείνει Ελλάδα. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το προαναφερθέν δελτίο τύπου της Ενώσεως Χειμαρριωτών.

Άδικη κλήση σε απολογία 10 Χειμαρριωτών

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Χειμαρριωτών

Δέκα συμπατριώτες μας βρίσκονται αυτήν την στιγμή κατηγορούμενοι από τις αλβανικές αρχές για την διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου 2008, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας. Αφορμή της διαμαρτυρίας η οποία ήταν ειρηνική από πλευράς του πλήθους, αλλά σημαδεύτηκε από πυροβολισμούς στον αέρα και εκβιαστικές απειλές από τα «όργανα της τάξης», είχε σταθεί ο παράνομος ξυλοδαρμός και η άδικη κράτηση δύο νέων Χειμαρραίων από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής επειδή μίλησαν ελληνικά μπροστά τους. Η κλήση αναφέρει ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση κατά την οποία μέσω συνθημάτων ζητήθηκε η απομάκρυνση της αστυνομίας από την Χειμάρρα και αντικατάστασή της από Έλληνες αστυνομικούς. Η Αλβανία, χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ με τις ευλογίες και της Ελλάδος, δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν δικαιούται να συμμετέχει στις ευρωατλαντικές δομές καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά της ελευθερίας έκφρασης, αυτοπροσδιορισμού και του δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Από το 2003 εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις πέντε συμπατριωτών μας επειδή διαδήλωσαν υπέρ νομίμων εκλογών.
  • Από το 2006 εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις δύο συμπατριωτών μας επειδή διαδήλωσαν κατά των παρανόμων διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
  • Φέτος ο δήμαρχος Χειμάρρας είναι υπόδικος επειδή άσκησε τα νόμιμα καθήκοντά του στα όρια του δήμου του.
  • Το επί της παρούσης αναφερόμενο περιστατικό έρχεται σαν λογική συνέχεια της πρακτικής τρομοκράτησης και καταπάτησης του ηθικού του λαού της Χειμάρρας.

Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι κινήσεις αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου που μέσω της τρομοκρατίας, καταπάτησης του ηθικού και της μεθοδευόμενης οικονομικής παράλυσης, μοναδικό σκοπό έχει την αρπαγή της γης των Χειμαρραίων και χρήση της για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Κάτι τέτοιο βέβαια πέραν της προφανούς αδικίας θα συνεπαγόταν και πλήρη εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από τις πατρογονικές του εστίες.

Η Ένωση Χειμαρριωτών στέκεται στο πλευρό των αδίκως κατηγορουμένων συμπατριωτών μας και καλεί:

  • το αλβανικό κράτος να τιμήσει τις υπογραφές του και να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες που έχει υπογράψει σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας.
  • την ελληνική πολιτεία να πράξει άμεσα ότι είναι απαραίτητο για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία.
  • τους διεθνείς οργανισμούς να προβούν σε συστάσεις και να βοηθήσουν ούτως ώστε η Αλβανία να εξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
  • τον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλευρό των Χειμαρριωτών για να μην επιτραπεί ο ξεριζωμός του ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: