ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 16-3-2009.

Το πολιτικό περιβάλλον για την δημιουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης παγκόσμιας κοινότητας στήνεται με γρήγορους ρυθμούς. Όλα δείχνουν ότι τα περιθώρια αποτροπής της καταναγκαστικής συμβίωσης των εθνών με τα υποτιθέμενα δημοκρατικά δεσμά των διαφόρων αντιλαϊκών διακρατικών συμφώνων για την προάσπιση τάχα των οικονομιών και των ελευθεριών στενεύουν επικίνδυνα. οι παγκόσμιοι ολετήρες θέλουν να αποσπάσουν την συνεργασία των λαών με θεσμικές διαδικασίες.

Το Έθνος σαν πρωταρχικός φορέας και γενεσιουργός αιτία του σχηματισμού των Κρατών δεν μπορεί να καταστραφεί στην λαϊκή συνείδηση. Είναι παγιωμένο μέσα από κοινούς θυσιαστικούς αγώνες, κοινή καταγωγή, κοινή φυλετική καταγραφή, κοινή γλώσσα και κοινές θρησκευτικές ανησυχίες. Αυτή η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα που διακρίνει την παρουσία του ενός Έθνους από το άλλο είναι που ενοχλεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Είναι σαφές ότι σήμερα βιώνουμε την κορύφωση της σύγκρουσης των δύο κυρίαρχων φιλοσοφικών απόψεων στην διαμόρφωση της κοινωνίας των πολιτών. Από την μία πλευρά του λόφου έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις του πολυφυλετικού κράτους που έχουν διαμορφωθεί οι ίδιες με συνενώσεις λαών ξένων μεταξύ τους και από την άλλη βρίσκονται τα έθνη εκείνα που είτε έχουν δραπετεύσει από την συμβιβαστική παράνοια είτε επιθυμούν να κρατήσουν ανόθευτη την εθνική κυριαρχία και φυσιογνωμία.

Στην Πατρίδα μας συντελείται τούτες τις μέρες μια πρωτοφανής κίνηση για την άμβλυνση της κοινωνικής συνοχής και των πατριωτικών αντανακλαστικών του λαού μας. Η απίστευτη έξαρση της εγκληματικότητας που θυμίζει έντονα δυτικού τύπου κοινωνία των συμμοριών και των αλλογενών γκέτο και η προσπάθεια των φερέφωνων του Συστήματος Εξουσίας να μας πείσουν να μοιραστούμε ιστορία, εδάφη και ονόματα με τους επίβουλους που μας περιτριγυρίζουν έχουν δημιουργήσει έναν ιδιότυπο επιθανάτιο βρόγχο. Ο λαός μας και η αστυνομία δίνουν μόνοι την μάχη ενάντια στο έγκλημα με ηρωισμό και ανθρώπινα θύματα και τα εθνικά μας ζητήματα εγκαταλείπονται στο έλεος των «συμμάχων».

Τα Έθνη όμως που αντιστέκονται στις προκλήσεις και την επιθετικότητα του Διεθνιστικού Νεοταξισμού δίνουν ήδη τον καλό αγώνα για την επικράτησή τους. Πρώτη στην σειρά των αντιστεκόμενων εθνών η Ρωσία που αφού κατόρθωσε με σχέδιο και επιμονή να επιβάλει την προστασία των ρωσικών πληθυσμών στις πρώην σοβιετικές χώρες, τώρα σταθεροποιείται στην ενεργειακή αγορά και αναγκάζει το ΝΑΤΟ να προστρέξει εκ νέου στις συνομιλίες μαζί της. Κι όλα αυτά την στιγμή που ο άξονας Ουάσιγκτον – Τελ Αβίβ – Άγκυρας επιχειρεί να την απομονώσει. Δυστυχώς η Ελλάς απουσιάζει από την γεωστρατηγική διαπάλη στην ευρύτερη περιοχή συμφερόντων μας, αδυνατεί να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα στο ζήτημα της θεολογικής σχολής της Χάλκης και των περιουσιακών δικαιωμάτων, ενώ η ηγεσία «μας» ολοκληρώνει την μοιρασιά του Αιγαίου με τις σκοπούμενες ασκήσεις της Τουρκίας και απομονώνεται διεθνώς.

Έρχεται όμως το Ιρλανδικό Έθνος που έχει χρόνια υποστεί την απάνθρωπη αγγλοσαξονική μέγγενη να δώσει μια νέα διεκδικητική διάσταση στην απελευθερωτική δράση της Βόρειας Ιρλανδίας. Μια κίνηση που ασφαλώς έχει στην πρωτοπορία όπως συμβαίνει πάντοτε στην ιστορία των Εθνών μια ομάδα λίγων ανθρώπων, αφού το Ιρλανδικό Κράτος με τον δικό του πολιτικάντικο εφησυχασμό έχει εγκαταλείψει εθνική γη στον Άγγλο κατακτητή. Η επανεμφάνιση του IRA με την νέα σύνθεση και την αποτίναξη των συμβιβασμών του παρελθόντος εκφράζει την συνειδητοποιημένη επιθυμία των βορειοϊρλανδών να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα. Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν επιθυμεί την αιματοχυσία. Κανείς όμως ελεύθερος άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί δεσμά που στηρίζονται στην αλλοίωση της προσωπικότητας και την ψεύτικη ευδαιμονία.

Είναι πάγια τακτική των υποστηρικτών κάθε ομοσπονδιακής λύσης να χαρακτηρίζουν τους εκφραστές της ελευθερίας ως τρομοκράτες. Αυτός ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιήθηκε για την ΕΟΚΑ στην Κύπρο, το ΜΑΒΗ στην Β. Ήπειρο, τον IRA. Αυτός ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιείται και στην περίπτωση του κράτους του Ιράν, γιατί πολύ απλά δεν παραχωρεί γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Στην τελευταία συνεδρίαση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των Κρατών της Κεντρικής Ασίας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, η ιρανική ηγεσία απέρριψε τις τουρκικές μεσολαβήσεις για μια βελτίωση των σχέσεων Ιράν και ΗΠΑ που βασίζεται στην αποδοχή εξευτελιστικών όρων για την αποτροπή της ισχυροποίησης του ιρανικού κράτους. Αλλά και στην περίπτωση της Κίνας η διεισδυτικότητα στην παγκόσμια αγορά και η αποτρεπτική της ικανότητα όπως αυτή εκφράσθηκε στην απομάκρυνση αμερικανικού πολεμικού πλοίου κοντά σε κινεζικό νησί σε πρόσφατο επεισόδιο, καταδεικνύουν τον δρόμο της αποφασιστικότητας για τα Έθνη που θέλουν να ζήσουν. Με εθνικό όραμα και σχέδιο.

Αυτό ακριβώς μας λείπει. Το εθνικό όραμα για την αύξηση της οικονομικής μας επιρροής και της εθνικής μας παρουσίας και το σχέδιο που θα βασισθεί στην κοινωνική σύμπνοια του λαού και την σύναψη των ιδανικών και πολυμερών συμμαχιών. Με μόνο γνώμονα την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδος και την εξυπηρέτηση ενός διεκδικητικού πλαισίου σε πολιτικό και εδαφικό επίπεδο. Να αξιοποιήσουμε τα γεωφυσικά μας προσόντα, να αποδώσουμε στον λαό κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία και να προεκτείνουμε τον Ελληνισμό μας εκεί που ανήκει. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες από όπου κι αν προέρχονται και να διαμορφώσουμε πάγια εθνική πολιτική. Αυτή είναι η Εθνικοκοινωνική Ελλάδα που μας αξίζει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: