ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ.

AΘΗΝΑ 23-7-2008.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει την παροιμιώδη φράση «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι». Φαίνεται μάλιστα ότι οι άσπονδοι γείτονές μας πληροφορηθήκανε πως στην δυστυχή Ελλάδα του παρόντος χρόνου κυβερνά το συμφέρον και κινεί το χρήμα και είπανε να μας κάνουνε τις διεκδικητικές προσφορές τους. Θεωρούν μάλιστα ότι θα βρουν απέναντί τους μειωμένες αντιστάσεις και ελαστικές συνειδήσεις.

Και θα είχαν δίκιο αν δεν ξεχνάγανε μια ουσιαστική λεπτομέρεια. Ένα Έθνος απαρτίζεται πρώτιστα και κύρια από τον λαό και τα προσδιοριστικά του γνωρίσματα. Τον χαρακτήρα, την Εθνοφυλετική ποιότητα, την συναφή ιστορική και πολιτισμική του καταβολή, την ευφυΐα και τον πατριωτισμό του. Μετά ακολουθούν τα εξουσιαστικά περιβάλλοντα και συστήματα. Εκείνο το στοιχείο που εμφανίζεται και δημιουργεί την ουσιαστική διαφορά είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αυτοσυντήρηση για την ατομική αξιοπρέπεια, την οικογενειακή προστασία, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, την εθνική και φυλετική ταυτότητα.

Οι δυσχερείς πολιτικές συνθήκες και η μαζικότητα της εμφάνισής τους δεν συνιστούν μια απλή συγκυρία. Και όπως καταγράφεται σε διεθνές επίπεδο δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο την Πατρίδα μας, αλλά έχει σαφή γεωγραφική ευρύτητα. Οπωσδήποτε πάντως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν τυχαίο γεγονός η ανάλογη σύμπτυξη πολιτικών στρατοπέδων αποτελούμενων από κομματικούς φορείς που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρείτο διαδικασία πολιτικής τερατογένεσης. Προφανώς η τερατογένεση τόσο καιρό μέσα στο κλίμα της απέραντης υποκρισίας και της νεοταξικής υποτέλειας κρυβόταν στην επίπλαστη ιδεολογική διαφοροποίηση που επιστρατεύτηκε από τα ενταύθα συστημικά ενεργούμενα προκειμένου να ενσπείρονται οι βολικές κοινωνικές αδικίες και οι διαχωριστικές γραμμές. Τώρα όμως το σύστημα της Καθεστηκυίας Τάξεως τρίζει και οι έξωθεν πιέσεις σφίγγουν τον κλοιό.

Οι τελευταίες προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπίων που συνοδεύονται από την εξαλλοσύνη και το απύθμενο θράσος των επιγόνων των Βουλγάρων Κομιτατζήδων μαρτυρούν τις υψηλές «πλάτες» που τους καλύπτουν και την βεβαιότητα που τους διακατέχει ότι το κράτος μας δεν θα ευκαιρήσει να ασχοληθεί μαζί τους. Νομίζουν πως θα μας γελοιοποιήσουν με απλούς περιπάτους και εκδρομές, αλλά και με φυτώρια νεόκοπων και ευφάνταστων μειονοτήτων βγαλμένων από την πιο ανόητη και αρρωστημένη φαντασία. Έτσι φθάσαμε στην διαβόητη επιστολή Γκρούεφσκι με τις σκοπιανές ηλιθιότητες περί «μακεδονικής» μειονότητας και τις διεκδικούμενες δήθεν περιουσίες και τα εκπαιδευτικά δικαιώματα, τις προδοτικές αναπαραγωγές της σκοπιανής προπαγάνδας από ντόπιους ενδοτικούς και τις επιχειρούμενες εορτές της διαβόητης αποτυχημένης ψευτοεπανάστασης του Ίλλιντεν κατά την οποία οι Κομιτατζήδες εν μέσω αισχρότατων εγκλημάτων είχαν επιχειρήσει να μας αφαιρέσουν και πάλι στις αρχές του περασμένου αιώνα την Μακεδονία Μας.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή περί ανύπαρκτης σλαβικής μειονότητας εγγράφως και η ενημέρωση των διεθνών οργανισμών για την εξέλιξη του θέματος ξεκινά από σωστή βάση αλλά οπωσδήποτε είναι ημιτελής και ατελέσφορη αν μείνει στα σημερινά δεδομένα. Αν συνυπολογίσουμε και την υφιστάμενη ανοχύρωτη Πολιτεία, τότε γεννώνται συνθήκες επικινδυνότητας. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τον πρόσφατο εορτασμό του Προφήτη Ηλία και την απόπειρα αφίξεως δύο λεωφορείων με σκοπιανούς εκδρομείς και μουσικούς που επιχείρησαν να φτάσουν στο χωριό Μελίτη της Φλώρινας και να συμμετάσχουν στο πανηγύρι με κομιτατζήδικες φιέστες και αναφορές. Ένα ακόμα κρούσμα που στήνεται σε βάρος της Ελεύθερης Μακεδονίας Μας μετά τους βανδαλισμούς που έχουν συμβεί σε αγάλματα και προτομές μακεδονομάχων. Δικαιωματικά οι Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής και οι λοιποί παρευρισκόμενοι του Στόχου αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, άπαντες Πατριώτες και Ελληνόψυχοι πολίτες της Ένδοξης Γης των Ελλήνων, παρεμπόδισαν και απέτρεψαν την κάθοδο των διεκδικητικών περιηγητών σώζοντας την Τιμή της Πατρίδος και πράττοντας το Ύψιστο Καθήκον τους προς αυτήν.

Που βρισκόταν αλήθεια η συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία της ψωραλέας Αστικής Ψευτοδημοκρατίας; Όπως φαίνεται τα κόμματα προετοιμάζουν το κλίμα «σημαντικών» εξελίξεων. Ποιος κοινοβουλευτικός άνδρας θα επιστρέψει στην κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα, ποιος θα εξέλθει, ποιοι συνδυασμοί κομματικών συνεργασιών είναι πιο ελκυστικοί, ποιοι συσχετισμοί θα σχηματοποιηθούν για να σωθεί το σύστημα της διαφθοράς και της σαπίλας και λοιποί συστημικοί προβληματισμοί. Την στιγμή που η ανέχεια καλπάζει και το Έθνος κινδυνεύει βλέπουμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να προτρέπει τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να προχωρήσουν μαζί την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, αδιαφορώντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τα αποτελέσματα του κόμματός του στις προσεχείς ευρωεκλογές. Ο δε Καραμανλής μέσα από την απόλυτη μπόχα των σκανδάλων επιμένει να δηλώνει μάχιμος…μεταρρυθμιστής. Παράλληλα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενισχύονται τα ποσοστά της αποστασιοποίησης αλλά και η πιθανότητα δημιουργίας νέου κόμματος από τις τάξεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Τι φοβούνται λοιπόν οι ριψάσπιδες ταγοί μας; Τον επιθανάτιο ρόγχο του πολιτικού τους συστήματος; Μα το τέλος του είναι επιβεβλημένο για την σωτηρία και την ανάπτυξη της Ελλάδος. Είναι νομοτελειακή συνθήκη αναπόδραστη. Το Κεφάλαιο που θα εισέλθει στον χώρο της πολιτικής; Αυτή είναι η καλύτερη επιβεβαίωση του υποσκελισμού και της απομονώσεώς τους. Η Εθνική και Κοινωνική Παράταξη οφείλει να μετουσιώσει την λαϊκή απαίτηση της δομήσεως μιας Ισχυρής Ελλάδος των Ελλήνων Πατριωτών θέτοντας τις δυνάμεις της στην Πρωτοπορία του Αγώνα μακριά από επιβλαβείς συνεργασίες κυλιόμενων ευθυνών. Ο Ελληνικός Εθνικισμός μπορεί να αλλάξει τα πράγματα με σύμμαχο τον Ελληνικό λαό και μόνο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: