ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΑΘΗΝΑ 10-1-2008.

Ζούμε σ' έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Οι σημειούμενες μεταβολές σχετίζονται τόσο με τις πολιτικές δομές των αναπτυγμένων χωρών και των εν γένει Δυτικών Αστικών Δημοκρατιών όσο και με τις αντιδράσεις και αντιστάσεις των «εκδημοκρατισμένων» και οικονομικά ασθενέστερων κρατών που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Σιωνιστικού Νεοταξισμού.

Οι ιστορικές στιγμές που καταγράφονται θυμίζουν έντονα τα λόγια που απεύθυνε η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κα. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη προς τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια κατά τον χρόνο της εκλογής του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα δοκιμασθούν σε κάποια σημεία, ενώ σε κάποια άλλα θα προστατεύονται και νέες μορφές διακυβέρνησης θα κάνουν την εμφάνισή τους. Βέβαια η κα. Μπενάκη είχε μιλήσει και για περιορισμό των εθνικών συνόρων και μέρους της Εθνικής μας Κυριαρχίας χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως.

Πράγματι, το θετικό κομμάτι των προβλέψεων ή της ανησυχίας ή άλλως πως των ανωτέρω δηλώσεων βαίνει προς επαλήθευση. Οι λαοί αναζητούν και επιτάσσουν καθαρόαιμες Εθνικές και Κοινωνικές επιλογές στο πηδάλιο των χωρών τους, ενώ παράλληλα αξιώνουν τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την επικράτηση της ευθυκρισίας και της αξιοκρατίας. Η Σερβία, η Ελβετία, αλλά και το Ισλαμικό Ιράν ήδη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, κόντρα σε στημένες επικρίσεις και πολεμικά συμβούλια.

Παράλληλα επιχειρούνται πολιτικές και κρατικές μεταβολές και προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπως ήδη διενεργείται στις περιπτώσεις των τεχνητών κρατιδίων των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου. Κρατίδια που λειτουργούν ως δορυφόροι του Παγκόσμιου Τρομοκράτη. Φαινόμενο που παρατηρείται με ιδιαίτερη ένταση στην περίπτωση της Μεγάλης Πατρίδος μας Ελλάδος για τον λόγο ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούμε τις Εθνικές πληγές και δεν ανεχόμαστε κανένα πατρονάρισμα απ' όπου κι αν προέρχεται. Για να θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά: «Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο και εγώ είμαι Εθνικιστής». Ένας Εθνικισμός που επιβάλλεται να μεταβληθεί σε πολιτική πράξη.

Σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των επιβεβλημένων σήμερα διακρατικών συνεργασιών είναι ο γεωπολιτικός. Είναι ο δυναμικός τομέας πολιτικής δράσης που θέτει στο προσκήνιο το Εδαφικό Ζήτημα και τα απορρέοντα δικαιώματα της Εθνικής Κοινότητος. Η Εθνική Γη και τα προσφερόμενα οικονομικά αγαθά στέκονται πάντοτε στο επίκεντρο της ασκούμενης πολιτικής των Εθνικών Κρατών που αγωνίζονται για να επεκτείνουν τις ζώνες επιρροής, τις διαθέσιμες αγορές και την κυριαρχική τους δομή.

Το πρώτο στοιχείο που επιδιώκει η Πολιτεία, σύμφωνα με την κορυφαία επιστήμη της Γεωπολιτικής, μετά την εξάλειψη των εσωτερικών προβλημάτων και την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, είναι η παρείσφρηση στα κοινωνικά δρώμενα και η σύσφιξη των πολιτικών δεσμών με λαούς και ηγεσίες που διαθέτουν πολιτικό εκτόπισμα και κοινά ή παρεμφερή προσδιοριστικά γνωρίσματα. Η Δύναμη χτίζεται με δυνατούς και θεληματικούς λαούς. Αν θέλεις να καταστείς ισχυρός, δεν έχεις παρά να θέσεις υψηλούς στόχους και να δώσεις μια υπόσχεση στον εαυτό σου: το μόνο που επιτρέπεται είναι να πετύχω τους στόχους μου! Για την Πατρίδα, για το Λαό, για το Έθνος. Οι κρατικοί εταίροι που οφείλει να αναζητήσει ο ηγέτης πρέπει να διαθέτουν ανάλογη ή σχετική πυγμή και παρόμοια πολιτισμικά και φυλετικά γνωρίσματα.

Ο αναπτυγμένος πλουτοπαραγωγικός ορίζοντας και ο έλεγχος των πηγών ενέργειας είναι το επόμενο αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της ανεξάρτητης δράσης της Πολιτείας. Το χρήμα μπορεί να κινήσει, να συντηρήσει ή και να ανατρέψει καθεστώτα με γερά θεμέλια εξαιτίας κάποιων ηθικά αδύναμων ανθρώπων. Επιπλέον η οικονομική ισχύς απαιτείται προκειμένου να ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του και τις εργασιακές και λοιπές ανάγκες των πολιτών. Ο έλεγχος των αγορών και η κεφαλαιοποίηση του εδάφους είναι κατεξοχήν έργο μιας Εθνικοκοινωνικής Διακυβέρνησης, αφού αποτελεί την μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται την επέκταση της εθνικής κυριαρχίας.

Η ορθή εφαρμογή του γεωπολιτικού παράγοντα απαιτεί σωφροσύνη που δεν διαθέτει ο άφρων Αμερικανοσιωνιστικός Νεοταξισμός. H μαζική ένοπλη αντίσταση του Ιρακινού λαού και των στρατευμένων παιδιών του, αλλά και η αναζήτηση νέων πολιτικών προσώπων στις αμερικάνικες εκλογές καταδεικνύουν τα πρώτα σαφή ίχνη της Νεοταξικής παρακμής.

Η Ελλάς οφείλει να προσαρμοστεί στα μηνύματα των καιρών. Να αποτινάξει από πάνω της ξένες και σαθρές δομές και ήθη που κατατρώγουν τις σάρκες της. Να δώσει στο λαό της όραμα και στην ίδια ορμή. Και να δομήσει μια κραταιά Εθνικοκοινωνική Πολιτεία ως άπαρτο κάστρο μιας Μεγάλης και Ισχυρής Ελλάδος. Μια Δύναμη που θα καταυγάσει όλη τη γη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: