ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΘΟΣ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΑΘΗΝΑ 11-6-2019.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Το ήθος των Ελλήνων βρίσκεται σε διωγμό μέσα σε μια κοινωνία ραγδαία απαξιωμένη και αφελληνισμένη. Το ψευτορωμέϊκο ουδόλως στερείται των γνωρισμάτων παλαιών τυραννιών. Ακόμη κι όταν γινόμασταν στόχος στρατιωτικών πληγμάτων, είχαμε ως λαός σθένος και αντιδρούσαμε. Τώρα ο εχθρός είναι εσωτερικός και θέλει με λειψανδρία να δώσουμε τα ιερά και τα όσια στους βαρβάρους τής εποχής μας.

Ποιος είναι αυτός που προσβάλλει την πίστη των πατέρων μας, τα μνημεία των εθνικών μας αγώνων και την ελληνική οικογένεια; Ποιος είναι αυτός που διαστρέφει τη φύση τού Ελληνικού Γένους από ανδρείο σε σκυφτών ορέξεων; Αυτοί που κάνανε την ανωμαλία παρέλαση.

Βλέπουμε ακόμη το ζωντάνεμα των παλιών κατοχών που γυρίζουν στην ελληνίδα γη αγίων και ηρώων με νέο πρόσωπο. Έλεγε ο Ιμπραήμ Πασάς πως θα γεμίσει την πατρίδα μας με φελάχους από την αραπιά για να σβήσει το γένος μας. Γέμισε ο τόπος στην τουρκοκρατία τζαμιά κατοχικά και γίνηκαν κάμποσοι εξισλαμισμοί. Γέμισε ο τόπος σταυρωτήδες φοροεισπράκτορες που βάζανε προσκυνοχάρτια χαράτσια για λογαριασμό τής τουρκιάς. Και σήμερα οι φελάχοι έγιναν λαθρομετανάστες, οι σταυρωτήδες φοροεισπράκτορες γίνανε παγκοσμιοποιητές και κηδεμόνες τού κράτους, οι συνεργάτες τους ελληνόφωνοι πολιτικοί και το Τζαμί τού Βοτανικού νομιμοποίηση τής νεοταξικής κατοχής.

Το ελληνικό ήθος είναι η αφετηρία τού εθνικού αγώνα για λευτεριά και αυθυπαρξία. Λευτεριά κατακτά μονάχα ο ζωντανός λαός. Ο ζωντανός λαός έχει όρεξη για κυρίαρχη ζωή και όχι για φυλακισμένη επιβίωση. Η ζωντάνια τού λαού μετριέται με την εθνική συνείδηση. Διότι ο Έλλην διακρίνεται από την αδιατάρακτη και πυρακτωμένη ελληνικότητα στην πίστη, στο αίμα και τη συνείδηση, ομού και αδιαιρέτως. Ο Έλλην υπερασπίζεται προσκυνήματα, χώματα και την ίδια του τη φύση, ευχαριστώντας τον Θεό που γεννήθηκε Έλλην. Εξαπλώνει την Φυλή του και τις αλήθειες του. Τρανώνει και τρανώνεται.

Το ελληνικό ήθος συντρίβει τα δεσμά τής ανηθικότητας, όποια λαλιά κι αν φέρουν αυτά, είτε βρίσκονται εντός είτε βρίσκονται εκτός συνόρων. Ο Ελληνισμός μας είναι ένθεος και ηρωικός, είναι αποστολικός και εκπολιτιστικός, είναι πατριώτης και οικογενειοκράτης, είναι ορθόδοξος, εθνικός και φυλετικός. Ο Έλλην σπάζει τα δεσμά τού αδερφού του. Ο Έλλην στηρίζει τον αδερφό του που υποφέρει.

Ο Έλλην δίδει στη γη ζωή και η γη τού ανταποδίδει ψωμί. Ο Έλλην παιδαγωγεί, προβαίνει σε διανόηση ήθους, αρετής και γνώσης, φτιάχνει νέους πολιτισμούς, οδηγεί την πλάση όπως διδάσκει ο Θεός. Η Ελληνίδα ανατρέφει ελληνόπουλα και ο Έλλην προμαχεί για την οικογένειά του. Ιδού Ελλάς Αληθινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: