ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

ΑΘΗΝΑ 6-7-2009.

Το Κράτος μας διανύει περίοδο παρατεταμένης αφασίας και η πολιτική τάξη ασχολείται με την ανάπτυξη αποστάσεων ασφαλείας από τα σκάνδαλα δωροδοκίας και την φιλοτέχνηση της κομματικής τους αγιογραφίας. Όμως οι εχθροί της Πατρίδος μας εξακολουθούν να εργάζονται πυρετωδώς και να απεργάζονται ολέθρια έργα σε βάρος μας με κέντρο βάρους την ίδια την χώρα μας.

Οι προσβολές σε βάρος του Εθνικού μας Πολιτισμού δεν έχουν κατ’ ελάχιστο μειωθεί μετά την επίσημη παρουσίαση του Μουσείου της Ακροπόλεως και οι βολές που δεχόμαστε σ’ αυτό το επίπεδο ξεγυμνώνουν την αίσθηση του αδύναμου αντιπάλου που έχει διαμορφωθεί για την Πατρίδα μας σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση της πολιτισμικής, ιστορικής και εθνικής μας κληρονομιάς. Η αμφισβήτηση του Κράτους μας μπορεί να ξεπεραστεί από μια νέα αποτελεσματική ηγεσία. Η αμφισβήτηση όμως του Έθνους μας είναι πράξη ιταμή που πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ ο διευθυντής του νέου μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής χαρακτήρισε την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα θέμα πολιτισμού και ηθικής. Προφανώς λόγω ελλείψεως πολιτισμικής ηθικής ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Ντόρμεντ χαρακτήρισε τα Γλυπτά βρετανική ιδιοκτησία που αποκτήθηκαν από τον νόμιμο ιδιοκτήτη λόρδο Έλγιν. Μόνον που ο Έλγιν έλαβε άδεια από τις κατακτητικές τουρκικές αρχές, άρα τα έκλεψε και η όποια αποδοχή προϊόντος κλοπής λέγεται κλεπταποδοχή.

Όμως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος συνεχίζει να προκαλεί. Προσθέτει λοιπόν ότι η επιστροφή των Γλυπτών θα έπρεπε να μηνυθεί από τους Βρετανούς πολίτες και ότι θα έπρεπε να στήσουμε άγαλμα στον λόρδο Έλγιν, επειδή τάχα μου τα έσωσε. Επιπλέον μας λέει ότι θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουμε προφανώς επειδή το βρετανικό μουσείο λειτουργεί εκθέσεις με ξένες κληρονομιές, ενώ με θράσος χιλίων πιθήκων χαρακτηρίζει το νέο μουσείο της Ακροπόλεως μνημείο στην ματαιότητα του πολιτισμικού εθνικισμού. Ο οποιοσδήποτε εθνικισμός όμως προϋποθέτει την προβολή των δικαιωμάτων του Έθνους και των Λαϊκών Δυνάμεων, στοιχείο στο οποίο η Ελλάς υπολείπεται ακόμη και πολιτισμικά.

Η οπισθοχώρηση της Πατρίδας μας στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών συνεχίζεται και στο επίπεδο του κοινωνικού πολιτισμού που συναπαρτίζουν η εργασιακή ομαλότητα και η κοινωνική ασφάλεια. Το διαισθάνεσαι αυτό περνώντας από την πλατεία Ομονοίας και το εμπεδώνεις όταν έχεις ολοκληρώσει την περιήγηση δίχως να συναντήσεις έναν Έλληνα, αλλά και στην θέα λαθρομεταναστών που τελούν σε ανεργία και υπό την επήρεια διαφόρων ουσιών. Βλέπεις την κατάπτωση όταν προσεγγίζεις τις γειτονιές και τους δρόμους με τα καταστήματα ειδών διατροφής και αναψυχής να ολοκληρώνουν την εργασία της ημέρας νωρίς το μεσημέρι. Μιλάμε για καθιερωμένα σημεία συνάντησης του λαού μας με ιστορία και σημεία αναφοράς σε μια Ελλάδα που πλέον κινδυνεύει με οριστική μετάλλαξη. Και όταν ρωτάς να μάθεις τον λόγο της εσπευσμένης λήξεως εργασίας, μαθαίνεις ότι αυτό οφείλεται στην ανασφάλεια του προσωπικού των καταστημάτων λόγω των κοινωνικών ταραχών και της εγκληματικότητας γνωστών και μη ανθελλήνων με πασίγνωστες αρνησιπάτριδες και ανθελληνικές καταβολές.

Το ελληνικό φιλότιμο δεν έχει χαθεί. Έχει χαθεί όμως η ελληνική καρδιά από τα κόμματα της Καθεστηκυίας Τάξεως που θα έπρεπε να φυλάσσουν την Πατρίδα μας με τις σωστές αποφάσεις από τα χτυπήματα του Διεθνιστικού Νεοταξισμού, ντόπιου και αλλοδαπού, εντός και εκτός συνόρων. Θεέ μου, φύλαγέ μας από τους επίορκους φύλακες που αναλίσκονται σε μοιρασιές θέσεων της πλάκας και αφήνουν την Πατρίδα να βυθίζεται. Ο πολιτισμός, η κοινωνική γαλήνη και η ιστορία μας είναι η ίδια η ελληνική ψυχή για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε στα πλαίσια μιας δυνατής Ελλάδας υπό τον ΛΑ. Ο. Σ και τον Πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: