ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ!

ΑΘΗΝΑ 2-5-2008.

Διήλθαμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Εκούσιων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με απόλυτη ευλάβεια και μια γλυκιά προσμονή. Η χαρμόσυνη έξοδος από το Θείο Δράμα, η Ανάσταση του Θεανθρώπου να σημάνει την διέξοδο από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα της Ελληνικής κοινωνίας. Αδιέξοδα που έχουν να κάνουν με τις αγωνίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας του λαού μας.

Όταν μάλιστα ορισμένα περιστατικά και γνωρίσματα της τωρινής παρακμής μας εκπορεύονται έξωθεν και τα κάνουμε έσωθεν αποδεκτά, όταν δηλαδή ένα σημαντικό μέρος των δεινών μας τα εισάγουμε άκριτα, τότε πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας, την καρδιά και τον νου. Να δούμε τι μας συμβαίνει. Την ημέρα που εμείς θα πάρουμε τα ηνία της χώρας στα χέρια, όταν φερθούμε σαν γνήσιοι Έλληνες και αγκαλιάσουμε τα αδέρφια μας με Εθνικό και Κοινωνικό κριτήριο, με πηγαία θέληση να διατηρήσουμε αλώβητη την εθνοφυλετική μας ταυτότητα, την ίδια μέρα αυτοί που σήμερα μας πληγώνουν θα σπεύσουν οικιοθελώς να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Όταν αποφασίσουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες των «καθωσπρέπει» οργανισμών που θεωρούν τους λαούς και το πατριωτικό συναίσθημα αναλώσιμα ή και περιττά υλικά για τη δημιουργία της υπερεθνικής και πανανθρώπινης χοάνης, τότε η Ελλάς θα ανασηκωθεί από τον πάτο της ανυποληψίας και θα περάσει στην αντεπίθεση.

Όταν όμως τα στίφη των λαθρομεταναστών προωθούνται ασταμάτητα, η εισαγόμενη εγκληματικότητα υφίσταται και αποκρύβεται και κυρίως όταν δημοσίως εκδηλώνονται χειροδικίες και προπηλακισμοί για ένα κομμάτι ψωμί, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αισθάνεται βέβαιος για την οποιαδήποτε ανάκαμψη και ότι ο άνεμος κάποιων διεθνών θετικών συγκυριών μπορεί να μας ακουμπήσει. Πρέπει κάποια στιγμή οι ιθύνοντες πολιτικοί νόες να μάθουν να μην αφήνουν ξοπίσω τους μισοτελειωμένες δουλειές, να σκορπίσουν τα συμπλέγματα κατωτερότητας του παρελθόντος στα άχρηστα της πολιτικής μας ζωής, να αντλούν πολιτικά διδάγματα, να ανανεώσουν το πολιτικό σκηνικό με διαχειριστές που διαθέτουν πιστοποιητικά ελληνικότητας και όχι δουλικότητας.

Βέβαια η αναφερόμενη παρότρυνση αφορά, όπως είναι φυσικό, εκείνους που διαθέτουν μια, θεωρητικά τουλάχιστον, μεγαλύτερη συνάφεια και συγγένεια προς τις έννοιες Έθνος, Πατρίδα, λαός και τις προκύψουσες ανάγκες αυτών. Αναφέρομαι στην Ελληνική Δεξιά με την ευρύτερη έννοια και τα διάφορα πολιτικά σχήματα που έχει διαμορφώσει. Η Εθνική και Κοινωνική Παράταξη, όρος ακριβείας που προτιμώ γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, δεν προσμετρά σε καμία περίπτωση ταξικά μεγέθη και οικονομικά θυλάκια. Υπηρετεί τον ανθρώπινο παράγοντα και την αξιοκρατία, την πατρίδα και την κραταίωσή της, τη σύζευξη αυτών των δύο τεράστιων αναστημάτων και τη συνεργασία τους στο δρόμο για την Εθνική ανάδειξη και υπεροχή.

Και όμως υπάρχει άλλη πολιτική οδός. Αρκεί να φερθούμε σαν Έλληνες με βλέψεις απλώματος του Ελληνισμού κι όχι σαν γραικύλοι ελληνόφωνοι. Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του ελληνικού βέτο στη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι που μας θύμισε έντονα το Κυπριακό όχι στο σχέδιο Ανάν. Καλές κινήσεις που για να ολοκληρωθούν πρέπει αφενός μεν στην περίπτωση των Σκοπίων να συνδέσουμε με συντονισμένα βήματα σε διεθνές επίπεδο την κάθε είδους αναφορά στην Μακεδονία με την αναγνώριση ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας και τις Σκοπιανές διεκδικήσεις ως αιτία πολέμου, αφετέρου να ενισχύσουμε και να επισημοποιήσουμε την ελληνικότητα της Κύπρου ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κυριαρχίας.

Η σύναψη συμφωνίας και στρατηγικής συμμαχίας με την συμμετοχή της Ελλάδος στην κατασκευή του αγωγού south stream που επικυρώθηκε στη συνάντηση Πούτιν και Καραμανλή που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου καθίσταται ιστορική. Στην ίδια συνάντηση έγιναν αναφορές με προτροπή του Έλληνα Πρωθυπουργού στα εθνικά μας ζητήματα της Μακεδονίας και της Κύπρου με τη Ρωσία να μας κλείνει το μάτι αν αποφασίσουμε επιτέλους να βγούμε μπροστά. Μέσα βεβαίως στο παιχνίδι των συμμαχιών εντάσσονται και τα εξοπλιστικά προγράμματα από τη Ρωσία και τη Γαλλία που θα μας βοηθήσουν να απεξαρτηθούμε από τις πιέσεις των Η.Π.Α. Όμως κάθε συμμαχία πρέπει να διέπεται από κανόνες που να προασπίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Να υπάρχει ένα σαφές πολιτικό πλαίσιο. Είναι η ώρα να προτείνουμε στους ισχυρούς μας εταίρους τη σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία ενός Άξονα Ελευθέρων Εθνών και κάλυψη εκατέρωθεν επιδιώξεων.

Φωτεινό παράδειγμα εναλλακτικών πολιτικών βημάτων που μόνο η Εθνική και Κοινωνική Παράταξη ενωμένη μπορεί να πραγματώσει μας έδωσε η γειτονική Ιταλία. Στην τελευταίες κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές η διευρυμένη συμμαχία των κομμάτων Φόρτσα Ιτάλια, Εθνική Συμμαχία και Λίγκα του Βορρά σάρωσε τις έδρες του ιταλικού κοινοβουλίου, αφήνοντας εκτός του πολιτικού νυμφώνος την Αριστερά. Επίσης στη Ρώμη η Κεντροαριστερά υπέστη καθαρή ήττα αφού ο νέος δήμαρχος είναι Εθνικιστής. Η Ιταλία λοιπόν πλέον δεξιοκρατείται, διότι διαθέτει Δεξιά υπερήφανη χωρίς φοβικά σύνδρομα που θέτει στο περιθώριο την Αριστερά και πολιτεύεται ενωτικά.

Λύσεις λοιπόν υπάρχουν. Αρκεί να αποφασίσουν οι ηγέτες της Ελληνικής Εθνικής Δεξιάς να θέσουν το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους πάνω από το δικό τους και τους προσωπικούς εγωισμούς. Η Εθνική και Κοινωνική Παράταξη θέτει πάνω απ’ όλα τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και την ισχυροποίηση της Ελλάδος με κάθε κόστος. Η Ελλάς ίσταται πάνω από όλα και όλους.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: