ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ





ΑΘΗΝΑ 15-2-2014.

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την ανακήρυξη τής αυτονομίας τής Βορείου Ηπείρου Μας που ήρθε μέσα από αγώνες και ποταμούς ελληνικών αιμάτων στην Ιερή Γη τού Βασιλιά Πύρρου. Από την μια πλευρά οι διωγμοί και οι εξανδραποδίσεις των Βορειοηπειρωτών από τις εγκάθετες αλβανικές αρχές με το πατρονάρισμα τού εμποράκου των εθνών και από την άλλη πλευρά η ενότητα, η σύμπνοια και η μαχητικότητα κλήρου και λαού βορειοηπειρωτικού για να πετύχουν την αυτοδιοίκηση των πατρογονικών χωμάτων και την ελευθερία, με την ενσωμάτωση στην Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα. Γιατί αυτός ήταν ο σκοπός. Αυτή είναι και θα επιτευχθεί ως μόνη δίκαιη λύση και οδός. Η Ένωση τής Βορείου Ηπείρου Μας με την Ελλάδα.

Γι’ αυτόν τον σκοπό πολέμησε επανειλημμένα και θα το ξαναπράξει ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός. Γι’ αυτόν τον σκοπό σκόρπισε το δέος στο διάβα του ο Σταυραετός τής Χιμάρας Σπυρομήλιος. Γι’ αυτόν τον λόγο συνέχισαν την εποποιία τού ελληνισμού και την προάσπιση τής εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας τής περιοχής τα παλικάρια τού Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου. Γι’ αυτόν τον λόγο φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στις φυλακές τής «Αλβανίας» Έλληνες πολιτικοί κρατούμενοι και έχασε τη ζωή του ο ήρωας Αριστοτέλης Γκούμας.

Για να υψωθεί στη θέση τού μορφώματος των «μεγάλων δυνάμεων» ξανά η Ελληνική Ήπειρος, να μιλούν οι αδερφοί μας την ελληνική γλώσσα των προγόνων τους, να κάμουν ελεύθερα το Σταυρό τους, να μαθαίνουν τα βορειοηπειρωτόπουλα την Ελληνική Ιστορία τους στα σχολεία, να αγκαλιάσει η Μάνα την Κόρη. Την Βόρειο Ήπειρο δεν λησμονούμε, με σημαία γαλανόλευκη σύντομα θα μας δείτε να γυρνούμε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: