ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η τραγωδία με τον 36χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε

ΑΘΗΝΑ 6-3-2009.


Ένα ανθρώπινο δράμα ήρθε να αναδείξει τον ανυπέρβλητο ηρωισμό των Ελλήνων Αστυνομικών και τις τεράστιες ευθύνες μιας αχρείας Πολιτείας που θέτει τις ζωές των αστυνομικών μας καθημερινά σε κίνδυνο. Η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας και η ασάφεια των κανόνων στην χρήση του υπηρεσιακού όπλου έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο ανάσχεσης του έργου του Έλληνα Αστυνομικού στον καθημερινό του αγώνα υπέρ της προάσπισης της ασφάλειας του ελληνικού λαού. Ο συγκεκριμένος Έλληνας Αστυνομικός έπεσε επάνω στην εκτέλεση του ιερού του καθήκοντος παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας την στιγμή του συμβάντος. Γιατί οι Έλληνες Αστυνομικοί διακρίνονται και από Πατριωτισμό και από υπευθυνότητα. Φτάνει να αφήνονται απερίσπαστοι στην εκτέλεση του καθήκοντος. Αφιερώνουμε τούτες τις γραμμές και το παρακάτω άρθρο στην μνήμη του ηρωικού Αστυνομικού μας και θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα.

Η τραγωδία με τον 36χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε
Δεν πρόλαβε να χαρεί την έλευση του νέου μέλους της οικογένειάς του ο 36χρονος υπαρχιφύλακας ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι στη Νίκαια και πριν περίπου 40 ημέρες είχε γίνει πατέρας.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είδε δύο ενόπλους να διαφεύγουν από το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Σολωμού 4, στην πλατεία Δαβάκη, και τους καταδίωξε.

Σε απόσταση 800 μέτρων περίπου μακριά από το υποκατάστημα, στη συμβολή των οδών Χρήστου Μάτικα και Παρασκευοπούλου, οι ληστές πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό, ο οποίος εξέπνευσε επί τόπου.
Ο 36χρονος υπαρχιφύλακας υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε στο τσαντάκι του όπλο, ωστόσο δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.
Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, ανέφεραν στη zougla.gr αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αφού, όπως ανέφεραν η κατάσταση πλέον έχει παραγίνει.
Να σημειωθεί ότι μόνο σήμερα σημειώθηκαν πέντε ληστείες στην Αττική.
Γύρω στις 15:00, τρία άτομα με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Μεταμόρφωση (12 χλμ. νέας εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας) και στη συνέχεια διέφυγαν.
Λίγο νωρίτερα, ένοπλοι λήστεψαν υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Πετρούπολη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.
Στις 13:30 ληστεία σημειώθηκε και σε υποκατάστημα της Citibank στο Χαϊδάρι (Καραϊσκάκη 136). Δύο ένοπλοι αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Τέλος, δύο άγνωστοι λήστεψαν στις 12:20 υποθηκοφυλακείο στην Καλλιθέα, στην οδό Λυσικράτους, αρ. 15. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η λεία τους.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: