ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΑΘΗΝΑ 9-1-2008.

Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος σ' αυτόν τον τόπο για την ασκούμενη πολιτική. Για την ακρίβεια κανείς δεν δικαιούται να αισθάνεται σιγουριά για το μέλλον που προδιαγράφεται για το Έθνος, για την Πατρίδα, για το λαό που μοχθεί να κατακτήσει τη θέση που τού αρμόζει μέσα σ' έναν κόσμο εξόχως ανταγωνιστικό.

Η Ελλάς δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν είναι πεδίο βολής ασκήσεως ατζαμήδων, όπως και δεν είναι σχολή μαθητευομένων μάγων που συμπεριφέρονται χαλαρά αδιαφορώντας για τον διπλανό τους. Και ασφαλέστατα δεν είναι καζίνο όπου οι λίγοι καπάτσοι ιδιοκτήτες καραδοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν την αφέλεια των διψασμένων για εύκολο πλην ανέγγιχτο χρήμα πελατών.

Η στρεβλή διαχείριση της εξουσίας, τα ηθικά κουσούρια, η επιδεικτική αλαζονεία και η ματαιοδοξία της υλικής ισχύος «δοξάστηκαν» τούτες τις μέρες υπέρ του δέοντος.

Είναι αληθινά απίστευτη η ευκολία με την οποία σπιλώνονται οικογένειες και ανθρώπινες υπολήψεις στο όνομα τής υπηρέτησης μιας διεφθαρμένης καθεστωτικής νοοτροπίας που προσφέρει σε μια στιγμή τα πάντα για να τα αφαιρέσει στη συνέχεια σε υπερπολλαπλάσιο βαθμό, αφού παρασχεθεί η προσυμφωνημένη εκδούλευση.

Το σκηνικό στήνεται απλά και το σενάριο που ενσαρκώνεται βασίζεται σε παλαιά και δοκιμασμένα ανθρώπινα κρίματα. Απαιτούνται αφενός μεν οι επιρρεπείς στην απληστία και την ελαστική συνείδηση, αφετέρου δε οι έχοντες άριστες επιδόσεις στην απιστία και την ασυνειδησία. Η Ελληνική ιστορία έχει καταγράψει στο ένδοξο παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που η Καθεστηκυία Τάξη της Πατρίδας μας δεν διαθέτει πολιτικά αναστήματα υψηλών απαιτήσεων.

Οι ανακύπτουσες αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν μια σταθερή παρουσία από την προηγούμενη εκλογική θητεία. Αναρίθμητος ο κατάλογος των γαλάζιων ολισθημάτων. Υποκλοπές, δομημένα ομόλογα, καρτέλ του γάλατος, παροχή παράτυπων υπηρεσιών και ιδιοτελείς αυτοεξυπηρετήσεις. Και βλέπουμε αν και που θα σταματήσει ο κατήφορος.

Τελευταίο «απόκτημα» η κρίση προσώπων, θεσμών και σχέσεων στον χώρο του Πολιτισμού. Σχέσεων διαφόρου τύπου και ύφους. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο τα πρόσωπα και οι ιδιότητες που αυτά φέρουν. Κομματική προέλευση και πολιτικές συναλλαγές. Αυτά έχουν ήδη αναφερθεί και περιγραφεί. Διερευνήθηκαν και διερευνώνται. Τα ενδιαφέροντα σημεία έχουν σχέση με τις μεθοδεύσεις και τους επιδιωκόμενους σκοπούς. Πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανώσεις γαλαντόμες, πολιτιστικές υποδομές και… φωλίτσες τέχνης και θαλπωρής. Ενίοτε και διακρατικές πολιτισμικές ανταλλαγές.

Παράλληλα οι ενδοκομματικές και ενδοκυβερνητικές τριβές και οι εικονικές κομματικές αντεγκλήσεις δίνουν και παίρνουν στη μάχη για την κατάληψη της προνομιούχου θέσης του πολιτικού…αρχιεπιστάτη και προστατευόμενου της Νέας Τάξης Ψυχεμπορίας και Εθνοομηρίας. Επικουρικά επιδρούν και συνδιαμορφώνουν το περιρρέον περιβάλλον και την τελική του μορφή τα Μ.Μ.Ε ως διαμορφωτές κοινής γνώμης και οι μηχανισμοί των σημερινών Μεγάλων Δυνάμεων, με πρώτες τις Η.Π.Α.

Κατά συνέπεια, το νόημα των παρακμιακών στιγμών που ζούμε είναι η δυσωδία και η καταβαράθρωση της αστικοποιημένης Καθεστηκυίας Τάξης και η κρίση ηθών και θεσμών. Το μεν Πολιτικό Σύστημα θέλει ξεθεμελίωμα και αντικατάσταση από ένα Νέο Πατριωτικό και Κοινωνικό Καθεστώς βασισμένο στη δράση και τη βούληση του Ελληνικού Έθνους και λαού. Η δε εσωτερική κρίση θα αντιμετωπιστεί με την επάνοδο στις αρχές της Αλληλεγγύης και της Ευθυκρισίας τού Πολίτη τού Έθνους- Κράτους που διδάσκει ο αέναος Ελληνισμός. Όπως ακριβώς προστάζουν οι Έλληνες και συνηγορούν ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Αρχηγός μας Γ. Καρατζαφέρης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: