ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ


ΑΘΗΝΑ 15-4-2008.

Είναι διαπίστωση κοινής αποδοχής ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις που δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά, τις αντοχές, τις δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων και τις ικανότητες δημιουργίας θετικών προοπτικών. Η δυνατότητα διεκδικήσεως των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και η κατοχυρωμένη έκφραση της λαϊκής γνώμης προσλαμβάνουν το χαρακτήρα δήθεν επιβραβεύσεως των λαϊκών αγώνων και της κατοχυρώσεως στον υπερθετικό βαθμό. Σε μια εποχή μάλιστα που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τα επίχειρα των νεοταξικών «εκδημοκρατισμών», από «καλές» και αποδεκτές εισβολές, «κακές» και απορριπτέες πολιτικές εθνικής συνοχής, συμμαχίες κατά αποκλειστικότητα και συνεργασίες νεοταξικά μη ορθές, πολιτικές προσπάθειες που έχουν δικαίωμα στην αντίδραση και άλλες που συνιστούν «έκνομη» στάση κατά της νομιμότητας.

Τα ουσιαστικά προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που ο εχθρός της Πατρίδος έχει εισχωρήσει εντός των τειχών της Πολιτείας μέσω πολιτικών δούρειων ίππων και υποχθόνιων διεργασιών. Όταν ο προβατόσχημος λύκος βρίσκεται μέσα στη στάνη με τα ντόπια κομματικά μαντριά να βρίσκονται σε φάση αποχαύνωσης. Όταν οι διεκδικητές πλαστών εθνικών εκφράσεων στεγάζονται σε πολιτισμικούς δήθεν συλλόγους, σε αθώες τάχα ενώσεις και ιδρύματα προασπίσεως γλωσσικών ή άλλου είδους μειονοτήτων, σε «ανθρωπιστικούς» φορείς και κόμματα που βαφτίζουν τοπολαλιές και γεωγραφικά διαμερίσματα σε χωριστές και «καταπιεσμένες εθνότητες» υπό κατοχή. Ενέργειες που λαβαίνουν χώρα με την υψηλή κυριότητα του Σιωνιστικού Νεοταξισμού. Ένας συνωμότης που τα ίχνη του είναι δυσανάγνωστα, αφού λειτουργεί έξω από εθνικούς κανόνες και δομές.

Στο ζήτημα της Μακεδονίας Μας, της ασπίδας του Ελληνικού Έθνους, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν όχι απλά και μόνο τις θέσεις των Σκοπίων, αλλά και να στηρίζουν την σημερινή Σκοπιανή κυβέρνηση της αδιαλλαξίας και του κομιτατζήδικου ψευτοτσαμπουκά. Μετά την σύμπλευση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Μιλόσοσκι και του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών στην ανακάλυψη μιας υποτιθέμενης μακεδονικής εθνότητας και μιας εξίσου ευφάνταστης μακεδονικής γλώσσας, έρχεται ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Φριντ να επικυρώσει τα μυθεύματα που είχε πρωτοεφεύρει το κομμουνιστικό σκέλος του Διεθνούς Σιωνισμού και ο Τίτο, ως τότε πρόεδρος της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Η χαλαρή διάψευση από μάλλον ασήμαντους κύκλους της αμερικανικής κυβέρνησης δεν πείθει κανένα. Σ’ αυτή την ομιχλώδη συνάφεια κινήθηκε και η επιστολογραφία Μιλόσοσκι προς τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας τους να ακυρώσουν τις αποφάσεις τού Βουκουρεστίου και να εντάξουν στους κόλπους τής Συμμαχίας την «Μακεδονία». Δεν μοιάζει για τόσο αυτόβουλη ενέργεια ούτε πείθει η απάντηση κάποιας ασήμαντης και απροσδιόριστης νατοϊκής πηγής ότι επρόκειτο για «άκαιρη κίνηση». Δηλαδή αργότερα θα γίνει έγκυρη;

Αλλά και στο ζήτημα των ύποπτων κινήσεων τουρκικών κύκλων στην Ελεύθερη Θράκη Μας τα πράγματα βαίνουν ανησυχητικά. Όλα δείχνουν ότι ο εξ Ανατολών μογγολικός λύκος προωθεί αργά αλλά σταθερά τις γκρίζες επιδιώξεις του. Επιδιώξεις που αν αδρανήσουμε κι άλλο, μπορεί να πάρουν σαφές τουρκικό χρώμα.

Έτσι λοιπόν μετά την αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του δικαιώματος της επίκλησης τουρκικού χαρακτήρα και επωνυμίας για τα ιδρύματα που συστήνουν μειονοτικοί, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ιδρυθεί εσχάτως τέσσερα τουλάχιστον νέα μειονοτικά σωματεία που έχουν λάβει ονόματα που παραπέμπουν σε ισλαμικές ή και άσχετες αναφορές με ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως καταστατικό προορισμό. Ενώ ακολουθείται φαινομενικά μια τακτική που αφορά όλους τους τοπικούς πληθυσμούς και τις θρησκείες, στην πραγματικότητα η σύνθεση και οι στόχοι των εν λόγω σωματείων δεικνύουν άλλα πράγματα.

Στα μειονοτικά σωματεία για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να τον προτείνουν κάποια παλαιότερα και ιδρυτικά μέλη. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία μιλάμε για κλειστά κλαμπ με αποκλειστικά ισλαμικό χαρακτήρα και με μπροστάρηδες πρόσωπα εγνωσμένης τουρκικής προσηλώσεως. Οι σκοποί που ενδεικτικά αναφέρουν τα συγκεκριμένα σωματεία είναι η ίδρυση εκπαιδευτηρίων, οικοτροφείων, κέντρων υγείας, η δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευτικών, ιατρών κλπ. Ρόλοι δηλαδή που αντιστοιχούν σ’ ένα ισχυρό και συντεταγμένο εθνικό κράτος έχουν εκχωρηθεί σιωπηρά σε ανθρώπους που τελούν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της τουρκικής προπαγάνδας. Άλλο πάλι σωματείο αναφέρει ως σκοπούς μεταξύ άλλων την άνευ ανταλλάγματος στήριξη των φτωχών μαθητών και φοιτητών, την προσπάθεια της ομαλής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετική…κουλτούρα και την τήρηση των αξιών τής…δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη δραστηριοποίηση σ’ αυτό το πλαίσιο. Οι οικογένειες των Ελλήνων μουσουλμάνων ωθούνται με ωμές παρεμβάσεις να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία, ο Τούρκος Πρόξενος αλωνίζει και οργανώνει τους ομοθρήσκους του, στρατιωτικοί ακόλουθοι της Τουρκίας επισκέπτονται τα χωριά της Θράκης Μας, θρησκευτικοί ακόλουθοι του υπουργείου παιδείας της γείτονος ιδρύουν νηπιαγωγεία και παρασχολεία.

Κατά τα λοιπά οι συστημικές δημοσκοπήσεις ασχολούνται με την βαθμολόγηση των κομματικών πεπραγμένων, τις εξίσου καιροσκοπικές δημοφιλίες και την αποδοχή τού σαστισμένου ελληνικού λαού απέναντι στις προτεινόμενες ονοματοδοσίες των Σκοπίων, όταν τα πραγματικά δεδομένα των υποθέσεων που διαχειρίζονται ανεύθυνα οι ταγοί μας δεν έχουν παρατεθεί προς γνώση σ’ όλο το εύρος τους απέναντι στην κομματική πελατεία. Γιατί έτσι αντιμετωπίζουν τους Έλληνες και τα περιλάλητα δικαιώματά τους. Ζητείται λοιπόν Εθνική και Κοινωνική υπευθυνότητα από ένα Εθνικό και Λαϊκό Καθεστώς που θα διαθέτει Εθνικό Σχέδιο και Όραμα και θα γνωρίζει την υψηλή αποστολή της Κοινωνίας στην οποία απευθύνεται.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ : http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: