ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΘΗΝΑ 4-5-2009.

Η Ελλάς ως γνωστόν εδράζεται σε μια ευρύτατη περιφέρεια που συνδέεται ιστορικά και διαχρονικά με έντονες πολιτικές ζυμώσεις για την σύναψη στρατηγικών συμμαχιών, την εξυπηρέτηση κεντρικά κατευθυνόμενων σχεδιασμών, τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων στα κράτη της περιοχής και την πρόκληση ακόμη και σκληρών πολεμικών συγκρούσεων. Τα Βαλκάνια εξακολουθούν να διακρίνονται από τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με την διαφορά ότι η Ελλάς οφείλει να πάψει να αποτελεί τον κομιστή συμφερόντων και να αποφασίσει να λάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο στην περιοχή της.

Η Πατρίδα μας οφείλει να αξιοποιήσει τα φυσικά της πλεονεκτήματα και κατά κύριο λόγο την κυριότητα περασμάτων που γεφυρώνουν ηπείρους και αγορές με τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον και φυσικά τα ενεργειακά αποθέματα που κατά κύριο λόγο μένουν αναξιοποίητα για λόγους υποτέλειας και ατιμωτικού συμβιβασμού. Η ενέργεια και η οικονομία όριζαν τις διακρατικές έριδες και συγκρούσεις και οι ίδιοι παράγοντες θα πρωταγωνιστήσουν και στην επόμενη μεγάλη διαμάχη όποτε κι αν αυτή συμβεί, με ή χωρίς πολεμικά χαρακτηριστικά.

Οι δυνάμεις του Διεθνιστικού Νεοταξισμού ετοιμάζονται πυρετωδώς για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορίας που επιθυμούν να επιβάλλουν και αυτό καταδεικνύεται και καταγράφεται με μια σειρά γεγονότων που έχουν λάβει χώρα τελευταία. Οι συντονισμένες ενέργειες σε βάρος του σθεναρά αγωνιζόμενου ηγέτη του Ιράν Αχμαντινετζάντ στο τελευταίο συνέδριο για τον ρατσισμό και υπέρ του Διεθνούς Σιωνισμού, η διαρκής προσπάθεια για τον απομονωτισμό της Ρωσίας μέσω του «πολέμου» των αγωγών, αλλά και οι επαφές πολιτικών παραγόντων της χώρας μας με τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις δημιουργούν ένα πεδίο πρώιμων πολιτικών κραδασμών που αφορούν άμεσα την περιοχή μας.

Στην επίσκεψη του υπουργού Αμύνης Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ υποτίθεται ότι έγινε ενημέρωση για τα εθνικά μας ζητήματα και τις θέσεις μας με τους Αμερικανούς να ζητούν διάλογο για τις διαβόητες ελληνοτουρκικές «διαφορές» πέραν της γνωστής υφαλοκρηπίδας, ενώ μας ζητούν περαιτέρω και πιο ενεργή στρατιωτική συμμετοχή στο Αφγανιστάν! Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα των απανταχού φιλελευθέρων ζητάει λέει την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο Μας. Προφανώς δεν τους έχουν ενημερώσει οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να αποσυρθούν και οι μεταφερόμενοι από την Τουρκία έποικοι για την επίτευξη της δημογραφικής αλλοίωσης της Μεγαλονήσου Μας, ενώ κακή ενημέρωση φαίνεται ότι υφίσταται περί των δύο δήθεν κοινοτήτων αντί του ορθού περί της ελληνοκυπριακής κοινότητος και της παράνομης κατοχικής διοικήσεως.

Η βαλκανική πολιτική της Ελλάδος πρέπει να στηριχθεί στα πραγματικά εθνικά μας συμφέροντα και τις αναπτυξιακές μας επιδιώξεις, διαγράφοντας ακόμη και υπαρκτές συμφωνίες εφόσον αυτές υποσκάπτουν το μέλλον της Πατρίδος μας. Προοπτικές υπάρχουν και συμμαχικές ευκαιρίες υφίστανται, όπως φάνηκε από την τελευταία τηλεφωνική επαφή Καραμανλή και Πούτιν για τα ενεργειακά θέματα και τις διεκπεραιώσεις των δρομολογημένων αγωγών. Αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση για την οικοδόμηση μιας Δυνατής και Μεγάλης Ελλάδος που ξέρει τι ζητάει στην περιοχή της. Η δρομολόγηση των διεκδικήσεων μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και η κάθοδος σε βάρος μας αντιμετωπίζεται από μια αντίστοιχη άνοδο δική μας. Η δε διεκδίκηση δεν σημαίνει απαραίτητα πόλεμο ούτε το σκύψιμο του αυχένα δύναται να τον αποτρέψει.

Στην Β. Ήπειρο ο ελληνικός εθνικός αυτοπροσδιορισμός όλων των περιοχών μας πρέπει να αποδοθεί ακόμη και σ’ αυτές που τον αρνούνται οι αλβανικές αρχές, τα θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και πολιτικά δικαιώματα των βορειοηπειρωτών πρέπει να γίνουν σεβαστά και η αυτονομία της Β. Ηπείρου να αποδοθεί με απώτατο στόχο την Ελευθερία της σκλαβωμένης γης μας. Τα ίδια δικαιώματα και η κατοχύρωση της ελληνικότητας πρέπει να αποδοθούν στους Έλληνες της Β. Μακεδονίας Μας στο έδαφος των Σκοπίων ( Μοναστήρι, Γευγελή, Δοϊράνη κλπ.). Η Βόρεια Μακεδονία είναι ελληνικό έδαφος και η απόδοσή της στην Ελλάδα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα όταν το ψευδοκράτος των Σκοπίων διαλυθεί με την περάτωση της νεοταξικής του αποστολής.

Η αποσαφήνιση και η στήριξη της ελληνικότητας των Πομάκων είναι μέγιστης σημασίας στοιχείο, αφού μαζί με τους γηγενείς Μακεδόνες οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας αποτελούν την πληθυσμιακή πλειοψηφία στην Ανατολική Ρωμυλία που διεκδικούν οι Τούρκοι και οφείλουμε να αποδώσουμε στο Ελληνικό Έθνος όπου πραγματικά ανήκουν με την πλήρη κατοχύρωση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Η στήριξη της αναδείξεως της εθνικής ελληνικής ταυτότητος πρέπει να εφαρμοσθεί επιπλέον στην Αν. Θράκη, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Ιωνία και τον Πόντο για τους πληθυσμούς μας που τους την στερούν με απειλές και άλλους τρόπους, ενώ οι διωχθέντες πρέπει να αποκατασταθούν περιουσιακά και να επιστρέψουν στις εστίες τους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Αν θέλουμε μια αληθινά Δυνατή και Μεγάλη Ελλάδα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε την βαλκανική αυλή μας. Κι αν θέλουμε να μας σέβονται, τότε πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν οι εχθροί να μας φοβούνται. Αν θέλουμε μάλιστα όχι απλά να επιβιώσουμε, αλλά να εξασφαλίσουμε την υπεροχή του Ελληνικού Έθνους, τότε θα παύσουμε να αναζητούμε ξένες πλάτες και θα γίνουμε οι ίδιοι Μεγάλη Δύναμη. Αυτή είναι η ουσία της βαλκανικής πολιτικής του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: