ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ 29-12-2008.

Η κοινωνική αναταραχή που προκλήθηκε με την συμβολή μιας προβοκατόρικης εξέγερσης και την εκμετάλλευση μιας υπάρχουσας λαϊκής ανέχειας φαίνεται ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά μιας παράπλευρης διαμάχης που αφορά το εργασιακό ζήτημα και τα εργατικά δικαιώματα. Κάθε σύγκρουση, είτε εθνικού είτε κοινωνικού χαρακτήρα, είτε αυθόρμητη είτε στημένη, ανατρέπει δομές και δημιουργεί απώλειες. Όταν όμως οι οφειλόμενες ρυθμίσεις αφορούν το συνολικό παραγωγικό δυναμικό της χώρας και προκαλείται θέμα εργασιακών σχέσεων και ρυθμίσεων, τότε πρέπει να λαμβάνονται καθαρές θέσεις και να αξιοποιούνται οι ευκαιρίες για βελτιώσεις.

Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια μερίδας συνδικαλιστών με την συνδρομή των ερασιτεχνικών κυβερνητικών χειρισμών να αποτρέψουν τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους εμποροϋπαλλήλους να εργαστούν την τελευταία Κυριακή του παρελθόντος έτους προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε τμήμα της πρόσφατης ζημίας σε περίοδο αιχμής. Οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου άλλωστε επλήγησαν την ώρα που η πλειοψηφία των μεγάλων καταστημάτων έμειναν αλώβητοι.

Η συνδικαλιστική λειτουργία είναι μια μεγάλη ευθύνη που οφείλει να κατευθύνει την ενέργειά της στην εξυπηρέτηση των βιοτικών και εργασιακών αναγκών του πολίτη και την ομαλή συνεργασία και ταύτιση στόχων εργαζομένου και Εθνικού Κράτους με την παράλληλη επίδειξη εθνικών και κοινωνικών ευαισθησιών. Όπως ακριβώς επιδιώκεται η καταβολή αμοιβών και ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και αξίες, αλλά και η διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς εργασίας, έτσι ακριβώς πρέπει να επιδεικνύεται και η περίφημη εργατική αλληλεγγύη, που ο κατεστημένος συνδικαλισμός θυμάται μόνον όταν τον διατάξει το κόμμα.

Δεν έχουμε ωστόσο δει καμία παρέμβαση στο ζήτημα των λαθρομεταναστών που έχουν ενισχύσει την μαύρη αγορά των φθηνών μεροκάματων και έχουν κατακλείσει τις γειτονιές μας, επιφέροντας είτε γκετοποίηση και ανασφάλεια είτε εγκληματικότητα είτε αφαίρεση θέσεων εργασίας. Δεν παρενέβη επίσης ο συνδικαλιστικός παράγοντας στα γεγονότα της εγκληματικής στασίασης των νεοταξιτών κουκουλοφόρων παρά μονάχα αφού καταλήφθηκε προβοκατόρικα το κτήριο της ΓΣΕΕ, ενώ σε κάποιες ανακοινώσεις συγκρίθηκαν οι ακροαριστερές βιαιότητες με την κατασκευασμένη αστυνομική βία. Δεν αισθανθήκαμε την πίεση του συστημικού συνδικαλισμού υπέρ των εθνικών μας ζητημάτων.

Είναι απαίτηση κατά το γράμμα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης η δημιουργία ενός Εθνικού Εργατικού και Λαϊκού Κράτους που θα λειτουργεί ως κορυφαίος υπέρμαχος της Εθνικής Εργατικής Τάξης. Να καλύπτει τις εργασιακές ανάγκες της χώρας και την εργατική εξασφάλιση των πολιτών με το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό. Οι δε συνδικαλιστές να λειτουργούν με εθνικά και όχι κομματικά κριτήρια. Προτεραιότητα του ΛΑ. Ο. Σ και του Αρχηγού Γ. Καρατζαφέρη είναι η οικοδόμηση αυτού του Κράτους Δικαίου και Εθνικής Ισχύος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: